Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 122
  • 750
  •   1
Отговори
# 435
Хемоглобина е 140 - за това ми казват, че желязо не ми е нужно да пия. Назначавам си го сама.
фолиева киселина 24 /12.9-60-8/
В 12 - 312.00 /140-490/
имам и Ненаситен ЖСК / каквото и да значи/ 46 - няма реф. стойности.

# 436
Ух, това е смело със спирането на кафето Grinning Ако те споходи главоболие, да знаеш че е от това, то си е направо абстиненция. Пробвала съм, то за може би 2 дена отминава ама хич не е приятно... Инат съм си де, доста време не близвах кафе. Даже тия дни си мислех поне следобедното да го заменя със зелен чай, аз сега почти не мога да го помириша и ми е странно така или иначе. Заспивам по-късно отколкото ми се иска, отдавам го на това и че не се движа достатъчно де, но е факт че и не спя достатъчно после и трябва нещо да направя.

# 437
Ъъъ, за шарената сол не се бях сетила.
Аз понякога си я приготвям вкъщи, т.е. от другите подправки правя смеска, вече ще си я правя домашна.
Ами Натка, няма как, подозирам лекарстваото, че ми вдига КЗ и трябва да го махна, а то ми е всъщност за съня. Как инак да повлияя на съня? Какви ли не мерки не съм взимала. Ще се отчитам как върви, до тук съм на 2 безкофеинови, не е съвсем без хич, доста ми е смотано, ама ... предполагам за 1-2 седмици ще се регулират нещата.

Хем ми се яде повече, като не спя добре, хем ми е нервно, понеже не успявам качествено и навреме да си свърша работата, изобщо стресира ме това, а стресът хич не ни е нужен на нас Simple Smile

# 438
Не е само шарената сол. Във всички пакетирани подправки (които аз съм виждала) има царевица.

# 439
Как така има царевица?
Аз си купувам шарена сол. Иначе чат пат я ползвам.

Я да питам. Чия откъде купувате.
Сега тази дето съм улучила има малко пясък вътре. Много е дразнещо.
Знаете ли някоя без пясък? Joy

Пуснах изследвания за д-димер и някакви други. Ще ги постна като излязат.

# 440
Аз се запасих с пакетчета самардала. Съдържа 72 про сол, 28 про самардала, пише, че може да съдържа следи от синап и целина. Много я обичам тази подправка.
Елора, на теб спря ли ти цикълът. Пясъкът е от хигиената 😀.
Чаках да пишеш.
Нати, дано бързо да се възстановиш ,  направо те ожалих с толкова тежко протичане и лекарства

# 441
Да споделя моя опит с намалянето на кафето - от 2-3 на ден ги намалих до 1, като просто си разделям сутрешното кафе на две части за сутрин и обед. Разминах се почти без главоболие по този начин.
Иначе да се похваля, че прекарах първото си пътуване на почивка от както съм на режимно хранене и беше доста лесно да го спазвам, наруших само с две хапки домашна торта, но детето имаше рожден ден и не се сдържах. Успокоявам се с мисълта, че беше подсладена само с плодове и блатовете бяха с ядкови брашна.
Иначе вчера доста ми съхнеше устата, постоянно изпитвах жажда. Набедих метфогаммата, че увеличих дозата предни ден, но приемам идеи какви други причини може да има.
Елора, чия купувам на Dragon foods, не съм имала проблем.

# 442
Елора, прочети им съдържанието и ще видиш. Сигурно има и такива без - от тези моно, примерно сушена чубрица, но разните там лъскави миксове за пиле, за риба, за пържоли, шарена сол и тем подобни с комбиниран състав, всички са с царевица.

# 443
Аз се запасих с пакетчета самардала. Съдържа 72 про сол, 28 про самардала, пише, че може да съдържа следи от синап и целина. Много я обичам тази подправка.
Елора, на теб спря ли ти цикълът. Пясъкът е от хигиената 😀.
Чаках да пишеш.
Нати, дано бързо да се възстановиш ,  направо те ожалих с толкова тежко протичане и лекарства
Благодаря, ще се оправя аз, няма къде да ходя. В интерес на истината, дори не се чувствам толкова зле и чак толкова болна, хем знам че не е шега и е задължително да си почивам. Лекарката ми казва че всъщност това е най-лошото, много хора си неглижират състоянието защото не изглежда никак тежко. Поне съм достатъчно бодра да мога да си сготвя нормално и други такива по-дребни неща из къщи, не е като да съм се тръшнала в леглото само.
Тормози ме яденето под график заради лекарствата и това че са много, но знам че може и много по-зле да е, та гледам да кротувам. С последствията от тях и от доста по-малко движение щ есе справям после, до там да опрем.

# 444
Абе на мен малко царевица не ми е никаква драма.
Аз даже лятото чат пат купувам варена да си хапна.
Та в щипка чубрица, не ме бърка, ама има хора в началото и това може да ги бърка. Особено ако са на кето и са в началото.

Ще търся на Драгон тогава още днес.
Много се издразних.

# 445
natka, ще се оправиш ами! Почивай си, чети книжка. Simple Smile

Елора, на мен царевицата не ми понасяше още преди режима. Като ядях от консрва или варена, винаги ме болеше стомаха после. Някои хора може и да я пренебрегват в подправките, но ако са чувствителни като мен или нямат желаните резултати като Минерва, може да им се отразява.
Проблемът е, че не е само в подправките, а във всичко бутат нишесте я от царевица, я от картови, я от ориз. Изглежда малко, но ако събереш на куп, може да обръща нечия кола.

# 446
Да кажа само, че е новолуние.
Аз само ще вечерям скумрия със зеленчуци.
Иначе 2 кафета съм изпила с малко мляко. 1 чаша вода и 500 мл чай досега. Ще се наливам още Grinning
И малко чия за цвят. Няма да обядвам.
Отивам да търся да си взема глюкомерчето и да търся ленти.

# 447
И аз възнамерявам да ходя за тест ленти. В нашата аптека бяха към 18 лева, вече са по 20.
В мола има аптека на софармаси, там са 25.
В Ремедиум още са на промоция. Ще се запасявам явно.https://remedium.bg/bayer-contour-plus-test-lenti-za-kravna-zaha … -h50-broya-6949/p
Не мога да се спра да се бода и съм като пристрастена, колкото и да е вредно това за психиката ми.

Аз от два дни , днес дано е третият, съм само на вечерно хранене, кормакът ми веднага се слепна. Но не мога да докарам калориите, ниски са ми за ежедневието. Освен да бутам в кафето, както Миоки, сметана 50 процента, тя кокосова мазнина мята. Аз това не мога да си го причинявам, подобен разтвор. То  и обичам силно кафе без примеси, ДавидоФ си пия, ама нА.
 Вчера в 18 часа , вече гладна, след 22 часов фаст, измерих кз 6,0
Първи час след вечеря беше 5, 7.
Аман с моя черен дроб и глупотевините в тялото ми.
Но нямам избор, продължавам. Другото е хапове и дюнери хаха.

# 448
За 20,99 ги взех.
Вчера в Кауфланд на Софармаси бяха 20 лв.
В другите аптеки и до 23 стигаха.
Та накрая ми писна и взех тия от 20,99
Няма да се разхождам до ремедиум за 2 лв.

Мда, само веднъж ядене на ден правят чудеса. Засега 1 или 2 дни в седмицата съм така.
Ама забелязвам, че като правя така и на другия ден съм по-гладничка.

# 449
Фазата на луната днес започва от около 20 часа, не запомних точно.
На мен ми е идеална, вечерям преди нея, и утре след нея.
Да видим, че си правя страхотна пилешка супа в момента и само от миризмата ми става гладно Blush

Елора, аз ще си вземам три опаковки тестове. Ти можеш от любопитство да бодеш, ама аз почти всеки ден трикратно, на три по 21лв. или на три по 18лв. , са 9 лева  , ехееее, далавера.Blush
Ще си взема нещо за награда, а и днес ще се разхождам да правя крачки до Витошка, чакам да стане по-топло, ама ще си остана с чакането.

Общи условия

Активация на акаунт