Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 049
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Ей сега да види някой новодошъл в темата и дали ще смее да пита "Ам то аз като няма хляб сега какво да ям??" Joy
Много обичам шарено и аз - и храната да е цветна, и чиниите да не са някакви бели скучни, абе цвят да има.
Сестра ми ми се обади днеска тъкмо като бях хванала ножицата над саксията с магданоза. На въпроса защо се занимавам като не мога да го помириша, отвърнах че ми прави храната шарена пък! Grinning
Зеленчуковите супи не че не са вкусни, ама... хапвам я и питам какво ще ям. Само на такова не е работа.

# 601
Само да се похваля, че в момента, 5 чАса след сьомга и пилешка супа, единственото ми ядене днес, видях кз 4, 00.За първи път.
Ухууууу 😜.
Добре, че премерих, макар и със свито сърце.
Значи сте си прави за фастовете.
То не че съм се съмнявала, ама два- три дни ем безядие, ем кз в небесата.

# 602
Натка, кажи сега за магданоза, че си взех аз едни био семена от Лидъл! 😃 В каква почва да ги засадя, това ми е най-трудно да го измисля?🤔🤔
Тайс, браво! 😃 Казвахме ти ние, ама на теб май не ти се вярваше много-много...😜 След достатъчно дълъг фаст или поредица от по-къси, идва и този момент (с правилната храна). 🙂

# 603
Ааа я и аз да пусна една снимка на вечерята. Печени пилешки крилца с чесън и бира и зелена салата. Зеленчукови супи не ме засищат.
Честито tays!

# 604
  • Столичанин ама не в повече :D
Момичета, споделете как ви се струва липидния профил. На кето съм.
Гликиран : 4,82 граници 4,8-5,9
Желязо: 6,62 граници 5,83-35
Хемоглобин : 141
Общ холестерол: 8,22
Ldl : 5,38
Hdl: 2,51
Триглицериди: 0,4
Зле. И инсулина ми се струва притеснителен, под 4 не трябва да пада.
Гликирания и б12 са ти добре.
Аз тая седмица съм на яйца и риба (е днеска ядох тортила (в една от веригата магазини имаше), ама тоя картофен глад дето ме е подгонил тц тц тц. Възможно е както написа нати да е било липса на калий, защото последните дни хапвам по банан и не ми се ядат така картофи.

# 605
Натка, кажи сега за магданоза, че си взех аз едни био семена от Лидъл! 😃 В каква почва да ги засадя, това ми е най-трудно да го измисля?🤔🤔
Че помня ли по какво съм избирала, почва там, някаква Grinning Или иди някъде където продават саксии и прочие "материали" и кажи че ти трябва почва и за какво ти е. Бавно пониква, да знаеш. Сложи семенцата между две салфетки, намокри салфетките и да пренощуват така, чак на другия ден засявай вече, в саксията да е мокро достатъчно и всичкото под тях, мяташ им един найлон и ги забравяш... след десетина дена може да почнеш да ги поглеждаш ден-през ден. Ако ги посееш направо, отиде над месец докато поникнат, а то трябва и да растат че да се пасе Grinning Аз съм си доволна, 7 години вече си гледам, магданоз купувам по изключение само. Първо беше една саксия, пък сега имам три сандъчета от тези дългите...

Джерами, не си въобразявам тогава? Вече мислех че съм изтрещяла с тия картофи, ама точно с кората ми се ядяха, да си я изям и нея. Усъмних се за електролити понеже се наливах в неусвест с течности и съответно изпиках не по-малко... Сол си ям, магнезий си вземам, то калий остана като най-вероятен виновник.

# 606
  • Столичанин ама не в повече :D
Ми при мене беше така, (вече кората не съм ял) но примерно единия ден бях на гости и там от картофената салата изядох сигурно кило (а, след това меса, вечерта отново месо)
на следващия ден взех риба (маринована) и ядохме, ама вечерта отново ми се ядат картофи и взех от готовите от витрината в магазина (от всички налични видове Smile ), на следващия ден като ти прочетох мнението относно калия си, се замислих, че има резон и си взех малко банани (отдавна не бях ял) и ям по един на ден и ми намаля глада за картофи.

# 607
На мен пък след ковид ми се хапваха руска салата, кисели краставички, неща с повече сол /в никакъв случай нямам предвид пресолени/, дори по-кисели плодове...И пикантни храни също. И майонеза можех към всичко да ям, добре че купуваме по няколко пъти годишно и не ми се занимава много често да правя домашна.😃 Определено тогава не съм губила повече течности от обичайното...или поне така ми се струва. Вярно, че поне седмица изкарах почти без храна, но не съм прекалявала с течностите.
Натка, не знам, набила ми се е на очи в Кауфланд и Лидъл една почва за орхидеи😅 Но за магданоза трябва да е друга, а не съм ги огледала...🙂 Мерси за насоките! Неприятното е, че терасата, където ще гледам магданоза е остъклена, но в топлите месеци я пече слънце почти по цял ден и май ще трябва да ги слагам на земята съдчетата с магданоз, че да не изсъхне...😁

Последна редакция: пт, 04 мар 2022, 22:33 от dolce miele

# 608
Има си почва за подправки и съм доволна

# 609
Слагай смело, моята е остъклена и южна - парник направо. И на първия етаж, та няма как да я държа проветрива. И пак има какво да паса Grinning Свалям ги в засенчената част де, ще станат, не бой се. Недей в това за орхидеите де, нормална почва вземи.
Кисело и аз хапвам повече сега, много свежо ми идват туршия, кисели краставички, кисело зеле и си ги търся тия дни. Преди няколко дни си правих салата от варени яйца, кисели краставички, грах, малко майонеза... ама не ми се видя достатъчно кисела, та ливнах и сок от буркана с краставичките и стана екстра. Майка ми изкара много тежък ковид миналата година, казва че и до ден днешен търси повече сол от преди.

# 610
Най-обикновена пръст от междублоковото пространство е повече от достатъчно. Тия почви за подправки и т.н. са си чист търговски трик. За рътенето съм съгласна иначе наистина си отива месец да поникне.

# 611
Беки, а къде я има тази почва? Може ли да се намери в Кауфланд, Лидъл или...?
Fillme, аз нямам много топли чувства към пръстта около блока...не ми изглежда много ок, взимали сме за цветя, но е пълно с боклуците.
Натка, още си спомням като ученичка как на терасата ми беше избеляла една тениска от слънчевите лъчи...🤣 Но пък магданоза и на село в двора не е бил със сенници отгоре и е оцелявал, та сигурно, както казваш, ще стане. 😀

# 612
Не е много ок почва от пред блока. Може да си вземете с нея и някакви буболечки, които да им ядат корените и да не стане магданоз от това.

# 613
Магданоза обича прохладно, влажно, не директно слънце. Изобщо не може да се сравни двора на село дори с междублоковото пространство, какво остава с терасата. В града е по-топло, по-за душно и с по-мръсен въздух.

# 614
На двора в нашето село си беше доста горещо и задушно, не бих казала, че е било и проветриво. Но пък и селото пак е в района на Пловдив, така че може би е нормално...🙂

Общи условия

Активация на акаунт