Алтернативни продукти за дамска хигиена 9

• 48 785
  • 520
  •   1
Отговори
# 135
Аз най-сетне разбрах защо се случва това преливане на каквато и чашка да купих и смених до момента с най-големи размери.
Отидох при друг АГ, който каза, че това не е нормално като количества, в момента съм на кръвоспиращи и цикълът е нищо общо с преди. Живее се най-сетне 😅

# 136
Здравейте, момичета!
Търся съвет от по-опитните. Раждала съм два пъти секцио. Менструацията ми вече не е болезнена и е в пъти по-спокойно от към течение. Писна ми от тези превръзки и мисля вече за чашка. Изобщо не знам как да се ориентирам. Може ли малко съвет. Да добавя, че съм на 31 с две раждания - секцио, ако има значение съм висока 1.55 и съм 53 кг.
Ще съм много благодарна за съвети и първи стъпки.
Всичко хубаво прекрасни! 🌷

# 137
  • au bout du monde
Аз имам опит с Мелуна и Руби . Руби повече ми хареса.
Но я изгубих и търся нова. Вече съм с 2 раждания. Толкова много са чашките, че се чудя каква да взема.

# 138
Аз също като Ася се замислям да опитам тепърва. Мисля да взема от ДМ за проба. Как мислите стават ли техните чашки или ще се разочаровам и не са ок за първи опит? Какъв размер? С две нормални раждания съм.

# 139
Без да пробвате няма как да знаете.Имам две чашки- по/твърда и мека.В началото харесах повече твърдата, сега и с двете се справям.( китайски са, затова не казвам марка).
Мога само да кажа, че размер Л ми идва недостатъчна в силни дни.Но това е 1 до 2 дни, в които често я проверявам.В останалите цял ден мога да изкарам.Нощ също.

# 140
Привет, някоя дама дали има опит с менструални бикини (бански) за плуване? Гледам, че има разнообразни модели в amazon, но не съм сигурна дали са удобни?

# 141
Привет, някоя дама дали има опит с менструални бикини (бански) за плуване? Гледам, че има разнообразни модели в amazon, но не съм сигурна дали са удобни?
След 40 г. цикълът ми се побърка и вече не мога да разчитам на точна дата. Тези бански ме спасиха от непрекъснатия стрес дали няма да ме изненада. Моите са черни, цели, дъщеря ми е с бикини, които си комбинира с обикновени горнища. По нищо не се различават като външен вид и удобство от обикновен бански.
Идеални са за дните, в които очаквате М или последния ден. През силните дни не съм пробвала, предпочитам в комбинация с тампон (или чашка, зависи какво ползвате), пак за да предпази от инцидент.

# 142
Благодаря, задават се две почивки това лято и с моят объркан цикъл е ужасно гадно, да не знам кога да го очаквам. Ще им дам шанс!

# 143
Взех си две нови чашки от промоция на Мелуна - М и Л. Досега имах една М, но доста ми остаря (5 г.) и затова реших за новите. Разликата им е съвсем минимална, но Лката е по-добре в първите дни.
Не се връщам към друго, каквото ще да става....

# 144
Взех си съвсем произволна чашка размер Л - Rainbow Jolly Soft 1 Economic. Изключително доволна съм вече 3-4 месеца, свикнах й. Имам много тежък цикъл, сутрин едвам стигам до бяната с тампон и превръзка, Преродих се, най-добрата ми покупка от години. За тежък цикъл е супер.
Единствения риск е като не я наглася добре, но като внимавам всичко е ок.

# 145
Моята чашка е същите размери, но при обилен цикъл си се пълни на 2-3часа.Сутрин едва сварвам да ида до банята, без да прелее сериозно.Но вече усещам кога се е напълнила и рядко има гаф.

# 146
Моите най-любими чашки за всички времена са двете ми Lily Cups. Това леко обърнато ръбче е супер измислено. Сигурно и челна стойка да направя, пак нищо няма да изтече.
Аз откакто ползвам чашки (вече много години), нямам никакви проблеми с ходенето на море. Къпя си се в морето без никакъв проблем и в деня (при мен са по-скоро 2-3-4 часа) с по-силно кръвотечение.

Момичета, повече от 80 ml на цикъл не е нормално и трябва да се търси причината. Моят цикъл от ден 1 е обилен, но си дадох сметка за това много години по-късно. Sad Може и по-добре да е така, защото сигурно са щели да ми изпишат противозачатъчни и с тогавашния си акъл съм щяла да ги пия най-вероятно. Мога да препоръчам няколко книги за менструалния цикъл ако някой има интерес.

# 147
Момичета, повече от 80 ml на цикъл не е нормално и трябва да се търси причината.
Това не е точно така.
Препоръчвам да прочетете тази публикация за повече информация - https://rubycup.com/blogs/articles/how-much-do-you-bleed-on-your-period

Накратко казано няма нови и съвременни проучвания в тази област, това с 80-те мл е старо и не е сигурно доколко точно.
Отделно тези милилитри касаят кръвта, а по време на менструация не се отделя само кръв. Тоест за една нормална жена използваща чашка е почти невъзможно да се определи с някаква точност какво е количеството на кръвта само.

С това не казвам, че не е хубаво да се посети лекар и да се търси причината ако смятате, че има нещо нередно.

Казвам, че има много, много жени по света, които използват чашки и изхвърлят по повече от 80 мл на цикъл и това е нормално.

# 148
Благодаря за линка. Винаги съм си мислела, че с посочените ml кръв визират цялата течност, която изтича. Все пак и с превръзки, и с тампони изтичат същите неща. Аз лично разлика в интензитета при мен с превръзки, тампони или чашки не съм забелязала.
Ще ми е интересно някой с необилен цикъл да сподели колко горе-долу са ml-те с чашка при него.

# 149
Моят цикъл смятам за нормален, но е повече от 80мл., да кажем около 120.Точно това ни обясняваха по биология в 5.клас през 80-те години, показвайки ни чашка за кафе, за да добием представа за количеството.

Общи условия

Активация на акаунт