Алтернативни продукти за дамска хигиена 9

• 48 629
  • 520
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте,  днес за първи път слагам чашка. Купих си Me Luna calsic M. Справих се със слгането,  не знам дали се разгъната, уж я завъртях за дръжката след слагането, но при слаб цикъл, след 15 минути протече. Като я извадих беше разгъната и пълна с гъста кръв. Каква може да е причината?

# 466
ina-mina, не съм сигурна какво следва да означава тесен цервикс и дали изобщо има касателство към чашката.
Честно казано не бих взела нито Мелуна, нито Мерула за първа чашка.
Бих заложила на нещо от медицински силикон и с по-стандартна форма. Не съм сигурна какво се предлага в момента на българския пазар, примерно Лунет, Рубикъп, Органикъп.

# 467
  • На изток от Ада
Аз имам няколко чашки . Мелунс , юки , Мерула хл .
Мерула трябва да се внимава,  отвреме на време я слагам много на вътре уж внимавам . Че после едни болки едвам я вадя .
Мелуна е мека и протича .
Юки е твърда .
Все пак от 5г сум главно с чашки

# 468
Аз нищо не разбирам от чашки. Но мога да споделя - купих си я заради почивката ни и по-точно - за да ползвам басейна.
На моята пише gaia cup. Размер Л. Имам две деца, но и двете са родени с операция. Чашката не ми е пропускала. Слагам я и проверявам дали се е отворила като я обикалям с пръст и леко я дръпвам. Тя си застава там, където трябва. Изпразвах я на 12 часа, но тук чета, че трябва по-често. Не мога да споделя дали е мека или твърда..

Последна редакция: пт, 01 авг 2025, 17:07 от Jupiter sea

# 469
  • На изток от Ада
Имах и gaia cup , мека е . Твърдите трудно се сгъват на С .
Аз нямам дете .

# 470
Здравейте,  днес за първи път слагам чашка. Купих си Me Luna calsic M. Справих се със слгането,  не знам дали се разгъната, уж я завъртях за дръжката след слагането, но при слаб цикъл, след 15 минути протече. Като я извадих беше разгъната и пълна с гъста кръв. Каква може да е причината?

И аз съм така, ще де радвам някой да даде насоки за Мелуна....С 2 нормални раждания, размер М. Изгледах сума ти клипчета как се поставя, пробвах почти всички начини на сгъване, гледам да не е много нагоре, опипвам отстрани и уж прави вакум, но протича. Явно трябва да опитаме с др модел.

Някой ползва ли чашки от Шейн? Има добри отзиви за тях, четох, че са от медицински силокон, но се двоумя.

Последна редакция: пн, 18 авг 2025, 22:29 от S_Sev

# 471
Здравейте, ползвам чашки Merula от около 3г. Последната година имам разни проблеми с поставянето на чашките - имам голяма и малка. Понякога през целия цикъл нямам никакво протичане. Друг път, буквално нямам правилно поставяне и всичко изтича навън. По този начин въобще не мога да разчитам на чашката. Имам адски обилен цикъл. Първия ден малката Мерула се пълни до горе за около 4 часа. Нямам обяснение защо се получава това. Слагам чашката правилно, тя се отваря и т.н., все пак ползвам вече доста време. Някой има ли идея на какво може да се дължи? Отново съм в цикъл, пробвам и двете чашки, слагам, вадя... всичко тече навън. Отчаяна съм вече. Head Band

# 472
Не е твоят размер или твърдост. Пробвай друга марка. Това, ако изтичането е постоянно, както разбирам че е.

# 473
Не е твоят размер или твърдост. Пробвай друга марка. Това, ако изтичането е постоянно, както разбирам че е.

Ами този цикъл да. Но преди това, примерно 4 месеца не съм имала проблем. Преди тях, примерно един месец съм имала същия проблем. Звучи глупаво, но имам чувството че нещо се размества понякога, което сигурно не е възможно... Явно ще трябва да пробвам с друга чашка, макар че тази ми е много удобна, заради удължителя.

# 474
Звучи като да е от височината на цервикса, според мен трябва да провериш къде е и да се увериш, че чашката е поставено под него. Той не е статичен и е напълно възможно да се променя местоположението. 4 часа за стандартната Мерула не е малко, но може и по-зле да бъде, голямата я пълня и за доста по-кратко понякога Neutral Face
Ако цервиксът е ниско разположен стандартната може да се окаже по-подходяща в тези моменти. Моят като цяло е висок и си карам винаги с голямата, даже нямам стандартна.

# 475
И при мен е така.В силните дни се пълни много бързо и трябва превантивно да ходя да в изпразвам, не да чакам на усещане.Чакам ли- протекла е.
Иначе рядко се случва да протече,но се случва.
Иначе съм убедена, че винаги я поставям добре.Вероятно е свързано с положението на шийката, както казахте.
Аз имам и друг проблем- докато извадя, изпразня чашката и я сложа, е текнало надолу и в тези дни ми трябва превръзка допълнително.

# 476
Звучи като да е от височината на цервикса, според мен трябва да провериш къде е и да се увериш, че чашката е поставено под него. Той не е статичен и е напълно възможно да се променя местоположението. 4 часа за стандартната Мерула не е малко, но може и по-зле да бъде, голямата я пълня и за доста по-кратко понякога Neutral Face
Ако цервиксът е ниско разположен стандартната може да се окаже по-подходяща в тези моменти. Моят като цяло е висок и си карам винаги с голямата, даже нямам стандартна.

Признавам си че нямам представа как да го напипам и проверя, но може би ще трябва да го направя. И аз имах подозрения относно това, но не знаех дали може да се мести. Иначе предимно ползвам малката чашка, така че явно трябва още по-ниско да я поставям. Ще пробвам и това, макар че съм сигурна че пробвах този вариант и пак протичаше. Явно ще трябва да проверя наистина къде точно е.

# 477
И да провериш, няма как да сложиш
чашката да е в средата на чашката , стените на влагалището ще я върнат обратно.

# 478
Някой ползва ли чашки от Шейн? Има добри отзиви за тях, четох, че са от медицински силокон, но се двоумя.
Имам няколко от китайските за по 3-4 лв. и само тях ползвам. Чашки като чашки. По-удобни са ми от меките маркови.

Добре де, чета през пост за обилни цикли, защо не вземете малко да коригирате с вечерна иглика? Всеки АГ ще насърчи.

# 479
Ами не е много ок да се пият добавки безразборно, аз съм пила иглика, не се отрази много на количеството, което си е константа откак се помня, но само е два дни така.С тампон не го усещам като да е проблем( супер тампоните), чашката просто се пълни
често един или в два от дните.

Общи условия

Активация на акаунт