Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 045
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
Е, ако е над, не знам. Майка ми свали нейното високо с този режим. Нейният холестерол никога не е бил висок, дори когато правеше хипертонични кризи.
Моето кръвно се движи около 124/70, а холестеролът ми е близък до нейния (7,47).

# 631
И моето кръвно е около 120/70, но си е било такова и преди да мина на режим. Както и холестеролът ми винаги е бил в доста добри граници, но и той си е бил винаги такъв и не се е повлиявал зле от начина ми на хранене. При мен мърдат само триглицеридите...

# 632
Миоки, мисля, че Лея е искала да напише над 120-90...или поне имам спомен, че писа 130 преди...ако не я бъркам с друг🤔
Fillme, мерси. 🙂 Аз ще си купя и семена за естрагон, за друг вид магданоз...и иска ми се и за кресон, ако намеря. Замислям се и за риган, мащерка, розмарин...🙂 Тъп въпрос може би- съдържанието на пакетчето било достатъчно за 0,5- 1 лин. метра. Имат предвид семейната, наредени в "редичка" по едно, нали? 😃
Зарежи какво пише на това пакетче, гледай там да не са едно до друго ами да има място че им трябва после. Трета година от едно пакетче семена сея, за догодина вече мисля ново че ще са вече доста стари... иначе още има в него Grinning. Или ако ти се видят на гъсто после, може да проскубеш най-хилавите да ти останат само по-силните растенийца. Аз все се увличам и накрая така правя. Не го мисли толкова чак, сей там и все нещо ще стане. За магданоз само говоря де, за другите не мога да се изкажа.

Моето кръвно налягане беше започнало да отива към високо преди да мина на режим (а преди да кача тегло като много по-млада даже беше ниско), нормализира се но аз и килограми смъкнах де. На единия от прегледите преди 10тина дни беше леко високо пак, отдадохме го на това че съм болна, ще видим нататък как ще е.

# 633
Е то е нормално да се променя, важното е тенденцията каква е и да не се качва много за дълго време. Като всичко друго, инцидентно покачване не е проблем, проблемите идват ако е хронично повишено.

# 634
  • Столичанин ама не в повече :D
Аз не знам колко е зле, но за пръв път имам такъв общ холестерол. Искам да го сваля, защото кръвното ми се вдигна на 120/60.

Спортувам ежедневно и ми е странно, че е такъв. Млечни не ям. Предимно месо и риба.
Започнах да пия по 5 мл омега 3. Дали не е от нея?

Регулирах кз и инсулин най накрая, но сега пък холестерола.

Долче, ти как си разпределяш нутриентите?
Знам, че и ти си с ниско желязо.
При мен кръвното се е вдигало с холестерола и е спадало с него, в отговор май точно на холестеролофилката Smile бях слагал там сравнителни таблици с холестерол и кръвно.

# 635
А това че са се вдигали по едно и също време дали означава непременно че едното причинява другото? Аз ги виждам по-скоро като два отделни признака че човекът не е в добро здраве.

# 636
Когато се случи два пъти в промеждутък от година и половина, неминуемо предизвиква съмнения, че са свързани.

# 637
И на какво хранене беше когато това се случи?
Връзката между две събития не значи непременно, че има причинно-следствена връзка.

# 638
Долче, как си ги разпределяш като нутриенти в проценти?

# 639
И на какво хранене беше когато това се случи?
Връзката между две събития не значи непременно, че има причинно-следствена връзка.
На животинско, когато почнах на растително и свалих холестеролите и кръвното спря да се вдига.

# 640
На животинско, само?

# 641
И аз съм на мнение, че холестерола се качва от червено месо, както и от ядки.

# 642
Моите холестероли се смъкнаха за 1 месец от режима.

Индивидуално е, всеки трябва да си следи какво важи за него.

Четвърти ден без кафе ми е, днес съм изключително енергична, спах добре... 8 часа. Похвалвам се. Но първите три дни беше зле.

Влизам тия дни в една фейсбук група, прави сте, то не са глюкофажи, инозитор, оземпик и всякакви хранителни добавки и вълшебни хапчета, които да им решат проблемите. Нищо полезно няма.

# 643
Който иска да си го сваля, аз от моя както и от диетата си съм доволна Simple Smile
Трета година нямам оплаквания.

# 644
Ами наистина не съм напълно сигурен (беше все пак преди няколко години), но по принцип, когато ям месо, яйца, млечни, не ям бобови и зърнени (защото когато съм на растително пък ям само тях, както започвам за и поредна година от вдругиден), със сигурност много рядко ги смесвам на едно хранене.
И аз съм на мнение, че холестерола се качва от червено месо, както и от ядки.
От сурови ядки не се качва холестерола, а намалява (е разбира се и количествата са от значение).

Общи условия

Активация на акаунт