Алтернативни продукти за дамска хигиена 9

• 46 483
  • 486
  •   1
Отговори
# 435
Най-обичам на чашката, че мога да прекарам деня само с една мини превръзка и да не се чувствам като с памперс.

Но аз не обичам и не ползвам и нормални превръзки поне от 20г. Само нощем и това отдавна също спрях да правя.

Менстуалното бельо и превръзките за мен са едно и също.

Ако ще е без превръзка- за през нощта. Ако ще е с нещо тъничко, през деня.

# 436
Благодаря на всички за отзиви те до момента! Взех един чифт, пък ще пробвам, понеже търся и някакъв по-различен продукт за многократна употреба отвреме навреме. Тези чашки не са за мен по много причини, а и в работата няма условия, да се сваля и почиства нормално. Където са мивките в тоалетните, почти непрекъснато се влиза, а и самите тоалетни са тесни и не може да се застане удобно. Тези гащи са различни - за по-слабо и по-силно. Всъщност може да се използват отгоре с обикновена превръзка, която по някое време да се махне и да се остане за няколко часа до края на работния ден само с тях, вместо да се слага нова.

# 437
ALMIRRA, може да носите бельото с превръзка или върху вашето. Както казах аз съм с много обилен цикъл и без превръзка е немислимо. Но... скоро ще пробвам като съм вкъщи.

# 438
  • София
Двете с дъщеря ми носим менструалното бельо върху обикновено такова, като превръзката е върху обикновеното. Така при протичане отстрани  на крилцата кръвта се попива от менструалното бельо. В същото време то помага и за придържане на бельото с превръзка, за да не се мърда много.
Преди да пуснат менструално бельо, отгоре слагах клин, за да ми придържа превръзката, но той не може да спаси от фал с протичане.

От Грийн Революция миналото лято поръчах менструален бански за детето. Пълен провал, защото когато се намокри, по краката ѝ потече оцветена в червено вода. При това говоря за последните дни от цикъла, слабо кървене.
Но пък банският сега ползва като менструални бельо. Няма проблем, ако не се мокри.

# 439
Здравейте!
Моля за съвет!
От няколко месеца се мъча с различни чашки и почти никога не се отварят...днес ми се случи да не успея да я извадя и трябваше съпругът ми да го направи 🤣🤣🤣, беше покъртителена картинка. Чашката се завъртя, влезе много навътре и дръжката мина от задната страна..беше ужасно.
Раждала съм 2 пъти чрез секцио и веднъж естествено, съответно си взимам такива размери, но явно не улучвам модела.
Кои чашки се отворят по- лесно?

# 440
Аз имам Мелуна М и Л . Не съм имала проблем с отварянето, след като му хванах цаката как се сгъва и поставя. Гледай клипчета в интернет и пробвай различни сгъвания.

Ето тази снимка показва различни:

Скрит текст:

На мен лично първото ми е оптимално. Най-обикновеното сгъване.

# 441
Аз имам Мелуна М и Л . Не съм имала проблем с отварянето, след като му хванах цаката как се сгъва и поставя. Гледай клипчета в интернет и пробвай различни сгъвания.

Ето тази снимка показва различни:

Скрит текст:

На мен лично първото ми е оптимално. Най-обикновеното сгъване.

Гледам постоянно, пробвала съм почти всички поставяния, най- лесно ми е под формата на  седмица. По- скоро имам чувството, че не уцелвам твърдостта на чашката. Имам Мелуна, Мерула и още 2,но с никоя не ми се получава...разгъвалиса се броени пъти. Sad

# 442
За да се отваря по-лесно трябва да има по-твърд ръб, за мен най-лесно отварящата се чашка е Lunette, като уточнявам, че ползвам големия размер. Малката сякаш беше една идея по-мека.

# 443
Здравейте!
Моля за съвет!
От няколко месеца се мъча с различни чашки и почти никога не се отварят...днес ми се случи да не успея да я извадя и трябваше съпругът ми да го направи 🤣🤣🤣, беше покъртителена картинка. Чашката се завъртя, влезе много навътре и дръжката мина от задната страна..беше ужасно.
Раждала съм 2 пъти чрез секцио и веднъж естествено, съответно си взимам такива размери, но явно не улучвам модела.
Кои чашки се отворят по- лесно?

Пробвай с някоя от твърда пластмаса и дебел ръб. За мен са най-добрите.
Всъщност единствените които са ми вършили работа са тези.

# 444
  • София
А тези твърдите не се ли усещат докато са вътре?

# 445
Моята е стандартна Мелуна, не знам като твърдост каква е, мисля, че е средна. Не се усеща.

# 446
А тези твърдите не се ли усещат докато са вътре?

Не се усещат и са доста по стабилни

# 447
От скоро чета пак за чашките и като че ли пак искам да ползвам.
Имам тези двете от преди 14 г.  сигурно и от тогава само стоят в шкафа.
Скрит текст:
Мога да ги поставям, но създаваха явно по-голям вакум и ме болеше ниско долу от тях.
Мога да ги стерилизирам и пак да пробвам, но тази гума стара не искам да я слагам вътре.
Коя бих могла да си поръчам, раждала секцио, мога и от Амазон и от eBay евентуално да търся оферти? 50 лв. ми е много.
Мерула-та ми е странна.

Последна редакция: нд, 06 юли 2025, 20:31 от Miss M

# 448
  • София, България
ZornitsaTs, а пробвала ли си с лубрикант да я поставяш? Отварянето трябва да се случи веднага след костта при вкарването. Ако го направиш по-навътре вече пропускаш цервикса и или не се отваря изобщо или е накриво. И да, по-твърдите чашки по-лесно се отварят и са по-стабилни. Аз съм с Мерула от години и по-удобна чашка не съм ползвала. Вкарвам я по втория начин, показан на картинката от Soul Free и я вкарвам клекнала със сгънатото към гърба , а не напред. По-лесно отива на мястото си така.

# 449
ZornitsaTs, а пробвала ли си с лубрикант да я поставяш? Отварянето трябва да се случи веднага след костта при вкарването. Ако го направиш по-навътре вече пропускаш цервикса и или не се отваря изобщо или е накриво. И да, по-твърдите чашки по-лесно се отварят и са по-стабилни. Аз съм с Мерула от години и по-удобна чашка не съм ползвала. Вкарвам я по втория начин, показан на картинката от Soul Free и я вкарвам клекнала със сгънатото към гърба , а не напред. По-лесно отива на мястото си така.
Благодаря за насоките! Аз също имам подозрения, че бъркам с дълбочината, ще опитам отново Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт