Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 001
  • 750
  •   1
Отговори
# 720
Честит празник момичета.....на всички много здраве желая/и на Джереми разбира се/ Simple Smile
Долче, потекоха ми лигите от спаначената супа....много обичам....и една такава жълтичка....само дето ненавиждам ряпа...тоя Дайкон е точно такова нали.....
Аз алабаш пробвах....отвратителен беше....никой в къщи не го хареса, но на видддд....наистина изглеждаше като пържени картофки....няма да повторя де.......нито карфиол, нито броколи, нито брюкселско зеле.......не са моите неща....

Поръчах аз снощи магнезиев цитрат и другото дето писа Елора/Б комплекс-а/, днес ми се обадиха от сайта да ми кажат че голямата разфасовка била само 1 бр и вече някой я е купил....Елора ти ли беше ? Simple Smile....ще ми изпратят 2 малки.....2 лв е разликата в цената....

Имам голямо подобрение от залата......днес се щракнах Simple Smile Утре ще кача снимка...за стимул Simple Smile

# 721
Оф, може и аз да съм.
Назад писах. Опитах се вчера да го поръчам, нямаше. Писах на сайта и чак като се прибрах днес към 18  им видях отговора, че имало. И като си го поръчах, пак не беше наличен.
Как така си го поръчала, пък нямат наличен?
И какви точно две малки ще ти пратят. В комплек малък не видях. Да не те метнат с евтиния вариант?

# 722
Маслена риба и аз обичам, хем не съм много по рибите. От къде я взимате, да се метна днес и аз.

Днес сме на дробчета с ММ, децата си имат кюфтета по чирпански от вчера. Ще закусвам втората половина от вчерашното авокадо.

Карфиолът и преди го правех на чудесна крем супа. Даже без сметана, само с бульон от някакво месо, когато имам останал де. Паниран карфиол не правя, защото е много мазно, пържено и вредно, иначе става много вкусен, правила съм. С чеснов сос.

Алабашът във фрайъра ми харесва много, само дето ми хрупа, а аз го искам мекичък, варен не е толкова добре. Аз пък на салата не мога да го ям, салати от репи, зелета, червено цвекло не обичам аз - абе тези, които се стържат. ММ ги яде такива.

Добавки си взех от Ремедиум, отново хелатиран магнезий, около 24 лв. беше, намален.

Обаче започнах да влизам в час с храната и готвенето, 4 месеца ми трябваха, в началото ми беше много трудно и все се чудех какво ще намирам да ям, ние ядяхме доста бобови и готвеното с картофи и ориз + теста. Но мина време, нагодиха се нещата и се намериха и мазнинни и белтъчинни храни.

Аз пък дебна във Фантастико едни сьомгови обрезки, ама много ми бяха вкусни, мазни. Към 8 лв. Но само веднъж ги намерих, после проверявам и няма, карали им ги директно нарязани заедно с рибата и главите.
Инак самата сьомга не ми е топ. Сьомгови коремчета от Берьозка взимам, ама избягвам, че нали са пушени. А във Фантастико сурови бяха, във фрайра за 20 минути станаха да си оближеш пръстите.

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 07:51 от Минерва

# 723
Минерва, набързо пиша, после ще ви чета назад...
Маслена риба- от Кауфланд /от фризера с риби/. Някъде може и прясна да има, но не и в нашия филиал.
Алабаш- ям го суров, режа го на пръчици или тънки филийки /като чипс/ и ми е чудесен така, сочен, хрупкав...не го стържа почти никога. Може и на "солетки". С него върви млечен сос, разни дипове...  
Карфиол- не панирам за мен, пека го омазнен с подправки в печката или във Фрайърчо. За малката съм го панирала, но пак печен после с малко мазнина отгоре...

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 08:32 от dolce miele

# 724
Долче, чудесна идея за айряна, не се бях сетила, а много обичам. Това с оцета ще го пробвам също.
А този дайкон готвите ли го или само суров го ядете? И като цяло кореноплодните като ряпа и червено цвекло позволени ли са? Много обичам салатка с ряпа, моркови и червено цвекло, но я избягвам откакто съм на режим.
Иначе аз съм все така с гърлобол, личната ме претупа малко по телефона, каза да пия стандартните неща за гърло и да чакам да стане четвъртък/ петък за ПСР и тогава да я посетя. Все пак си пия витамин Д и цинк и разни други неща за имунитет и утре мисля да се замъкна в някой ковид център за по-сигурно. Корема не ме боли вече, ама ще го карам по-леко с храната днес, мисля някакъв карфиол на фурна да си спретна с крема сирене и извара.

# 725
Оф, може и аз да съм.
Назад писах. Опитах се вчера да го поръчам, нямаше. Писах на сайта и чак като се прибрах днес към 18  им видях отговора, че имало. И като си го поръчах, пак не беше наличен.
Как така си го поръчала, пък нямат наличен?
И какви точно две малки ще ти пратят. В комплек малък не видях. Да не те метнат с евтиния вариант?
Голямата опаковка от 100 бр магнезий /понее няма налична/ ще ми я заменят с 2 кутиийки по 50 бр....с 2 лв по-скъпо излиза/май на кутия/ Днес трябва да ги получа.......
zuhta- аз миналата/или по-миналата беше?/  година като карах Короната/за 1 път/ не беше потвърдено с тест, но за мен си беше точно такова, още като обявиха пандемията- 1 месец след това изкарах 4 дена с висока темп/39/ втрисане и жестоко разстройство.......та някъде бях чела, че разстройството е рядък симптом, но може да се получи ако съм се заразила чрез храна....не знам колко е вярно, но никога няма да го забравя.....ужасни 4 дни бяха......

Оф, аз да измрънкам, че скоро не съм.......Искам да се оплача, че ми писна да ме гледат стряскащо.....заради отслабването.....и да ме питат дали съм болна.......Sad Няма ден, в който да не се обяснявам кво-що.......то вярно, че  и лицето ми изглежда по-изпито, кожата ми е по-отпусната, ама то е нормално това....нали? Още повече, че бързо свалих.....не че го целях....така се случи......никой не вярва, че може толкова бързо да се свалят толкова кг....../в моя случай 15-16 за 3 месеца, но общо са около 27/ Като е дебел човек-що е дебел....като отслабне- болен бил......чак почвам да им вярвам, че наистина ми има нещо Sad(((  Качвам 3 снимки, правени през около месец, като подчертавам, че стоя на едни и същи кг от първата снимка......за мен режимното хранене и редовното посещение в залата си е съвсем в реда на резултата.....ама що не ми вярват хората-не знам.....Sad
Скрит текст:

# 726
Абе болна... я у лево Simple Smile Хората нямат угодия, не им се връзвай.

# 727
Паниран карфиол много обичам и аз, също го правех във фурната. Трябва да пробвам някакъв режимен вариант във фраера как би станал, ама пък го обичам и само така и съответно не ми се занимава.
Алабаш и аз не съм стъргала, той не може да стигне до рендето, толкова го обичам Grinning Хич не се занимавам с глупости ами си го нахапвам направо и хрупам.

Азара, супер си изглеждаш, не знам защо им се връзваш на хората... Такива са си, няма угодия. На близки хора не виждам какво ти пречи да казваш че така си решила и така правиш, не са те хората да ти кажат какво да правиш с тялото си. А на странични пък изобщо не коментирам, то не е тяхна работа, освен че е грубо да ти казват че изглеждаш болна... Хората ще приказват винаги, ще си намерят едно или друго. Радвай се че те одумват задето си се подобрила и разхубавила, а не за нещо лошо.

# 728
Ехее, Азар, супер си !
Завиждат ти, затова са загрижени.
Никой не може да си представи през какво си минала и че болна си била преди, когато са ти се радвали на облите форми.
Какъв мускул си направила, браво, браво !

За карфиола да кажа - аз го варя или цял, или на две половини, защото ме мързи да го сецам на розички преди да омекне.
После го накъсвам, в тавата, зехтин, заливка от яйца, течна сметана и бадемово брашно и запичам. Става като паниран. После мога да го направя на салата с копър, чесън и ябълков оцет, или направо ми е основно.
И на крем супа много го обичам, въобще, благодатен зеленчук е. Нали го слагаме и в каймата вместо ориз за пълнени чушки.

Елора, мерси, ще търся значи в Ремедиума този митичен витамин, тези вашите да не са някакви прекупвачи ?
Скрит текст:
Така със сестра ми като търсехме подарък спално бельо през едни - поръчаме, и то изчезне Joy от въпросния вид, а се оказа качествено , искахме да вземем още един комплект.
С едни плажни кърпи, пак така. Та ... теглих една , де.

Я, Нати ме изпреварила .
Същото мисля и аз.

# 729
Здравейте, чета ви редовно, но карам за втори път Короната. И развалих хранителните режими.
За капак се появи и  рефлукс. Дано скоро се стабилизирам.

# 730
Ох, тук винаги намирам успокоение Simple Smile)))) На непознати хич не се вързвам аз, ама вчера собствената ми сестра ме прати буквално на ЯМР.....въпреки че с нея мнооого рядко се виждаме/живеем в различни градове/ и това ми дойде в повече......

# 731
Като ме пращат мен някъде, пращам и аз, хем по-голям избор им намирам Grinning
Ако някой ти е достатъчно близък че да коментираш здравето си с него, значи вероятно знае през какво мина през тия няколко месеца. В такъв случай няма какво да говорим, тези хора могат само да се радват за теб.
Ако пък не ти е толкова близък човекът, поне аз нямам скрупули да кажа че не им влиза в работата и да си гледат техните трътки. Ако са достатъчно невъзпитани да коментират по този начин, направо си го търсят.
Странни са ми и на мен, то сякаш не може и не бива човек да се подобри от нещо толкова сериозно за толкова кратко време. Или да свали тегло. Или друго. Сбъркано им се вижда чак.
Не може то така, не те ли е срам пък тебе, на фона на хората дето се мъчат с години и не отслабват, ама ха! Joy

# 732
Човек, който ходи на фитнес и прави бразилско дупе да ходи на ЯМР Joy
Голям виц.
 Моята сестра много ме подкрепя за режима. Тя е слабичка, въпреки 50 те си години и като почнах да пълнея последните години, много ме критикуваше, като и обяснявах, че не устоявам на сладко и майонеза, а и че малко ям, пък стават простотии с фигурата ми. Не ми вярваше, че е така, а сега, като открих причината, постоянно ми иска снимки и ме хвали. Като излизаме, много рядко ми пристава на акъла да пием по чаша розе заради мене. Солидаризира се и лимонади да не пием, да не си разваля подобренията. Въобще, златна ми е тя.
Действай си по плана и хич да не ти пука, като спреш отслабването , ще ти свикнат.

Брия, теб те четох за първото боледуване и знам колко тежко беше, дано сега да е леко и бързо да се върнеш към режима !

# 733
  • София
Здравейте, следя отдавна темата и много полезни неща намирам тук, но досега не бях писала. Сега обаче имам сериозен проблем и просто не знам вече какво да предприема.
Ето малко предистория - развих Хашимото /според лекарката е от стрес/ и съответно ми откриха ИР. Хашимото е диагностицирано с изследвания и ехография. Миналата година се заех с корекция на режима на хранене, защото реших че няма да пия лекарства. Следвам всичко което сте писали и дори още по-строго и нещата общо взето влязоха в релси.
Това са ми резултатите от 11.11.2021 г., като завишената сутрешна стойност отдадох на разхлабения режим в последните дни заради изследването.
Скрит текст:
Съответно, ендото ми увеличи дозата на приемания вит.Д  и ме успокои, че няма нищо страшно.
Оттогава си меря КЗ сутрин може би един път седмично и всичко е ОК. През м. Януари тази година изкарах Ковид. И точно 1 месец след като оздравях започна ужасът - сутрешната ми КЗ е около 8.
Давам храненето си последните няколко дни -
неделя - сутрин КЗ - 8, хранене: обяд /в движение/ - 1 кюфте и 1 кепабче, вечеря зелена салата с лук,маруля, оцет и малко зехтин  и ущипци с кашкавал
понеделник - сутрешна КЗ - 7,9 - фаст - цял ден само вода
вторник - сутрешна КЗ 7,5, обяд 2 яйца с няколко чери доматчета, вечеря - салата домати и краставици с лук и зехтин, месо от гювеча за домашните, като за мен гарнитурата беше задушено броколи с чесън и малко пипер.
Тази сутрин - КЗ 7,8 Още не съм се хранила днес, не съм гладна. Притеснена съм.
Кафето го отказах още миналата година и не ми липсва. Сутрин пия само чаша гореща вода със сока от половин лимон.
Мисля да пусна изследвания - но направо се чудя какви. Според мен от гликиран хемоглобин няма никакъв смисъл, ясно е че ще е повишен при такива дневни стойности.
Ще искам трикратна КЗ и инсулин, но какво още - пак вит. Д може би и друго.
Никога не съм имала проблем с желязото, нямам някакви симптоми, случайно я хванах тази висока КЗ.
Обездвижих се малко покрай боледуването Януари, но аз и без това не тренирам в зала, само в къщи се занимавам и ходя бързо.
Ох, много дълъг стана този пост и сигурно съм досадила. Извинявам се, но се чувствам в безизходица.

# 734
Аз на толкова храна ще умра от глад. Основното ти хранене е вечер.
Може и да не съм права, но бих увеличила храната на обяд и нови изследвания след месец. Много данни за ковид посочват отключване на диабет, но при кз под 4 следобеда явно инсулин си има. Което значи, че черния дроб бълва глюкоза през нощта.
Вит Д е добре да се комбинира с К2. При тази стойност аз бих приемала по 3 - 4 хиляди единици на ден от вит Д и 100 - 120 К2. Трябва да проявиш търпение защото последствията от ковид могат да продължат дълго. Има хора, които и след година още нямат възвърнато напълно обоняние.

Общи условия

Активация на акаунт