Алтернативни продукти за дамска хигиена 9

• 48 783
  • 520
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте! Купих си по - евтина чашка , вероятно китайска, за да видя първо дали ще се справя. Еми...не ми се получава. Пробвах да я поставя няколко пъти , но почти веднага тя се смъква и като напъна леко тръгва да излиза. Явно нещо не правя както трябва Disappointed Relieved

# 151
Не я пъхате до края на влагалището, където на направи вакуум около шийката.Трябва с пръст да се обиколи чашката, за да се провери на място ли е.Има няколко захвата за вкарване.Позицията в навътре и нагоре към коремната стена да върви.

# 152
Не я пъхате до края на влагалището, където на направи вакуум около шийката.Трябва с пръст да се обиколи чашката, за да се провери на място ли е.Има няколко захвата за вкарване.Позицията в навътре и нагоре към коремната стена да върви.
Да, получи се, днес я слагах два пъти докато съм вкъщи. Втори ден ми е и съм с доста обилен цикъл. Около час е ок и след това изведнъж усещам, че протича. Изваждам я и е пълна по-малко от половината Rolling Eyes.
Не мисля да се отказвам, продължавам с опитите.

# 153
Вероятно не прави вакуум и/или не се отваря напълно. Трябва да я обиколиш с пръст, за да видиш дали е отворена. Намери си и твоя начин на сгъване и поставяне. В началото е трудно, но след няколко месеца, ще видиш колко е лесно и удобно.

# 154
Проверявам, струва ми се, че се отваря добре и прави вакуум. В противен случай няма ли да протича още в началото?
Много се надявам да свикна, защото съм с тежък и обилен цикъл. Взех си и менструални бикини, но без превръзка не смея засега да ги ползвам. Факт е, че днес се чувствах спокойна с тях.

# 155
  • София
От къде си взехте менструалните бикини?

Проверявам, струва ми се, че се отваря добре и прави вакуум. В противен случай няма ли да протича още в началото?
Много се надявам да свикна, защото съм с тежък и обилен цикъл. Взех си и менструални бикини, но без превръзка не смея засега да ги ползвам. Факт е, че днес се чувствах спокойна с тях.

# 156
krisinka ,това са едните, бяха препоръчани във форума:
https://www.extase-fashion.com/step.model/model.D124/%D0%9A%D0%B … 4OM0T10010000XS00
Не съм ги пробвала все още.
Другите са от ДМ, по стегнати са и мисля, ще са по-удобни. Но май няма никъде налични в момента от тях.

# 157
Не. Кръвта по принцип не изтича постоянно. Явно уцелваш момента, когато нищо не се отделя, но когато започне, чашката не си е на мястото, затова хем протича, хем се оказва, че не е пълна. По всяка вероятност застава встрани от цервикса. Като проверяваш, трябва чашката да е изцяло отворена, без прегъване, и не трябва да напипваш цервикса.

# 158
  • София
да, и аз търсих тези на дм, но никъде ги нямаше Sad

krisinka ,това са едните, бяха препоръчани във форума:
https://www.extase-fashion.com/step.model/model.D124/%D0%9A%D0%B … 4OM0T10010000XS00
Не съм ги пробвала все още.
Другите са от ДМ, по стегнати са и мисля, ще са по-удобни. Но май няма никъде налични в момента от тях.

# 159
Нарциса, вероятно е така, ще опитвам докато се получи.
krisinka , и тези от линка не са никак лоши и на добра цена.

# 160
С 2 ръце за Lily cup, пробвала съм какви ли не други - нищо общо като качество и удобство при носене. Имам и  Lily cup и
 Lili cup compact, много са приятни на допир и наистина обърнатия ръб е супер умно измислен

Моите най-любими чашки за всички времена са двете ми Lily Cups. Това леко обърнато ръбче е супер измислено. Сигурно и челна стойка да направя, пак нищо няма да изтече.
Аз откакто ползвам чашки (вече много години), нямам никакви проблеми с ходенето на море. Къпя си се в морето без никакъв проблем и в деня (при мен са по-скоро 2-3-4 часа) с по-силно кръвотечение.

Момичета, повече от 80 ml на цикъл не е нормално и трябва да се търси причината. Моят цикъл от ден 1 е обилен, но си дадох сметка за това много години по-късно. Sad Може и по-добре да е така, защото сигурно са щели да ми изпишат противозачатъчни и с тогавашния си акъл съм щяла да ги пия най-вероятно. Мога да препоръчам няколко книги за менструалния цикъл ако някой има интерес.

Последна редакция: чт, 13 юли 2023, 14:21 от Doninka

# 161
  • au bout du monde
За коя Лили къп говорите? Как е като твърдост.
Аз си взех Lunette. Още не съм пробвала, но си е бая твърда.

https://www.intimina.com/lily-cup

Последна редакция: ср, 12 юли 2023, 22:56 от La Libellule

# 162
  • София
Замисляте ме за Лили къп. Аз съм с Юки по принцип, харесва ми, че е твърда и лесно се отваря, но поставянето и ваденето са мъка. Понякога не нацелвам и протича, през деня я усещам, та се чудя дали да не сменя с друга.

# 163
Аз за тези двете: https://assets.intimina.com/files/static/2021-06/INTIMINA-featur … 3A9WJt_.rg3Mr4z.D
Много са мекички, при мен поставянето е много лесно, изваждането също. Трябва да се има предвид, че са по-дълги.

# 164
Лили къп са уникални на допир наистина, материала им е по-различен и много приятен, като никоя друга чашка, която съм пипала (а съм имала досег с доста принципно).
Но иначе за мен лично изобщо не са фаворит, не са ми особено удобни, по-трудно ми е наместването, а и аз лично предпочитам по-"хлъзгави" и по-лесно разтварящи се.
Само напомням, че всичко е много индивидуално.

Общи условия

Активация на акаунт