Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 7

• 53 645
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте дами ,мина и моята операция преди един месец хистеректомия (матка,яйчниците и шйката)Нямам назначена терапия  пия само римифемин, хистолотията е добра Искам да попитам нормално ли е от време на време да имам болки в слабините.

# 151
  • Варна
Без да съм минала по този път, ще Ви кажа, че е нормално. Минал е едва месец. Моя позната година и половина след хистеректомията усеща придърпвания и дискомфорт.

# 152
С отворена операция като вашата съм, първата година често ми опъваше ту отляво  ту отдясно Blush и все още се случва след почти три години в преходните сезони.Аз съм на фемовита без прекъсване я вземам

# 153
Привет момичета! Връщам се от телк комисия.  Дадоха ми 50% ( колкото и бях де), но вече пожизнено. Повече няма да ходя и съм щастлива. 🙂

# 154
Извинете невежеството ми, но наистина не съм наясно какво е предимството да имаш Телк в работоспособна възраст. Ще бъда благодарна да ми обясните. След моята хистеректомия ми казаха, че нямам право на Телк, защото не беше онкологично заболяването и не съм се интересувала.

# 155
Освен заплатата си вземаш и пенсия,социални,винетка,
талон за паркиране,намален данък на жилището, по-малко удръжки на заплатата,не заплащаш потребителска такса при ЛЛ и в болници.

# 156
Здравейте момичета и момчета! Знае ли някой, на компютърна томография без контраст, могат ли да се видят метастази. Направиха ми такава, но не знам какъв е процента на достоверност. Ако някой знае, нека сподели.

# 157
Здравейте момичета и момчета! Знае ли някой, на компютърна томография без контраст, могат ли да се видят метастази. Направиха ми такава, но не знам какъв е процента на достоверност. Ако някой знае, нека сподели.

Не трябва да е с контраст за да се види по точно.

# 158

По принцип компютърната томография е едно от най-точните образни изследвания. Мен като са ми правили томография също не са ми слагали контраст. По важно е кой разчита снимките. Какво ви притеснява от резултата? Има нещо притеснително или неясно ли? Може да искате направление и за ПЕТ скенер за по-голяма точност.

# 159
Още не съм получила резултата. Просто се чудя, дали мога да разчитам 100% на това, което ще получа като резултат. Преди половин година бях с ковид - интубирана. Отказаха ми бъбреците за ден. Може би, затова онколога избягва контраст.

# 160
Здравейте, в сряда ми беше конизацията, с ин ситу съм. Сега чакам резултати, ще са готови във вторник. Много се притеснявам. Само за това мисля. Не ме е страх от последваща хистерактомия. Страх ме е от диагнозата, ако резултатите са лоши. Страхувам се че инхистерактомията няма да реши проблема. Има ли някоя от вас, която е минала по този път, толкова много имам нужда от подкрепа....

# 161
Всички тук сме минали през това.Питай по-конкретно и не се шашкай миличка.Стискам ти палци за добър резултат.❤️

# 162
Всички тук сме минали през това.Питай по-конкретно и не се шашкай миличка.Стискам ти палци за добър резултат.❤️
Страх ме е да не излезе първи стадий след конизацията. Какво е лечението тогава, каква е прогнозата. Дъщеря ми е само на 8 години. Самата мисъл че може да расте без мен мен ме убива.

# 163
Ох, ще омръзна с моите писания... Аз бях в 8 месец бременна и със дете на 4г. когато ми откриха рак 3 стадий. Ето ме, жива съм и за сега да чукна на дърво, здрава след 9 години. Оперираха ме, минах терапия, ...психолог...Да болеше, да страхувах се, да минах през ад, но към днешна дата съм екстра. Когато бях най- зле вярвах най- много,  че всичко ще е наред. Успокоявах съпруга ми.  За кратко рухнах след като приключи терапията. Събрах се и се стегнах, защото нямах право да пропадам в дупки и депресии. Имах бебе и вече 5годишен син. Помощ не съм получила от роднини, сами със мъжът ми се справяхме. Така че за сега всичко при теб е Ако.  1 стадий си е съвсем на време хванато. Напълно лечимо. Няма как да не те е страх , но само когато видиш резултат.  Преди това си е безмислена загуба на нерви. Ами ако си здрава и всичко е наред? Не се хвърляй във разни мисли. Изчакай си резултата и после всичко едно по едно. Прегръщам те и спокойно, всичко ще е наред! ☺

# 164
Аз бях 1B1 стадий и умирах от страх,докато разбера резултата.Няма да лъжа още ме тресе шубето все пак е рак,не апендицит.Минаха оттогава две години и половина и съм добре засега,надявам се,че всичко ще е ок.Тяка,че мило момиче не се стресиран,а изчакай може пък и съвсем да минеш само с конизацията.Чакаме те тук да споделиш добри новини❤️

Общи условия

Активация на акаунт