Алтернативни продукти за дамска хигиена 9

• 48 662
  • 520
  •   1
Отговори
# 120
Менструалното бельо не бива да се пере с омекотител, това ме възпираше преди да го купя, защото не мислех да го пера отделно, защото исках да имам 2 цвята - по-дебели и по-тънки бикини, за да си ги разпознавам по-лесно и то става сложно. В крайна сметка ги купих и прах с омекотител и не виждам проблем, другия месец ще ви се оплача ако нещо протекат, но не вярвам. Взела съм си най-дебелите, които са си като памперс, но се водят "24 часа", т.е. около 10 тампона и ги ползвах при едно дълго пътуване по летищата - без проблем, 1 цял ден + 1 нощ път. На 2-ри ден, т.е. силен. Можеха да издържат още, но си ги смених, разбира се. Сега мисля да си купя още 2 чифта за по-леките дни и още 1 за средно силните и да приключа с превръзките.
Може ли линк на лични от къде сте ги закупили. Иска ми се да пробвам. Благодаря.

# 121
Да ако може повече отзиви за бельото, от къде и какво, ще съм благодарна.

# 122
Имам два чифта менструално бельо, едните са за силно течение, другите не са толкова дебели. Ползвам ги винаги с превръзка или тампон, не мога да се реша да не слагам нищо. Не мога да дам и марка и модел, бях си ги купувала от някакъв магазин за бельо в чужбина. Трябва да се престраша някой ден да ги ползвам без друга защита. Определено съм доволна, особено вечер, преди имах случаи да изцапам нощници, чаршафи. Сега съм спокойна

# 123
  • София
Моите са на Flux и Dorina. Бях ги взимала лятото, когато бяха по-евтини и допълнително имаше промоция, сега цените са с 10-20 лв нагоре. В astratex.

# 124
Здравейте!
Лятото реших да си поръчам чашка на Мелуна. Взех Л размер, съобразявайки се с таблицата.
Опитвах 2-3 месеца. Все пропуска, и то само първите 1-3 дни. След това явно течението като намалее и се справяше.
Да, обаче им писах в страницата и ме постветваха да взема ХЛ.
Ок, обаче и с нея същото.
Всичко спазвам, вакуум, отворена чашка, проверявам и тн, но тя просто не издържа сякаш и след като се напълни прелива.

И двете са класик. Ако има значение.
Интересното е, че само последните дни си вършат работата както трябва, но първите не може да се разчита само на тях.
Много странно.
Не знам от марката ли е, но поставянето е напълно правилно и всякак опитвах, по-дълбоко поставяне, но не и не.

Какво бихте ме посъветвали?
Благодаря!

# 125
Здравейте!
Лятото реших да си поръчам чашка на Мелуна. Взех Л размер, съобразявайки се с таблицата.
Опитвах 2-3 месеца. Все пропуска, и то само първите 1-3 дни. След това явно течението като намалее и се справяше.
Да, обаче им писах в страницата и ме постветваха да взема ХЛ.
Ок, обаче и с нея същото.
Всичко спазвам, вакуум, отворена чашка, проверявам и тн, но тя просто не издържа сякаш и след като се напълни прелива.

И двете са класик. Ако има значение.
Интересното е, че само последните дни си вършат работата както трябва, но първите не може да се разчита само на тях.
Много странно.
Не знам от марката ли е, но поставянето е напълно правилно и всякак опитвах, по-дълбоко поставяне, но не и не.

Какво бихте ме посъветвали?
Благодаря!

И при мен е така на 1 и 2 ден, аз съм с Organicup

Tози месец реших , че ще я изпразвам по често в първите два дни и нямах проблем.
На 4 часа я изпразвах .

# 126
Аз съм с Юки и при мен го има този проблем в деня на най-силно течение. Сигурна съм, че е отворенa, имам съмнение дали уцелвам спрямо цервикса (нали си мени положението).

# 127
В силните дни и моята протича, изпразвам я по-често.Сигурна съм, че уцелвам всичко, просто се препълва.

# 128
И аз съм сигурна че е сложена както трябва,просто се препълва ,но докато го разбера това ,мина година и малко 😆

# 129
  • София
А като извадите протеклата чашка за смяна, пълна ли е? Защото моята когато протичаше и като я извадя, тя всъщност беше едва наполовина.

# 130
Пълна, да.

# 131
И при мен е пълна.
Тя се пълни за час 🤯
Явно няма чашка, която да не пропуска.
И пак налага използване на превръзки.
Иначе останалите дни няма проблем.

# 132
Моята понякога не е пълна до горе.
Има ли вероятност при някакво движение ,да се отпуска вакума на чашката ,или като натежи?

# 133
Аз съм с Мелуна най-твъдрата защото класик не ми се отваря изобщо. Ако имам силно течение първите 2 дни, се получава зацапване, за което обаче е достатъчно ежедневна превръзка. Ако не я сменя след 8-9 часа, пропуска повече, а чашката не е препълнена 🧐
Като цяло сз съм много доволна и не искам да виждам превръзки. Но и цикълът ми е слаб и кратък.

# 134
Реших и аз да пробвам. Зная, че е много индивидуално и все пак според вас коя да избера като за първа чашка - Лунет или Мерула?Възраст 40 + без вагинални раждания. Размерът ще е малък защото  нямам много обилен цикъл. Трябва ми за ходене в басейн идеята е да ми издържа 2-3 часа.

Общи условия

Активация на акаунт