Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 045
  • 750
  •   1
Отговори
# 615
Най-обикновена пръст от междублоковото пространство е повече от достатъчно. Тия почви за подправки и т.н. са си чист търговски трик. За рътенето съм съгласна иначе наистина си отива месец да поникне.
Завъждат се разни неща дето не ги искам вкъщи, не че толкова ми трябва специална да е, много ясно че расте във всякаква почва. Абе важното да има там да паса, че все ми е съмнително този в магазина с какво са го торили. Много съм доволна да си го отглеждам аз. Проядох го пусти магданоз вече като възрастна, като малка не исках да го пипна... имам да си наваксвам над 20 години сега Grinning

# 616
Нати, попадала ли си на магданоз с по-нежни листа? На мен проблемът ми с магданоза се състои в това, че листата му са твърди като хартия и жилави и като почне да ми се завира между зъбите ми е много неприятно. По-мек бих го яла.

# 617
Почвата купувам от пазара Димитър Петков, разсадника в долната част с найлоните. Не съм в търсила онлайн, но сигурно я има.
Аливи, пробвай да нарежеш магданоза в чопър. Разрязвам връзката на 6 (за да не се заплитат дръжките около ножа) и пускам робота да го накълца. Така оползотворявам всичко - листа и дръжки.
В Лидл има 2 вида магданоз - един едър и точно като хартия с груби листа и едри дръжки и един фин.

# 618
Ако искате едър магданоз - Италиански гигант на фирма Опал, финият е сорт Фестивал на Флориян.

# 619
Нати, попадала ли си на магданоз с по-нежни листа? На мен проблемът ми с магданоза се състои в това, че листата му са твърди като хартия и жилави и като почне да ми се завира между зъбите ми е много неприятно. По-мек бих го яла.
Няма да мога да помогна, на мен никой не ми е такъв твърд както описваш. Дъвча си го с все дръжките даже, но то като си го гледам аз, минавам с една ножица и отрязвам всеки път тия стръкчета дето са порасли най-много, те няма кога да одъртеят и да станат жилави. Иначе "Италиански гигант" мисля че се води, дребен магданоз не ме устройва че нямам цяла градина за него. Питай ако искаш в темата за подправките в саксии, там има други по-напред с материала.

# 620
Оф, аз много се бях запалила с подправките в темата, че дори извадих копър и магданоз, едни нежни покълнаци бяха. Момичетата ме предупредиха да сея рехаво, ама аз лакома. Та кат се надигна тоз копър, заедно с пръстта и полегна горко и умря.
Магданоза го разреждах, пресаждах, бутах.
Е това се получи накрая, но линееше, въобще, провал си беше и се отказах, защото мразя да не ми се получават нещата.

Сега имам мента, миналата година си отскубнах от един двор и тя върви като луда, дори презимува на площадката заедно с мушкатите ми, прибрах я у нас и е пълна с листа, пък времето за коктейлите е далече.
Ще я изрежа и смеля барабар с връзка магданоз в нутрибулета, поне да я усвоя , да видим ще никне ли пак.

# 621
Момичета, споделете как ви се струва липидния профил. На кето съм.
Гликиран : 4,82 граници 4,8-5,9
Желязо: 6,62 граници 5,83-35
Хемоглобин : 141
Общ холестерол: 8,22
Ldl : 5,38
Hdl: 2,51
Триглицериди: 0,4
Зле. И инсулина ми се струва притеснителен, под 4 не трябва да пада.
Гликирания и б12 са ти добре.
Аз тая седмица съм на яйца и риба (е днеска ядох тортила (в една от веригата магазини имаше), ама тоя картофен глад дето ме е подгонил тц тц тц. Възможно е както написа нати да е било липса на калий, защото последните дни хапвам по банан и не ми се ядат така картофи.
leia2015, не го слушай Джерами за холестерола, не ти е зле, просто той е холестеролофоб Simple Smile

# 622
  • Столичанин ама не в повече :D
Ахаха, това беше добро признавам. Laughing

# 623
Ми така де, нали сега това са модерните думички - анти, фоби, фили Joy

# 624
Аз не знам колко е зле, но за пръв път имам такъв общ холестерол. Искам да го сваля, защото кръвното ми се вдигна на 120/60.

Спортувам ежедневно и ми е странно, че е такъв. Млечни не ям. Предимно месо и риба.
Започнах да пия по 5 мл омега 3. Дали не е от нея?

Регулирах кз и инсулин най накрая, но сега пък холестерола.

Долче, ти как си разпределяш нутриентите?
Знам, че и ти си с ниско желязо.

# 625

В какъв смисъл? Не разбирам добре въпроса...🙂
Гледам, че другата седмица ще има в Кауфланд някаква универсална почва, както и разни семена...Ще хвърля един поглед.
А колко рехаво трябва да се сади магданоза? Моят е такъв, от Лидъл, струва ми се фин:

# 626
Здравейте,
Колкото повече чета.. толкова повече въпроси имам😀, а часът ми при ендокринолога е чак в сряда.
Има ли значение часът за измерване на КЗ сутрин?
За какво питам... Меря я рано сутрин около 6.30-6.40 когато стана и преди кафето.. и стойностите варират от 6.5-7.0.
Тази сутрин си поспах до 8.00 и КЗ беше 5.2.🤔
Има ли връзка или зависимост м/у кортизола и КЗ? 🤔 Възможно ли е ако кортизола е висок да се вдига и КЗ?

# 627

В какъв смисъл? Не разбирам добре въпроса...🙂
Гледам, че другата седмица ще има в Кауфланд някаква универсална почва, както и разни семена...Ще хвърля един поглед.
А колко рехаво трябва да се сади магданоза? Моят е такъв, от Лидъл, струва ми се фин:

Този е къдрав, ако отговаря на картинката. Обикновено ароматът му е по-слаб.
Сложи семенца през 5 см.

# 628
Аз не знам колко е зле, но за пръв път имам такъв общ холестерол. Искам да го сваля, защото кръвното ми се вдигна на 120/60.

Спортувам ежедневно и ми е странно, че е такъв. Млечни не ям. Предимно месо и риба.
Започнах да пия по 5 мл омега 3. Дали не е от нея?

Регулирах кз и инсулин най накрая, но сега пък холестерола.

Че това кръвно си е съвсем нормално. Високото кръвно и висок холестерол, нямат пряка причинно-следствена връзка.

# 629
Миоки, мисля, че Лея е искала да напише над 120-90...или поне имам спомен, че писа 130 преди...ако не я бъркам с друг🤔
Fillme, мерси. 🙂 Аз ще си купя и семена за естрагон, за друг вид магданоз...и иска ми се и за кресон, ако намеря. Замислям се и за риган, мащерка, розмарин...🙂 Тъп въпрос може би- съдържанието на пакетчето било достатъчно за 0,5- 1 лин. метра. Имат предвид семейната, наредени в "редичка" по едно, нали? 😃

Общи условия

Активация на акаунт