Алтернативни продукти за дамска хигиена 9

• 48 772
  • 520
  •   1
Отговори
# 180
  • TX
След като 2 години поред ме хваща цикъл на морето, реших да разгледам банските, после бельото и накрая се озовах при чашките в Алито, решавайки да генерализирам проблема. Взех две - С и Л, ама 2 часа избирах, накрая ми писна и цъкнах това, което ще дойде по-бързо като дата. Та, септември ще открия сезона и се надявам да се спогодим за всеобщо добро. Единствено имам малко притеснения относно обърнатата ми матка дали няма да е проблем.
И аз съм с обърната  ,нямам проблем.
Вече мисля 2 години станаха от както я ползвам.
При мен също е “ушата” (матката де) каквото и да значи и обърната, от 2014г. ползвам чашка и не ми е създавала ядове.
Чашката за мен е откритието на 21 век, нищо че е от миналия

# 181
За пореден път го пиша - единственото ми съжаление е, че не открих чашката 15 години по-рано. Би ми спестило доста неудобства. Не се връщам към превръзки повече....

# 182
И аз съжалявам ,че не съм я открила по-рано.

Само мисля да взема още една с повече мл да събира ,понеже на работа нямам условия 2 и 3 ден от МЦ да сменям по-често.
Аз съм с OrganiCup B  - 30 мл

# 183
Здравейте. Използвам чашка за пръв път. Мисля, че се спрявям добре с поставянето - след първите секунди вече не я усещам, не протича, при изваждане се развакуумира. Нормално ли е при ходене до тоалетна да се размества? Неправилен номер ли е, или е грешка в слагането?
На 33 г. съм, имам 2 нормални раждания - преди 4 г. и преди 1 г., взех L размер Tierra Verde.

# 184
  • София
Enter Sandman, възможно е да не е поставена правилно, или вакуумът да се разваля. Аз моята често я усещах през деня, мисля, че и вакуумът се отпускаше и много ме дразнеше. Реших, че причина може да е много голям размер, та реших да сменя. Днес ми пристигна лили къп Б и пак ми се струва огромна. Чудя се дали да я сменя с А преди още да я разопаковам, въпреки че имам 3 нормални раждания, но цикълът ми е среден към слаб. Какво ще ме посъветвате?

# 185
От вчера ползвам Enna https://ennawomen.com/enna-cycle/, М размер и си се чудя на акъла защо толкова време ги отбягвах тия чашки. От 2-3 години все аха да взимам и се разколебавах.
Та, много съм доволна, много - отваря се веднага, не я усещам, няма протичане ... значи се справям. Апликаторът не съм пробвала.

# 186
Здравейте мами, надявам се съм в правилната тема.
В DM зареждат менструални бикини и много ме блазнят. Някой да има опит конкретно с тях?
Направо ще се преродя с такова чудо.

Менструално бельо Perioden Hipster, размер S, черен цвят (https://dm-drogeriemarkt.bg/jessa-menstrualno-belyo-perioden-hip … pdsteilen.laufend)

# 187
Вземи си чашка и наистина ще се родиш. Не се връщам към нищо друго повече.....

Тези бикини не съм ги пробвала, ама какъв им е смисълът, освен при обилен цикъл да предпазва изцапването на панталона, ако пропусне превръзката?

# 188
  • София
Точно тия не съм ползвала, но от други марки съм много доволна, да, може да се каже, че се родих с тях. Не че не ползвам и чашка/тампон когато не съм си вкъщи. За по-обилните дни най-вероятно ще ти се наложи да ги сменяш през деня и то става малко кофти ако трябва да ги мъкнеш със себе си.

# 189
Сигурно е така, но четох темата ви назад, има доста марки, видове и размер, а честно казано в момента нямам време да експериментирам. Една приятелка много ми похвали гащите и честно казано е точно това от което имам нужда в момента. След второто раждане ми стана много обилен цикъла през първите дни, трябва да сменям хигиенични материали на два часа, същевременно ми е много трудно с двете деца у дома, разсейвам се, въобще не мога да отида до тоалетната, ако отида пък не мога да остана сама. Да сложа едни гащи и да не го мисля няколко часа ми звучи идеалния вариант в момента. Това със смяната на бельото и аз съм го мислила, но тъй като в момента съм си вкъщи предимно, няма да го имам този проблем да разнасям оцапани такива в чантата си.

Другото което ме спирало преди от ЧАШКАТА - на работа е трагедия с тоалетните, топлата вода едва идва, сапуна ни е разреден. От хигиенична гледна точка ми се иска колкото по-малко да се пипам като я свършвам тази работа.

Тя и приятелката ми затова се насочи към бикини, защото постоянно има гъбички и други простотии се случват там долу и са и предложи да обмисли този вариант.

Вземи си чашка и наистина ще се родиш. Не се връщам към нищо друго повече.....

Тези бикини не съм ги пробвала, ама какъв им е смисълът, освен при обилен цикъл да предпазва изцапването на панталона, ако пропусне превръзката?

# 190
Ти си знаеш, но аз не съм убедена, че това ще е ок без превръзка.

# 191
Имам менструални гащи, но мога да ги определя само за току започващ или току свършващ цикъл, когато е само зацапване. Или главната им идея, ако основната защита те предаде да не стане клане. Въобще не вярвам каквито и да е гащи да поемат толкова, особено пък силен цикъл.
Мога да ти препоръчам многократните превръзки като не желаеш чашка - поемат доста повече от конвенционалните, с въглен са - няма миризма и инфекции. За мене си поръчах дори втори комплект, доста ми допадат, като изключим прането на ръка /преди пералнята/, но за 1-2 дена се преживява.

# 192
Аз си взех на Wuka - heavy и super heavy. Честно казано приятно изненадана съм. Според мен ще поемат повече от многократните превръзки, които имам. Но като цяло и аз ги взех по-скоро за двойна защита когато съм с чашка. Нещо ми стана на цикъла напоследък, на моменти се усилва брутално и имах няколко инцидента.

# 193
Нямам такива гащи, но и аз мога да си представя, че вършат работа само за много слаб цикъл и за допълнително подсигуряване. На мен ми се струва, че ще е много нехигиенично (цикълът все пак не е само кръв и не всичко попива), ще се усеща мокро (тотално съм отвикнала) и пак ще се усеща, когато нещо изтича (това най-много го мразех, когато преди 20+ години все още използвах превръзки).
Чашка е решението! Ако не е прекалено обилен цикълът, се налага доста рядко да се изпразва. Моя го смятам по-скоро за обилен и през деня, в който ми тече най-много, се налага да изпразня чашката и на обяд. В другите дни карам по 8-10 часа, т.е. реално цял ден. Сухичко, чистичко… какво повече да иска човек. Simple Smile Тези гащи със сигурност ще трябва да се сменят доста по-често.

От 3 месеца по време на цикъл прилагам акупресура и кървенето е с около 1/3 по-малко. Последния цикъл го завършвам с около 70 мл. Преди по груби сметки все около 100 мл се въртях.

# 194
Значи аз в силните дни си кървя, изпразвам чашката няколко пъти.И след всяко изпразване после имам кървене, остатъчно след смяната.Вие какво правихе, превръзки ли слагате?Аз главно заради тях ползвам чашка, но си цапам бельото.Понякога чашката протича, не усещам баш кога се е препълнила.Освен да си купя такива бикини за цикъл.

Общи условия

Активация на акаунт