Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 049
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Ти си бременна, инсулинът ще е завишен. Обикновено не се пуска на бременни, защото не е показателен.

# 571
Аlivi, не виждам проблем да Аlice да изследва и инсулин- ще има база за сравнение след раждането. 🙂
Аlice, в Писанец има ОГГТ, както и ОГГТ+ инсулин /трикратно/- мисля, че е 44 лв.

Кажи им да ти сложат абокат, ако искаш, за да не те бодат 3 пъти...

# 572
  • Пловдив
Аlivi, не виждам проблем да Аlice да изследва и инсулин- ще има база за сравнение след раждането. 🙂
Аlice, в Писанец има ОГГТ, както и ОГГТ+ инсулин /трикратно/- мисля, че е 44 лв. Отделно, мисля, че има и ОГГТ двукратно...
Благодаря ти много! Тъкмо там гледах и си го мислех като опция, а и ми е близо пеша Писанец. Ще видим и какво направление имам, тоест дали наистина е за ОГТТ. Да, искаше ми се да го видя този инсулин, да сравня и с предишното натоварване. Да, и аз съм запозната, че инсулинът е завишен по време на бременност, но мислех, че пак го изследват, благодаря че сподели Alivi.

# 573
Като се прави обременяване задължително се иска инсулин и им се казва, че се правят на ударени.
То и той се плаща отделно и без това.

# 574
Да, а някъде пускат инсулин само на гладно, или пък само двукратен...Но какво пиша- те в някои лаборатии даже пускат и двукратна глюкоза, какво да говорим за инсулина (споделяли са го това тук момичета).🤪
Аlice, аз бих изследвала и трикратен инсулин. Нищо че може да не е показателен при бременни, но пък след раждането имаш повече база за сравнение как са се развивали нещата. Освен това, цената в Писанец за трикратен инсулин е доста добра. 🙂
Скрит текст:
Аз пък даже си мисля, че по време на моята бременност инсулинът ми е бил в много прилични граници /но може и да е "помогнало" и гаденето в първите месеци на бременността, което така добре ми "регулира" и апетита, и размера на порциите😅/.

# 575
Алиса, може да си провериш кодовете на направлението...ще видиш точно за какво са....долу си пише : таблица с кодове...
https://services.nhif.bg/references/lists/labTests.xhtml

# 576
  • Пловдив
Алиса, може да си провериш кодовете на направлението...ще видиш точно за какво са....долу си пише : таблица с кодове...
https://services.nhif.bg/references/lists/labTests.xhtml
Благодаря ти много! Да, ОГТТ е наистина, проверих кода, останалите кодове ги бях намерила лесно, но този може би е сравнително нов. Тази страница е изключително полезна, браво на теб!

# 577
Долче, аз се подсмихвам под мустак на редактора ти от може би две седмици Grin Иначе вчера се почудих малко какви са тия запетайки от кайма.

# 578
Момичета, споделете как ви се струва липидния профил. На кето съм.
Гликиран : 4,82 граници 4,8-5,9
Желязо: 6,62 граници 5,83-35
Хемоглобин : 141
Общ холестерол: 8,22
Ldl : 5,38
Hdl: 2,51
Триглицериди: 0,4

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 15:57 от leia2015

# 579
Ох момичета,за малко ме нямаше и сега не мога да ви изчета 😁
Да ви се оплача...Вече месец съм на режим,ендото ми включи и метфоргама,след непоносимостта към Меглюкона.Пия я от 2 седмици на обяд и вечеря по 500мг.До тук всичко добре,нямах неразположения,свалила съм няколко кг,но от няколко дни не мога да се храня както преди.Само да си помисля за месо или яйца и ми се повдига.Днес реших да си направя гъбена крем супа с бекон и след като я изядох я върнах.Не можах да издържа на позива за гадене.Чудя се от хапчето ли е това,защото вече 2 седмици го пия и си бях ок,какво стана изведнъж...то нямам какво да ям направо.Само салати и млечни,но то не е много ок.

# 580
Здравейте,

Бих искала да попитам дали някой от вас е получавал кето обрив? И ако да как се е справил с него ?

Започнах кето режима на 30.01. и седмица след това започнаха да ми излизат петна под/над/между гърдите, по врата и зад него, които прераснаха в голям обрив ,който на места дори беше с големи гнойни пъпки. На третата седмица се консултирах с лекар, изписаха ми измиващ гел и крем - Фусикорт, при което имаше затишие за около 5,6 дни и обрива започна видимо да изчезва.Затишието на обрива съвпадна с момента в който ми дойде и цикъла. До преди два дни, когато всичко започна наново и вече имам обриви и по корема,гърдите, отзад по целият ми врат, рамене и надолу по гръбначния стълб.

Бих се радвала да чуя вашите мнения, случаи и съвети. Благодаря предварително!

# 581
До колкото съм чела се дължи на кетони в потта. И решението е да се увеличат въглехидратите. Често при следващо влизане в кетоза не се появявал обрив.

# 582
Лея, желязото е зле. Как си с Б 12? Подозирам, че е добре, като гледам хемоглобина...Триглицеридите са ок, дай някакви примерни менюта да видим, че "кето" е много общо казано. 🙂
Darkmoon, според мен, най-вероятно е да е от хапчетата Метфогамма. Можеш да намалиш леко дозата, за да видиш как ще си...Говори ли с лекаря? То гаденето си е в страничните ефекти описано. Разбира се, може и да си с някакъв вирус с гадене, да е от някоя храна или пък моментна реакция към хапчето...
И аз така съм чела за кето обрива, че е добре да се увеличат леко вгх до положение да го няма. Но чак за толкова сериозен обрив с гнойни пъпки- не.
Моят късен обяд /от вчерашната запеканка с яйца, гарнитура гъби със зехтин🥰, изядох парче и половина от запеканката и част от гъбите, докато се сетя да снимам😆/:

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 20:56 от dolce miele

# 583
Долче,
Консумирам предимно мазна риба, свинско месо, масло, яйца и много зеленчуци.

Единственото ми съгрешение е тахана. Хапвам около 100 грама седмично. Мазнините са ми доста дневно - около 150,160.
Въглехидрати до 20, протеин 80.

Б12 е 388. Дефицит на витамин Д имам.
Какво да го правя това желязо? Ти май имаше дефицит?

# 584
Долче, големи вкусотии постваш тук 🙂
Чета ви, следя ви, но нямам много какво да напиша. От днес и ние с ММ сме с + тестове за Ковид. Нищо не ни се яде, ама се мъчим по няколко лъжици поне заради хапчетата...

Общи условия

Активация на акаунт