Алтернативни продукти за дамска хигиена 9

• 48 624
  • 520
  •   1
Отговори
# 480
Игликата се пие с натрупване - месеци, че и години, за да има ефект. Аз предлагам, пък който не иска, да се оправя както си знае.

# 481
Така съм я пила Simple Smile , назначена от лекар.

# 482
Повърждавам за вечерната иглика, при мен също нямаше ефект. Пих я 2 години. Cry Според АГ, единственото решение е хормонална спирала. Лошото е, че последните години цикъла става все по-обилен и това пречи на нормалния ми живот в първите два дни на менструацията. Добре че работя от вкъщи, иначе не знам как щях да ходя на работа. Доста често се замислям относно спиралата, но за момента не съм взела решение да слагам такава. Преди 3г чашките ме спасиха, защото поне 3, 4 часа нямам необходимост от тоалетна, докато с тампон супер, максимума ми беше 1 час.

# 483
И моята последна чашка е китайска, иначе имам и няколко маркови. В нисък цервикс съм и китайската е хем с голям обем, хем плитка, доволна съм от нея (макар че е много мека, се отваря лесно). Иначе ползвах малката Мерула, обаче съм й скъсила много дръжката и може би заради това много ми се върти, особено нощно време, и протича.

# 484
Пих иглика и аз сигурно 1-2 години. Не казвам, че нямаше никакъв ефект, може би леко регулираше хормоните, но количеството си беше същото.

# 485
А как разбирате, че чашката се е напълнила? Аз нямам толкова обилен цикъл и всеки път я вадя на около 6-8 да проверя. Никога не съм изчаквала да видя кога ще протече. За нощем слагам превръзка.

# 486
Започва да разваля вакуума и някак усещам едно наместване, сякаш бълбука, нямам как да го обясня , отделно усещам как ми тежи и има лека болка.Последното и с тампон го усещам.
Иначе след забърсване, ако има ярка кръв, значи има промяна:

# 487
Родих преди два месеца и днес ми зацапа, очевидно скоро ще имам цикъл. Родих секцио.
Преди години пробвах с Мелуна С размер, с накрайник пръстенче, но не успях да свикна хубаво. А и на работа не ми беше удобно, понеже мивките бяха извън кабинките, не ми беше удобно ако трябва да я мия и има някой там. Но сега съм си вкъщи, мисля, че ще имам достатъчно време да свикна с нова чашка.
Но май вече има и нови модели, та не знам към какво да се насоча и в близките месеци да си закупя.
А и как ги дезинфекцирате? Тогава си бях взела таблетки за протези.

# 488
Аз класически- на котлона в метален съд.

# 489
Аз класически- на котлона в метален съд.
И аз така. Струва ми се излишно да мисля и купувам още нещо, като навсякъде пише, че е достатъчно да я извариш във вода.

# 490
Че то беше много удобно с таблетките. Бяха голям брой, достатъчен, имах си чашка за нея и слагам таблетката и подсушавам и в торбичката.
Ама предложете ми някаква,  де 😬
И не знам с какъв накрайник.
Тази с халкичката, малко ми беше неудобна.
Когато ходех по голяма нужда и се свличаше, но не разваляше вакуума. Но накрайника ми убиваше и трябваше все пак да я извадя чашката и пак да я поставя.
Интересното е на превръзка колко много кръв изглежда, а в чашката нямаше толкова.

# 491
  • На изток от Ада
В дм има течен за дезинфекция на чашки при превръзки и т н

Последна редакция: пн, 13 окт 2025, 22:43 от nasito8988

# 492
Някой ползва ли чашки от Шейн? Има добри отзиви за тях, четох, че са от медицински силокон, но се двоумя.
Имам няколко от китайските за по 3-4 лв. и само тях ползвам. Чашки като чашки. По-удобни са ми от меките маркови.

Добре де, чета през пост за обилни цикли, защо не вземете малко да коригирате с вечерна иглика? Всеки АГ ще насърчи.

Колко пъти на ден приемате от вечерната иглика? Не бях чувала да има добавка за регулиране интензивността на цикъла.

Имам обилен цикъл и анемия следствие него. Когато ми паднат всички показатели на желязо започвам противозачатъчни за 6 месеца докато се нормализира желязото, почивам си от обилния цикъл за малко и после пак спирам хормоналните

# 493
Алмира, Ритаскорбин и Калмацин са за целта, момент, ще пусна какво прочетох:

Щом си с анемия трябва да пиеш желязо почти постоянно, на два-три месеца правиш кръвни.Почваш след цикъл и пиеш до следващия.Моята приятелка е с много обилен цикъл и анемия, откакто пие желязо по тази схема, е много добре:

# 494
Алмира, Ритаскорбин и Калмацин са за целта, момент, ще пусна какво прочетох:

Щом си с анемия трябва да пиеш желязо почти постоянно, на два-три месеца правиш кръвни.Почваш след цикъл и пиеш до следващия.Моята приятелка е с много обилен цикъл и анемия, откакто пие желязо по тази схема, е много добре:
Искахте да напишете за Калмацин, а не желязо. Желязо не се приема по време на менструация.
ALMIRRA вечерна иглика няма да помогне. Също имам доста обилно кръвотечение по време на менструация и едва оцелявам. Доста зле съм - отпаднала съм, виене на свят, главоболие, неработоспособна и тече кръв като вода през първите три дни.

Общи условия

Активация на акаунт