Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 7

• 53 603
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
  • столицата
Galvel, спокойно. 1 стадий означава, че е хванато съвсем в началото. Не се бавете и действайте. Всичко ще е наред! Животът е пред вас. Около мен има поне няколко дами, които са минали през това преди 15-20 години и водят пълноценен живот, гледат си децата и внуците.

# 136
Здравей, 20111 операцията е правена с робота в Плевен. Възстановявам се бързо. Сега чакам окончателен резултат от хистология.
galimar Много благодаря за окуражителните думи.

# 137
Здравейте Главел,

Имайте кураж, рак на ендометриума го дават сред най-лесно лечимите, а и вие сте в първи стадий. Имате всички изгледи да се възстановите бързо. Не се притеснявайте и постарайте се да сте оптимистично настроена, колкото и да е трудно, защото стресът е тор за рака.
При мен диагнозата е по-сериозна, но се старая да се смея и да мисля за хубави неща.
Не се плашете, има хора с доста по-сериозни диагнози от вашата, които са оздравявали и са се връщали към нормален живот. По принцип вие не сте за химио и лъче, ако бе се лъжа…
Усмивка и хубави мисли Simple Smile

Здравейте момичета аз съм с диагноза карцином на ендометриума 1-ви стадий. Хистологията преди да ми бъде направена хистеректомия е Атипична хиперплазия с преход към високодиференциран аденокарцином на ендометриума. Моля дайте ми кураж, имам чувството, че живея последните си дни. Много съм отчаяна.
Виждам, че има момичета с висок дух преминали през това заболяване. Как успявате? Как преминахте през този ад? Смазана съм психически.

# 138
Здравейте,

Оперираха майка ми преди 20 дни от карциом на ендометриума. Хистологията показа 1 стадий, няма нужда от последващо лечение.

Бяхме при доктора, който я оперира, според него не е лошо да се направи лъчетерапия за превантивни мерки, макар че на изследването пише, че е само за диспансерно наблюдение..

Каза й, че от тук натам трябва да се запише на диспансер и да се следи по 2 пъти в годината. Каза й също така, че най-лошото мина и вече може да си живее спокойно живота.

Операцията беше пълна хистеректомия, отворена операция. Вече се възстанови и е добре.

Бъдете смела и позитивна, всичко ще е наред. Желая ви сили, кураж, щастие и най-вече - здраве, много, много!

# 139
Благодаря на всички момичета за подкрепата. Всички да сте живи и здрави.

Последна редакция: чт, 19 май 2022, 14:34 от galvel

# 140
  • столицата
Препоръчайте лекар в София за диспансеризация след хистеректомия, моля

# 141
Д-р Тошева,онкодиспансера в Младост,до магазин Зора

# 142
Здравейте, аз бях с хиперплазия на ендометриума. Отстраниха ми преди година матка, шийка и тръби. Отворена операция. От вътрешната страна на матката Високо диференциран адено карцином. Първи стадий.
От лошото най доброто.
Без терапии само прегледи и CA125 маркер. Засега добре. Успех 🤗

Здравейте момичета аз съм с диагноза карцином на ендометриума 1-ви стадий. Хистологията преди да ми бъде направена хистеректомия е Атипична хиперплазия с преход към високодиференциран аденокарцином на ендометриума. Моля дайте ми кураж, имам чувството, че живея последните си дни. Много съм отчаяна.
Виждам, че има момичета с висок дух преминали през това заболяване. Как успявате? Как преминахте през този ад? Смазана съм психически.

# 143
Здравейте, искам и аз да споделя през какво минавам. На 17 май си получих епикризата и се оказа, че имам карцинома ин ситу на шийката на матката. Доктора ми определи час за конизация на 27 юни. Не е ли много времето до тогава? Има ли сред вас някой който е минал по същия път?

# 144
Здравейте, искам и аз да споделя през какво минавам. На 17 май си получих епикризата и се оказа, че имам карцинома ин ситу на шийката на матката. Доктора ми определи час за конизация на 27 юни. Не е ли много времето до тогава? Има ли сред вас някой който е минал по същия път?
Спокойно, карцином ин ситу е съвсем начален стадий. Не е кой знае колко притеснително, особено след като ще правят само конизация. Повечето тук сме с хистеректомия и въпреки това се възстановяваме и се стараем да живеем пълноценно.
А защо чак на 27-ми ще е конизацията?
Кой доктор ще ви оперира?

# 145
Първата дата беше на 30 май, но тъй като ме изписаха на 12 май след абразиото ми казаха, че тогава трябвало да е на частно. А освен това трябвало да заздравее шийката след абразиото и да се излекува възпалението, което имах. Затова на 27 юни. Страх ме е да не прогресира дотогава, но и доктора и личния ми лекар казаха, че нямало проблем. Ще се оперирам в КОЦ Стара Загора.

# 146
  • Варна
Не е късно, бъдете спокойна.

# 147
Здравейте! Мама е с тотална хистеректомия, отворена операция. Диагвозата е огромна миома.
Има ли право на ТЕЛК?

# 148
Ако е миома няма,само онкологичните.

# 149
Ако е миома няма,само онкологичните.

Така и предполагах,благодаря!

Аз в момента подготвям документи за явяване пред ТЕЛК. Оперирана съм, с премахната цяла жлеза. Хистологията показа карцином, но ако резултатът беше доброкачествено образование, нямаше да имам право на ТЕЛК,нищо,че съм с премахнат орган. Струва ми се странно, но са така нещата.

Общи условия

Активация на акаунт