Алтернативни продукти за дамска хигиена 9

• 49 868
  • 537
  •   1
Отговори
# 525
Соул, какво искаш да кажеш?!Влиза вода, да.И във влагалището, въпреки методите , които се ползват по време
на цикъл, и без тях влиза.Даже чашката ми се пълни с вода като съм във ваната.

# 526
Странно, не би трябвало. Ама, щом казваш...

# 527
Влиза действително, но не знам дали е нещо по-специфично анатомично и може би не е при всички.
При мен също влиза някакво количество вода в чашката като съм била в басейн, но не съм имала проблеми от това просто я изпразвам когато изляза.

# 528
  • Варна
Здравейте момичета и мамчета RelaxedKissing Face Казвам се Радина и съм на 23 години . От вчера сутринта  се бях събудила рано рано от тъпи болки ниско долу ☹️на моменти все едно със нож ме пробождат ма боже та чак дъха ми спираше , гърдите ми и те подпухнали , подути и чувствителни на допир , та чак днес сутринта ми дойде цикъла , като ме изненада мъничко със подраняването му този месец от 5 дни и бях решила да си сложа менструалната чашка,която си закупих наскоро но нещо не успявам Frowning Цикъла ми бих казала че е по скоро обилен и болезнен . Проблемът ми е поставянето , все пак това е първият път когато използвам такава. Купих си Meluna S и веднага щом отворих опаковката и видях колко е голяма, си помислих, че е просто абсурдно това огромно нещо да се плъзне и влезне във мен Mask Прочетох инструкциите, но не мога да се отпусна явно достатъчно , за да я поставя правилно така че да се създаде вакуум и да не ми протича . Гледах видеоклипове онлайн, четох други материали и не мога да направя този вакуум и да съм сигурна , че няма да се изпомацам цялата със кръв . Сгънах я под форма С и опитвах правичка със единия крак стъпила на стол , както принципно си поставям тампон . После и легнала и бутам и бъркам и не ще и не ще .Сякаш твърде много я усещам , както и че постоянно ми се допишква с нея Disappointed Много ще съм ви благодарна , ако някоя мацинка ми сподели къде и какво съм сгрешила , пропуснала и дали е защото не мога да си отпусна тазовите и вагиналните мускули? Както и за всеки случай и да бъда по-сигурна , може ли да си слагам и една ежедневна превръзка ? И веднага ми изплува спомена от малка когато за първи път започнах да използвам тампончета и беше нещо подобно . Бях изхабила почти цялата кутийка , докато най накрая успях някак си да го поставя правилно и да не го усещам DisappointedDisappointed

Последна редакция: вт, 23 дек 2025, 13:08 от палечкааа

# 529
  • София
Може да опиташ и клекнала да я поставиш. Също с друг тип сгъване, ако си опитала само с това под форма с. Видяла си вече, че има няколко варианта.
Мелуната е мека чашка . На мен ми трябваха повече опити да намеря как да се отвори при мен. Преди това бях опитала с по-твърда чашка, която веднага се отваряше ( Bella), но пък ми идваше голяма и затова купих Мелуна.
Ако имаш възможност и желание, купи и друга марка за опит.
Разбира се, че може да сложиш и превръзка. Даже е желателно според мен, за да нямаш изненади при протичане, ако не я смениш навреме или просто не се е разтворила хубаво.
С повече опити ще се получи в един момент. Аз в началото мислех да се откажа, но сега се радвам, че не го направих.
Пак се случва да ми протече. Още не съм задобряла много, от три месеца ползвам,  но разходът на превръзки ми намаля до една-две на ден , колкото да поеме зацапване от недобро поставяне или по-бързо напълване.

# 530
Според мен едноооо 3-4 цикъла са нужни, за да се научиш добре да я слагаш.

# 531
  • Варна
Момичета , минах да споделя опита който съм натрупала от изминалия мой първи ден във цикъл и със употребата на чашката . Преди изобщо да си я купя четох и бях останала със впечатлението , че тампончетата и чашката се поставят почти еднакво , но сега съм убедена че тампоните и чашката се слагат не само по различен начин ами и на различно място. Rolling Eyes Тампоните влизат много по-навътре и може би затова не се препоръчват , а чашката поставена правилно , не би трябвало да ни притеснява по никакъв начин защото остава на входа на влагалището.След няколко неуспешни опита сгъната като С , опитах да си я сложа като розичка и усещането ми бих казала бе доста по-приятно Disappointed Още не съм свикнала със поставянето ѝ правилно , защото като я сложа , известно време ми е некомфортно и след няколко минути, особено ако съм легнала , усещам едно пук отвътре сякаш чашката се отваряше ☹️ Вкарах си пръстчето във вагината и опитах да я приплъзвам с един пръст и хубаво да опипам дали е добре сложена , като сякаш използвах и помощта на вагиналните ми мускули за да я наместя по-добре и бих казала че взех да придобивам някаква представа за правилно Rolling Eyes След почти 7 часа със нея тя не ми пропусна изобщо, но като полегнах за половин час протече съвсем малко , почти сигурна съм че е от все още неправилното поставяне . Извадих я и беше пълна мъничко след половината . Останах учудена че нищо не разлях и изцапах , само че в каква поза бях застанала , не си го представям в обществена тоалетна . Измих я и почистих със хладка вода и си я сложих отново . Отново сгъната като розичка , което ми допада доста повече на мен , пък и ми е по-приятничко бих казала . За да съм сигурна против нежелано протичане си сложих отново една ежедневна превръзка на Discreet Rolling Eyes А забравих да попитам за това дългото отдолу, то цялото ли трябва да е вътре , защото при мен при поставянето се показва лекичко от входа на вагината , но след като съм се раздвижила се скрива и почти не се забелязва . Като цяло бих казала , че със чашката се чувствам свободна , доста приятно и едва ли бих използвала отново превръзки и тампони , макар че си бях свикнала със употребата на тампоните Playtex Sport със апликаторчето Това е до момента мамчета и мацинки Kissing Face Sparkling Heart

Последна редакция: вт, 23 дек 2025, 20:33 от палечкааа

# 532
Ами не, чашката се слага дълбоко, до края на влагалището, а тампонът в средата идва.

# 533
Мм… чашката се слага дълбоко. И двете не трябва да ги усещаш след като си ги поставила. Тампони не се препоръчват предимно заради СТШ.

# 534
  • Варна
Ден втори от цикъла ми и моето така наречено ново приключение ... Как да използвам менструална чашка по време на цикъл . Влязох във банята да си взема душ , извадих чашката без да я разлея и след нови малко над 6 часа със нея и отново без никакво прокапване , чашката се бе напълнила почти до половината . Изчистих я и измих обилно със хладка водичка и бях прочела някъде , че мокра чашката се поставяла доста по-лесно и приятно . Не бих казала че има чак голяма разлика при поставянето , може би защото съм и във цикъл и това помага допълнително . Сложих си я но не се отвори и може би изминаха няколко минутки във мъчение , побутване , завъртане , натискане и след голяма борба най накрая успях . Обаче материала на чашката ми се струва доста мекичък сякаш и ако беше една идея по-твърд нямаше да се стига до такава излишна аеробика . Имам няколко въпроса , които бих искала да ви попитам момичета .... Как мога да разбера къде точно се намира шийката по време на цикъл горе или долу , защото след извесно време усещам чашката някак дискомфортно и това че постоянно ми се пишка . Дали трябва да я оставям по дълбоко във вагината ми и там да направи този вакуум и тогава ще спра да я усещам както повечето от момичетата казват във коментарите си . Другия въпрос който имам е че снощи изваждайки дрехите от пералнята се закашлях нещо , наведох се да вдигна коша за пране и усещам чашката как тръгна да слиза надолу а уж има вакуум който да я задържа на мястото ѝ . Тогава взеха да минават въпроси из главата ми дали нямам проблеми със тазовото дъно или вагиналните мускули . Как бих могла да отстраня това със пропадането да се случва за във бъдеще ? Последния ми въпрос мога ли да пишкам когато съм със чашката в мен или трябва да я изкарам ?

Последна редакция: ср, 24 дек 2025, 06:30 от палечкааа

# 535
Чашката трябва да опира в края на влагалището и там да прави вакуум.Няма значение къде е шийката в този момент, чашката застава около нея.Както и да  я поставиш там, мускулите на влагалището ще я наместят, ти не можеш да контролираш чашката, спрямо височината на шийката.
За да се смъква не е поставена на място.
Може да пишкаш, разбира се.
Аз да кажа за пореден път, че при изсипване на чашката и повторно слагане, имам стичане на цикъла и това ми цапа бельото.
Чашката иначе я усещам като протича, губи вакуум и се усеща едно движение там.Обикновено вече е късно щом го усетя и протича.Затова навън не я нося в силните дни, трябва да я изливам по 5-6 пъти на ден.Но в нормалните дни ми е голямо удобство.

# 536
  • Варна
ДХЗ  ..... Благодаря за отговора , значи затова ми се допишква постоянно . Трябва да я слагам по дълбоко във вагината просто и няма да го има този дискомфорт

# 537
Да, буташ я до края и проверяваш шийката да е вътре и да се отвори.Понякога леко я стискам в долния край да направи вакуум ако нещо се мести, като я поставям.

Общи условия

Активация на акаунт