Алтернативни продукти за дамска хигиена 9

• 50 003
  • 537
  •   1
Отговори
# 495
Точно това написах- след цикъл до следващия!!!
Много жени споделят, че нямат проблем да пият белязо по време на цикъл, вкл. аз.

За Калмацин си писах отделно, че
помага за обилен цикъл, според прочетеното, затова дадох и скрийншот, който пращах на моята дружка.

Калмацин- за цикъла
Желязо - за анемията

# 496
  • София
Здравейте!
Отдавна не съм чела тук.
Най-сетне и аз си купих чашка - Bella, защото ги видях на промоция, а даже не знаех, че и те имат чашки.
Нямам опит с чашките , но май е твърда. За пръв ден съм с нея. Усещам я като леко дразнене във влагалището и лека тъпа болка под корема.
Преди да ми дойде МЦ я пробвах "на сухо" за няколко часа и пак имах същото усещане за дразнене и слаба болка.

Ако купя по-мека според вас дали ще е по-добре ?
И кои марки са меки?

Иначе май се разтвори при поставянето. От малко повече от 30 минути съм с нея обаче и е рано да се каже дали има протичане. Слаб ми е цикълът, особено днес като трети ден. Но първите два дни бях в движение и не ми се стори ОК тогава да я тествам.

# 497
  • София
Последният пост е мой, но не мога да редактирам вече, а ме напъва да споделя как грандиозно се провалих с чашката. 😆 Пък може и опитът ми да се окаже полезен за други начинаещи или да получа съвет от опитните. 🙂

След като писах вчера, постепенно неприятните усещания изчезнаха. Нямаше протичане. Два-три пъти вадих и слагах , задобрях.
Толкова хепи се почувствах от усещането да не изтича кръв при цикъл, че реших да спя с чашката. Явно това беше грешка, защото сутринта не успях да я извадя. Опитвах много пъти, в различни пози. Не става.
Запазих си през Супердок час за първия свободен гинеколог в събота ( да, събота е на всичко отгоре, че как иначе) , за да ми вади чашката. Умирах от срам как ще се появя с такъв проблем, ама няма начин, ще си преглътна достойнството и ще похарча непредвидена и неизвестна сума пари ( дори семейният бюджет ощетявам от зор да пробвам чашка).  Влезнах под душа да се хигиенизирам преди лекаря и дали от топлата вода, или защото не бях се сетила да  опитам тази поза, но успях да извадя чашката, макар и трудно. Позата - права с разкрачени крака, без повдигнат крак. Бях опитвала с повдигнат крак, опрян на стол.
Часът не мога да отменя, защото Супердок не позволява при оставащи под 120 минути до прегледа, а при мен остават 110 минути. 😆 Телефонът в МЦ никой не вдигна, за да предупредя да не ме чакат. Та ще имам черна точка в Супердок за неявила се, ама сама съм си виновна.

Въпросът ми е дали е възможно заради продължителното легнало положение да е станал по-силен вакуум и затова да не успях да я извадя толкова часове?
Успявах да хвана топченцето за издърпване, но усещах, че вакуумът е много силен и не позволява изваждане. Изведнъж се дръпваше навътре чашката и изпусках топчето. Не успявах да захвана самото дъно на чашката, а вчера го хващах и така я вадех.

Прибирам я. Страх ме е да опитвам отново. Евентуално следващия месец, ако придобия смелост.
Жалко. Хареса ми вчера.

# 498
Нормално е, не се притеснявай. Щом никъде не си го прочела, нормално да се шашнеш.
Аз знаех, че при спане се качва малко нагоре, но след няколко минути сама си слиза надолу. Свиква се, просто не я вадиш като първа задача сутрин, а след 10-15 минути и всичко е точно Simple Smile

# 499
  • На изток от Ада
Аз няколко пъти съм слагала навътре Мерула хл . Страшен ад е. Но все още я ползвам...

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 14:48 от nasito8988

# 500
  • София
Успокоихте ме, момичета, благодаря!
Значи при спане ще избягвам да я слагам поне в първите месеци
Повече от два часа след сън минаха преди да успея да я извадя.

# 501
А, споко, аз моята я и забравих😀 сетих се чак по обед, когато бях по голяма нужда и като съм напъвала се е посвлякла и започна да ми ръби пръстенчето. Викам си какво пък е това😀 ужас. Иначе пробвай и да понапъваш с тазовото дъно, може да успееш по-добре.

# 502
Да, с ходене по голяма нужда или нежен подобен напън, слиза надолу. Няма къде да избяга като цяло 😁

# 503
  • София
Успокоявате ме много с коментарите си, благодаря на всички!
То ясно, че няма къде да избяга, но се бях ошашкала , че няма да мога сама да я извадя.🫣 Не знам дали е възможно изобщо да се случи да не успее някой да си я извади? 🤔

Сега нямам търпение до следващия месец, за да опитам отново. 🤣

Но за нощно време няма да опитвам отново. Замислям се за многократни превръзки за през нощта. Но все още само го обмислям, защото ще отнема някакво допълнително време прането им ( не искам да ги слагам в пералнята).
Някой открил ли е достатъчно добре абсорбиращи многократни превръзки?

# 504
Няма как да не можеш  да си извадиш каквото и да е, ако чак такъв вакуум има, с пръст отлепваш ръба на чашката, да влезе въздух.

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 17:17 от ДХ3

# 505
Няма ли някой услужлив комшия да помогне? Много забавни са последните постове, но ми е твърде невероятно някой да не може да си изкара чашката. Направо ви завидях за ... дълбочината.
Та, стига глупости, Pandachina не се вкарвай в такива филми. Малко повече опит и ще станат нещата. Давай смело, няма къде да ходи верно. Многократни превръзки не са моето - много пране на ръка и ми е някак гнусно като виждам какво изтича, а и няма как да не минат и без пералня след това. Бързо се смирисват, така да го наречем.

# 506
Ами то може би в момента паниката обзема всичко и ти се струва тогава точно невъзможно.

# 507
  • София
Пръстът ми изобщо не достигаше стените, само "дръжката" и тя се изплъзваше.
Ми и на мен сега ми е смешно, но тогава...

Да, не се замислих, че ще замирише тази превръзка. Ще остана засега нощно време на обикновените превръзки, денем ще опитам с чашката отново.

# 508
Ориентирах се към мелуна М размер класик твърдост, с накрайник топче.
Дали е правилно?
Аз съм на 27, родих секцио преди почти три месеца и съм 1,56 (видях, че се гледа там и ръста).
По принцип се считам за горе долу тонизирана с изключение на възстановителния ми период от бременността, но не съм била активно спортуваща. Какво мислите? Да поръчвам ли?

# 509
Pandachina,.Аз не съм използвала многократни превръзки, но имам менструално бельо освен чашката и съм доволна. Не мирише, нито ми е неприятно. Понякога не ми се занимава да варя чашката и слагам него. Понякога чашка + менструални бикини. Вече има на достъпни цени и даже в ДМ.

Азара, винаги ми е било странно това с размерите.. може и да стане, но за съжаление докато не пробваш, май няма как да знаеш. Аз имам и Мелина, но ми е малко твърда и предпочитам Organicup. Но когато купувах, нямаше толкова избор на пазара. Пробвай смело и виж с коя ще ти е удобно, много жени са доволни от Мелуна

Общи условия

Активация на акаунт