Алтернативни продукти за дамска хигиена 9

• 48 764
  • 520
  •   2
Отговори
# 210
  • София
Аз също родих секцио преди година. Бях преди размер S, и сега пак съм си супер с тази чашка, иначе имам и по-голям размер, че си взех 2 в комплет преди, но по-голямата не съм слагала. При мен не е протичала.

Здравейте! От 6-7 години ползвам чашки на Мелуна и съм изключително доволна. Миналата година родих (опитах се естествено, стигнах до разкритие, но накрая се наложи секцио). Знам, че за раждали препоръчват по-голям размер, но дали в моя случай това важи?

Моята е размер S. Имах два цикъла вече и си я ползвах. Само че втория път в най-силните дни много ми протичаше, вадя и е пълна до средата - не е препълнена или до дупките. Зачудих се от какво е. Някоя от вас да е имала такъв проблем? Дали да си взема по-голям размер?

# 211
  • София
Essentiall, аз съм ползвала гъба. Поръчах си от цитирания сайт. Като цяло са ОК, поемат доста, не протичаъ. Бях си взела най-големия размер и веднъж на ден я вадех, измивах на чешмата и слагах обратно. Има недостатъци - ваденето и миенето е мазало и половина, през деня трябва да имаш къде да го правиш и да внимаваш да не се окапеш. Веднага потъмнява от кръвта и е малко кофти гледка, освен ако не си я избелваш от време на време с кислородна вода,  аз бях намерила в интернет описани различни начини за дезинфектиране.
И най-големият недостатък, според мен, е че като натурален продукт е идеална среда за развитие на всякакви бактерии. Затова и не продължих да я ползвам, въпреки че щателно я дезинфекцирах всеки ден, просто все се притеснявах, че ще си завъдя някоя инфекция за няма нищо.
Здравейте, видях на първата страница, че се предлагат "морски гъби".
Някой използвал ли ги е, откъде ги е поръчал и всякаква друга информация ще ми бъде полезна.
Нито една от другите алтернативи на превръзки или тампони не ми допада, но това е нещо, което бих пробвала.

# 212
  • София
А тази гъба лесно ли се вади? Аз като си слагах чашката за първи път си мислех да не влезе много навътре и после да не мога да я издърпам Grinning , въпреки, че си има дръжчица и първия ден само се притеснявах.

Имам и друг въпрос. Възможно ли е да поставиш чашката iтя да не се разгъне идеално, но въпреки всичко да не протича? Уж опипвам всеки път, но не съм съвсем сигурна разгъната ли е, но не ми е протичала дори и първите дни. Все пак се чудя. И също така окей ли е да тичаш с поставена чашка. Онзи ден тичах и нещо почна да ме боли ниско долу. И преди съм тичала в цикъл, но не ме е заболявало.

Essentiall, аз съм ползвала гъба. Поръчах си от цитирания сайт. Като цяло са ОК, поемат доста, не протичаъ. Бях си взела най-големия размер и веднъж на ден я вадех, измивах на чешмата и слагах обратно. Има недостатъци - ваденето и миенето е мазало и половина, през деня трябва да имаш къде да го правиш и да внимаваш да не се окапеш. Веднага потъмнява от кръвта и е малко кофти гледка, освен ако не си я избелваш от време на време с кислородна вода,  аз бях намерила в интернет описани различни начини за дезинфектиране.
И най-големият недостатък, според мен, е че като натурален продукт е идеална среда за развитие на всякакви бактерии. Затова и не продължих да я ползвам, въпреки че щателно я дезинфекцирах всеки ден, просто все се притеснявах, че ще си завъдя някоя инфекция за няма нищо.
Здравейте, видях на първата страница, че се предлагат "морски гъби".
Някой използвал ли ги е, откъде ги е поръчал и всякаква друга информация ще ми бъде полезна.
Нито една от другите алтернативи на превръзки или тампони не ми допада, но това е нещо, което бих пробвала.

# 213
Чашката трябва да се разгъне, иначе не правиш нищо и ще протече. С течение на времето ще намериш твоя начин на сгъване и поставяне. След като я сложиш, може да хванеш дъното ѝ (дръжчицата) и да завъртиш леко. Това помага на отварянето понякога. В началото ми беше доста трудно, но след няколко месеца свикнах и я вадя и поставям с едно движение. Понякога дори забравям, че съм в цикъл. Не бих се върнала към превръзки или нещо друго.

# 214
  • София
А тази гъба лесно ли се вади?
[/quote]
[/quote]
Да, лесно се вади, захващаш с един пръст и дърпаш. Проблемът е, че така малко или много я стискаш и потича, та трябва само над тоалетната.

# 215
  • София
Здравейте!
Следя ви от известно време и ме зарибихте за чашка. Разгледах един сайт и видях, че продават и разтвори за стерилизиране на чашката . Задължително ли е да взема такъв разтвор, или може да я стерилизирам и само с вода?

# 216
Може да ползваш течност за студена стерилизация, няма проблем. Аз лично само измивам с гореща вода и антибактериален сапун.
Веднъж пробвах да стерилизирам във вряща вода, но чашката като че ли омекна, затова не го правя така.

# 217
Аз си изварявам чашките преди цикъл. Нищо им няма. Иначе ги мия с вода и неароматизиран течен сапун/веро.

# 218
  • София
И аз изварявам, ако имам време. Ако не - с гореща вода и сапун или дезинфектант. При изваряването гледам да чашката да не се допура до стените на съда.

# 219
Понеже предпочитам отделен съд за изваряване на чашката, преди ползвах най-обикновено канче (джезве). Но сега сме с индукционни котлони и намирането на подобно бюджетно се оказа малко по-сложно.

Натъкнах се обаче на стерилизатор за чашки и доста се смях. Но после се замислих, че всъщност си има предимства, особено за споделени къщи и тн. Работи както всеки друг стерилизатор - с пара. Та се чудя дали по-скоро да не взема такъв. Някоя от вас пробвала ли е?

# 220
Аз стерилизирам в силиконова чаша в микровълнова:
https://www.amazon.com/Collapsible-Silicone-Foldable-Sterilizing … ual/dp/B07DCBTY1H

Моята е от Алиекспрес.

# 221
Аз почиствам със спрей на Интимина, който е точно за целта

https://remedium.bg/sprey-za-pochistvane-na-aksesoari-75ml-intimina-059484/p

Понеже предпочитам отделен съд за изваряване на чашката, преди ползвах най-обикновено канче (джезве). Но сега сме с индукционни котлони и намирането на подобно бюджетно се оказа малко по-сложно.

Натъкнах се обаче на стерилизатор за чашки и доста се смях. Но после се замислих, че всъщност си има предимства, особено за споделени къщи и тн. Работи както всеки друг стерилизатор - с пара. Та се чудя дали по-скоро да не взема такъв. Някоя от вас пробвала ли е?

# 222
Здравейте. Преди година си купих Мерула универсален размер, но така и не се спогодих с нея. Гледах видеа, сгъвах я и я поставях по различни начини, въртях я. Но така и не се разтвори. Възможно ли е да не е правилната за мен?

Последна редакция: нд, 31 дек 2023, 11:32 от Klarheit

# 223
Вероятно размерът не ти е ок. Пробвай с L или М. Аз имам и двете, разликата е минимална (около 1 мм в диаметър). И двете са ми добре, повече ползвам Мката.

# 224
Мерула няма разбери Л и М.
Със сигурност е възможно да не е подходяща. Но все пак при тази чашка не е нужно да е разтворена цялата, тоест тялото на чашката, достатъчно е да се разтвори ръба.
Иначе начинът на сгъване може да е ключов тук, както и позата на тялото - седнала, клекнала, легнала, изобщо може доста да се експериментира.

Общи условия

Активация на акаунт