Алтернативни продукти за дамска хигиена 9

• 46 544
  • 486
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Момичета, досега не съм пробвала чашка. Раждала съм, цикълът ми е много обилен. Каква чашка би била подходяща и как разбирате кой размер?

# 451
Момичета, досега не съм пробвала чашка. Раждала съм, цикълът ми е много обилен. Каква чашка би била подходяща и как разбирате кой размер?
В този случай голяма.

# 452
Много е важно и цервиксът Ви нисък ли е или висок. Ако е нисък, много вероятно повечето чашки да Ви протичат, понеже го подминават. Тогава е добре да се ориентирате към по-плитка чашка, примерно Мерула класик. Колкото до твърдостта, аз нямам проблем, не ги усещам въобще, а имам и много твърди (започнах с Юки) и много меки. С практиката ще се научите да ги поставяте така, че да се отварят.

# 453
Здравейте,
Може и отговора на моя въпрос да го има някъде назад по темите , но не открих на пръв поглед. Искам да си взема чашка хем да пробвам, хем ще бъда неразположена за морето тази година, а не ми се иска да пропускам най-голямото забавление. Ако въобще е успешен опита ми , след влизане в морето как се процедира, изважда ли се веднага , за да се измие преди следващо поставяне или просто си стоя с нея ?

# 454
Стои си. Не е нужно да се вади на всяко излизане от морето, принципно с чашката може и 12 часа да се седи, стига да не прелее. На плажа съм забелязала, че драстично намалява или дори спира, поне при мен, след него си се засилва както е обичайно. Ако не си сигурна може да пробваш да я извадиш и измиеш по някое време, за да видиш какво е положението. По-натам, вече като про, ще усещаш кога е пълна дори и има нужда от смяна.

# 455
Тази година и аз бях в цикъл на морето и се наложи често да изпразвам чашката.В един момент приложих ноу-хау: сложих голям тампон в нея и така го карах един ден, защото единия път една отидох до тоалетната след влизане в морето само с чашката.

# 456
Абсолютно няма нужда да се вади постоянно чашката. В най-силните дни през 3-4 часа, просто за да не прелее. Ако е в по-слабите дни, от сутринта може чак следобяд. Въпросът е да намериш начина, по който се слага. На мен ми трябваха няколко месеца.

# 457
Здравейте,
Може и отговора на моя въпрос да го има някъде назад по темите , но не открих на пръв поглед. Искам да си взема чашка хем да пробвам, хем ще бъда неразположена за морето тази година, а не ми се иска да пропускам най-голямото забавление. Ако въобще е успешен опита ми , след влизане в морето как се процедира, изважда ли се веднага , за да се измие преди следващо поставяне или просто си стоя с нея ?

На мен няколко пъти ми се е налагало да ходя на море в очакване на цикъл и чашката си ме е спасявала. Даже сърф съм карала с нея, така че не се притеснявай. Също съм забелязала, че когато съм във водата, ми тече доста по-малко, така че не мисля, че има нужда по-често да я изпразваш, нито веднага след излизане от водата. Разбира се, ако се притесняваш, винаги може да провериш Simple Smile

# 458
Здравейте! Стара тема ми излезе в Гугъл, когато започнах да търся информация за менструалната чаша, какво точно е това и откъде се купува.
Историята ми в кратък вариант - купих си менструална чашка преди седмица, като идеята беше да я ползвам на почивката ни, понеже се очакваше да ми дойде цикълът.
Вчера ми дойде и я сложих за първи път. Днес ми е втори ден. С нея спах, с нея съм постоянно. Елементарно се използва. Лесно я слагам, малко трудно я махам, че съм новак, но вярвам, че ще свикна и ще задобрея.  Вече съм категорична, че ще я ползвам и занапред. Не мога да повярвам, че не съм знаела за съществуването й по-рано...
Купих си моята от ДМ, размер Л. И изобщо не вярвах, че ще ми върши работа, а то какво се оказа Grinning Много съм доволна! Зарязвам всякакви превръзки и тампони!

# 459
Здравейте! Стара тема ми излезе в Гугъл, когато започнах да търся информация за менструалната чаша, какво точно е това и откъде се купува.
Историята ми в кратък вариант - купих си менструална чашка преди седмица, като идеята беше да я ползвам на почивката ни, понеже се очакваше да ми дойде цикълът.
Вчера ми дойде и я сложих за първи път. Днес ми е втори ден. С нея спах, с нея съм постоянно. Елементарно се използва. Лесно я слагам, малко трудно я махам, че съм новак, но вярвам, че ще свикна и ще задобрея.  Вече съм категорична, че ще я ползвам и занапред. Не мога да повярвам, че не съм знаела за съществуването й по-рано...
Купих си моята от ДМ, размер Л. И изобщо не вярвах, че ще ми върши работа, а то какво се оказа Grinning Много съм доволна! Зарязвам всякакви превръзки и тампони!
Нали! И аз съм много щастлива откакто я открих! Пробвала съм и менструално бельо, но не ми е толкова любимо..
Много се радвам, че сте доволна и че върши работа! Приятно и безаварийно!

# 460
Всички сме така - веднъж свикне ли човек, не му се връща назад Simple Smile

# 461
Много съм доволна, че попаднах на точната за мен чашка от първия път. Просто я видях в магазина и реших да я взема. Като, признавам си, нямах големи очаквания.
В момента съм 4-ти ден с нея. Като първите два имах затруднения с изваждането. Най-лесно ми е да я поставям и изваждам като съм клекнала в банята. На всеки 12 часа я изваждам - сутрин и вечер. С нормален цикъл съм. Като освен нея слагах и ежедневна превръзка дискрийт,защото се притеснявах само с чашката да не стане гаф. Много съм доволна и ще споделя с приятелките си Simple Smile Направо забравям, че съм в цикъл

# 462
Много се радвам за теб ,защото и при мен беше това усещането, че съм решила проблема за винаги.
 Даже се чудех защо не съм се сетила 15г по-рано... на пример Simple Smile

# 463
Оле, как минава времето, сега си дадох сметка, че съм с чашка вече от 16 години Flushed

Иначе по принцип ако няма нещо по-специфично анатомично голяма част от чашките биха паснали, така че не е нужно супер много да се втеляваме при избора на първа чашка.
Относно изваждането аз лично предпочитам поне по 3 пъти на денонощие, тоест на около 8 часа. Понякога я оставям и за 12, но гледам да не ми е навик.

# 464
Здравейте! Отдавна обмислям да опитам с чашка, но около мен само ме плашат колко било трудно да свикнеш и аз отлагах покупка. Вече съм решена, че е време да опитам и четох теми назад, но съвсем се обърках на коя марка да се спра. Колкото мнения, толкова и предпочитания. Grinning Разбрах само, че е желателно да е с дебел и твърд ръб, за да пасва по-лесно, но ще поръчвам онлайн, така че не виждам как мога да преценя. Имам две цезерови сечения и тесен цервикс. При последният преглед АГ се учуди, че всичко ми е тясно, затова си мисля че май ще ми е нужен малък размер. Все по-рядко ми се случва да имам по-обилно кръвотечение първият ден-два. Към коя марка да се насоча според вас? Май се чудя между Мелуна и Мерула, но приемам всякакви съвети. Знам, че може да се наложи да сменя няколко марки, докато открия своята, но все от някъде трябва да започна.

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 12:51 от ina-mina

Общи условия

Активация на акаунт