Достоверност на микробиологични изследваниа

• 426
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте,
Ще съм благодарна за мнения. Ходих на преглед, ехо графия , цитонамязка и микробиология при лекарка на частен прием. Цените никъде не бяха обявени, но лекарката предложи горния пакет за 130лв. Резултатите - през вайбър. Когато ми бяха изпратени, те бяха представени в няколко формуляра без да има име или телефон на лаборатория, в която са извършени. Едното е ръчно написано на бял лист без подпис. Поисках оригиналите, но ми беше казано - ако искам, 20 лв за разчитане. Лекарката работи само в частен кабинет. Нормална практика ли е да няма официални резултати, въпреки че 2 пъти молих да ми се изпратят на имейл? Благодаря.

# 1
За мен не е нормално, как така ще платите 130лв и няма да ви разчетат изследванията. А и да не сте платили нищо трябва да ви ги разчетат нали за това отивате да ви кажат има или няма проблем... Ходете си пак при тая "лекарка" ако трябва ѝ кажете, че ще я докладвате на по високо ниво,какво като е частен кабинет тя да не се има за богопомазана

# 2
Не е нормална практика.

# 3
Много благодаря за отговорите. От 23г не съм в България и затова ми стана странно, че резултатите са написани на ръка и на формуляри, но къде и от кого са правени, не е ясно. Мислех, че може по телефон да са дадени, но мълчание последва когато поисках сверка къде са правени. Къде мога да се оплача от въпросната специалистка, която преглежда всеки ден ( без почивни дни!) и явно има и други пациенти като мен. Пак благодаря!

# 4
Много лекари работят без почивен ден, така че в това странно няма. Колкото до оплакването, може да го направите на сайта на НЗОК. Да не ви каже име на лаборатория звучи като изследванията въобще да не са направени, а да ви иска още пари за разчитане на назначени от нея изследвания си е наглост.

# 5
  • Банско
Пробвайте също да напишете сигнал до "Медицински надзор". Ето линк https://iamn.bg/%D1%81%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%B … 0%BB%D0%B1%D0%B8/

# 6
Само да спомена, че настоявах по Вайбър въпросната лекарка да ми изпрати името на лабораторията, понеже от постовете по-горе стана ясно. че не е нормална практика. Отговори ми следното - "микробиология и хистология са лично от мен избрани, работя с тях от 20г и им имам доверие. Други изследвания правя в Геника и Кандиларов", обаче така й не ми написа къде са направени конкретните микробиологични изследвания, за които ми предписа антибиотик. Беше изключитело любезна и ми се извини. Разчете ми изследването без да иска първоначално споменатите 20лв за разчитане. (На супердок се оставят мнения, а аз моето още не съм оставила за нея.) Не знам, стана ми неприятно от цялата разправия - защо да няма изследване на официална хартия с адрес и телефон на лаборатория и с моето име? Но си мисля, може и по телефон да са й дали резултатите. А може и аз да се опитвам да я оправдая.

Но не знам защо някои медици мислят, че пациентите не заслужават да знаят предварително колко струва прегледът, които искат да си направят; че нямат право на разписка, която показва видовете услуги, за които са платили или просто да имат спокоиствието, че пият антибиотик за истинско, а не за измислено заболяване. И защо ако правят платен преглед, не мислят че трябва да платят ДДС или някакъв малък данък, за да може все пак да има някакво справедливо разпределение на медицинските услуги - аз лично предпочитам да знам, че ако плащам, с тези пари не само лекарят се обогатява, но има някаква вероятност като цяло услугата да е по-добра за всички - по-добра база, по-качествена услуга, по-добро държавно обслужване.

# 7
По-добре си повторете прегледа при друг лекар.

Общи условия

Активация на акаунт