Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 091
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
Ехаааа Филми, колко пари остави в лабораторията...
Поздравления, не бях виждала PH 7 на някой Simple Smile))))
Гликирания е висок обаче....
И цинка ли като селена го пращат в Германия че 10 дена се чака...аз много исках да си пускам и него.....

Хомоцистеина каква роля играеше? Чела съм за него, ама не си спомням съвсем .....

Триглицеридите защо ги дава ниски, като трябва да са под 1....единиците ли нещо пак?

# 511
  • Столичанин ама не в повече :D
Fillme, добре ми изглеждат. Само гликираният хемоглобин не ми харесва много. И каква е тази долна граница за триглицеридите- с около 1,20 са ги писали, че са ти поднормени?! 😆🤔 Б 12, вит. Д  имат да са малко по-добре също.
Азара  те някои видове скумрия на пазара могат да откажат хората от тази риба...попадала съм на доста миризливи понякога! Ако все пак искаш пак да и' дадеш някога шанс- препоръчвам ти размразената скумрия от витрината (при охладените стои)- може да не е охладена, а размразена, но е много хубава! 🙂 А аз рибите си ги приемам заедно с омегите, не пия капсули отделно.
 Натка, може и да скандализирам някого, но като малка бях отличен пациент за хапчета- витамин Ц на хапченца смучех, а капсулите с рибено масло направо ги дъвчех...😃 Много ми харесваха, питах майка ми за още.😆
Джерами, мисля, че Fillme e бременна, което вероятно допринася за феритина, Б 12...може и да има отражения и за Т4- не знам.
Е тогава е друго, за всичко което казваш има отражение Simple Smile (за фт4 пък най-много).

# 512
Да, бременна съм. Все забравям да го уточня. Едната лаборатория е местна другата с 10-те дни е рамус. Азара - точно 315 лв. Гликирания ми беше 6.18 при първото измерване. Вит. Д започнах от 16.5 преди около 3 месеца. Б12 ми беше над 300 и примах по 1000 на ден, но след като започнах ферофолгама явно рак е взел да спада. Витамини и желязо ги спрях заради изследванията и сега ще ги започна пак.
Как се вдига ft4?

# 513
Джерами, т.е. за бременни е нормално Т4 да е по-нисък?
Fillme, Б 12 пада и заради бременността.

# 514
Да, бременна съм. Все забравям да го уточня. Едната лаборатория е местна другата с 10-те дни е рамус. Азара - точно 315 лв. Гликирания ми беше 6.18 при първото измерване. Вит. Д започнах от 16.5 преди около 3 месеца. Б12 ми беше над 300 и примах по 1000 на ден, но след като започнах ферофолгама явно рак е взел да спада. Витамини и желязо ги спрях заради изследванията и сега ще ги започна пак.
Как се вдига ft4?

Мале, чудо.....къртят с тея цени лабораториите.......Значи за Рамус знам че си пращат изследванията в Цибалаб...явно затова ги бавят......това поне за Русе важи...не знам за другите градове и не твърдя че е на 100%....

Значи имаш подобрение в ГХ, а за колко време го свали?

Долче, аз помня на времето имаше едни кафеникави хапчета за гърло...за смукане....баба ми все ги криеше, а аз все ходих да ги търся, че ми бяха много вкусни хахаххах ...не им помня името , ама май само те бяха за болно гърло Simple Smile

Джерами, добре ли си вече ? Как върви възстановяването?

# 515
  • Столичанин ама не в повече :D
Еми разбира се, нали все пак и на бебето му се образува щитовидна жлеза и тогава тегли от щитовидните хормони на майката. Филми фт4 се вдига хапчета, в които има щитовиден хормон, но нито смятам, че някой ще ти ги изпише, нито препоръчвам да се пие така, защото все пак е хормон. А и тсх ти е много добро, ако искаш направи консултация с ендокринолог, въпреки, че не смятам, че ще ти каже нещо по-различно.
Азара днеска нещо усещам хрипове, ама ще видим. Кафявите хапчета, за които говориш се казваха ефизол (сетих се за името защото ги мразех Smiley )

# 516
Азара, за около 3 месеца е разликата. Кафявият Ефизол и от мен го криеха 😄
Хомоцистеин показва когато има проблем с Б2, Б6, Б9 и Б12 и непряко вит Д. Високите му нива са показател за висок риск от сърдечни заболявания. Обаче поднормените не пише дали са проблем.
В Русе в магазините Пацони също можеш да поискаш да ти смелят месо.
Благодаря Джерами. Казаха ми, че трябва да е над 15 при бременност, но и аз не вярвам да ми изпишат нещо.

# 517
Азара, Ефизол бяха кафявите бонбони... пардон, хапчета Grinning Пак са се появили и не си само ти дето ги обичаш явно, много ги купуват.
Витамин Ц помня как на ампули са ми давали,  помня че хич не им се мръщех. На прах си вземам чист за разтваряне, вкусът е подобен.

# 518
Азара, Ефизол си има и сега, любим е на всички деца...освен сигурно на тези, които мразят шоколад 😆

# 519
Много пари бре.
Аз днес едвам ги прежалих тия 71 лв.

ПХ 7, егати жднб Joy
Хубава пикочна.
И хубав феритин, да черпиш малко насам Grinning

Филми, не се филмирай много, бременей си там.

Азара, помня ги тия кафявите хапчета. И аз ги обичах. Ама пусто, забравих как се казваха.
Ама гугълнах. Ефизол били.

Таис, недей много да смъкваш калориите, че тука сме виждали такива да идват с проблеми.
2 дни в седмицата го прави.

# 520
Филми, ти от Русе ли си? Влизала ли си в магазин Пацони? Страшен смрад е там....не бих си купила нищо от там/особено месо/ ...само цигари бих Simple Smile
Джерами, не си първия с подобни оплаквания след ковид.....дано мине бързо....върви си направи един рентген...Абе след по-тежък Ковид трябва продължителна почивк, организма има нужда да се възстановява.....възползвайте се с Нати....ако имате такава възможност.....

Тоя Ефизол дали е ефикасен? Чудно ми е че още съществуват, при този наплив от смукателни таблетки.......

# 521
Мисля, че и той е с някакъв антибиотик уж.
Ама трахизана мисля, че е по-добро.

# 522
Купуват го доста, явно си има фенове - или щото е класика, или щото е евтин. И аз като Джерами го мразех, добре че не се опитваха да ми дават често.
Колко време след ковид са тия хрипове? Никак не звучи добре да ги усещаш още.

# 523
Хрипове нямам, ама леко още храчки имам.
Ти последно ковид ли караш или нещо друго.
Да не е някакъв напълно нов щам дето тестовете не го ловят? Joy

# 524
Че те край мен са все такива дето я ги хване тест, я не, ама първите дни все не, после евентуално вече. На който му е останал мерак да тества изобщо. На мен не ми, то и няма за кога вече, писна ми от бърникане.

Общи условия

Активация на акаунт