Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 7

• 53 883
  • 740
  •   2
Отговори
# 180
И аз имам.Може ли да споделиш къде и при кого правиш масажите?

# 181
Ох, ще омръзна с моите писания... Аз бях в 8 месец бременна и със дете на 4г. когато ми откриха рак 3 стадий. Ето ме, жива съм и за сега да чукна на дърво, здрава след 9 години. Оперираха ме, минах терапия, ...психолог...Да болеше, да страхувах се, да минах през ад, но към днешна дата съм екстра. Когато бях най- зле вярвах най- много,  че всичко ще е наред. Успокоявах съпруга ми.  За кратко рухнах след като приключи терапията. Събрах се и се стегнах, защото нямах право да пропадам в дупки и депресии. Имах бебе и вече 5годишен син. Помощ не съм получила от роднини, сами със мъжът ми се справяхме. Така че за сега всичко при теб е Ако.  1 стадий си е съвсем на време хванато. Напълно лечимо. Няма как да не те е страх , но само когато видиш резултат.  Преди това си е безмислена загуба на нерви. Ами ако си здрава и всичко е наред? Не се хвърляй във разни мисли. Изчакай си резултата и после всичко едно по едно. Прегръщам те и спокойно, всичко ще е наред! ☺
Здравей, каза че си била 3 стадий а може ли да споделиш каква ти беше диагнозата ?

# 182
Здравейте,

Оперираха майка ми преди 20 дни от карциом на ендометриума. Хистологията показа 1 стадий, няма нужда от последващо лечение.

Бяхме при доктора, който я оперира, според него не е лошо да се направи лъчетерапия за превантивни мерки, макар че на изследването пише, че е само за диспансерно наблюдение..

Каза й, че от тук натам трябва да се запише на диспансер и да се следи по 2 пъти в годината. Каза й също така, че най-лошото мина и вече може да си живее спокойно живота.

Операцията беше пълна хистеректомия, отворена операция. Вече се възстанови и е добре.

Бъдете смела и позитивна, всичко ще е наред. Желая ви сили, кураж, щастие и най-вече - здраве, много, много!
[/quote
Здравей nat92 може ли да споделиш да ли  са махнати лимфните възли на малкия таз?Може ли да споделиш също хистологичния тип,грейд и миометралната инвазия на тумора?Къде е оперирана при кой лекар?

# 183
Разбира се, ще отговоря.

Махнати са матка, шийка, яйчници, тръби, част от влагалището и лимфни възли (8 броя от ляво и 11 броя от дясно).

Хистологията е G2 умерено диференциран ендометроиден аденокарциом на ендометриума с инфилтрация под 1/2 в миометриума, стадий 1.

Операцията е направена от проф. Ковачев, болница ВМА.

Защо питаш, ако мога да помогна с друго, съм насреща.

# 184
Разбира се, ще отговоря.

Махнати са матка, шийка, яйчници, тръби, част от влагалището и лимфни възли (8 броя от ляво и 11 броя от дясно).

Хистологията е G2 умерено диференциран ендометроиден аденокарциом на ендометриума с инфилтрация под 1/2 в миометриума, стадий 1.

Операцията е направена от проф. Ковачев, болница ВМА.

Защо питаш, ако мога да помогна с друго, съм насреща.
Питам защото моята майка е опирирана от същата диагноза и абсюлютно с същите критерий стадия,хистологичен тип,грейд.

Оперирана е 4.01.2019(отворена операция махнати са общо 14 илиачни ЛВ от ляво и от дясно)които са без метазтази но онкокомитета ни назначи лъчетерапия!Но при вас няма следоперативно лечение.Много странно ми е защо така?
Благодаря,че ми отговори

# 185
Странно е, определено, не знам защо така, дано някой се включи с повече информация, ако е имал подобен случай.

Когато взехме решението от комисията и отидохме при хирурга, който я оперира, той смяташе, че въпреки всичко е добре да се направи и лъчетерапия, макар и да не е назначена.

Вече се видяхме на консултация с лъчетерапевт и тои общо взето смяташе, че може и със, може и без, но е добре, за да сме по-спокойни, да направим. Назначи и скенер, прегледа изследвания, епикризи и всички документи и ни каза, че ще направи 22 лъчетерапии. Скоро започваме.

Благодаря и аз за отговора ти, всякаква информация е в плюс.

Всичко най-хубаво желая!

# 186
Странно е, определено, не знам защо така, дано някой се включи с повече информация, ако е имал подобен случай.

Когато взехме решението от комисията и отидохме при хирурга, който я оперира, той смяташе, че въпреки всичко е добре да се направи и лъчетерапия, макар и да не е назначена.

Вече се видяхме на консултация с лъчетерапевт и тои общо взето смяташе, че може и със, може и без, но е добре, за да сме по-спокойни, да направим. Назначи и скенер, прегледа изследвания, епикризи и всички документи и ни каза, че ще направи 22 лъчетерапии. Скоро започваме.

Благодаря и аз за отговора ти, всякаква информация е в плюс.

Всичко най-хубаво желая!
Значи ще имате лъче така ли?Може да направи брахитерапия тоз е по добре и резултатите са същи като обикновено лъче.

# 187
Ще имаме, да, но все още чакаме резултатите от скенера и след това ще започне, общо 22 лъчетрапии.

# 188
Доктора от Кърджали е Възгечев.Телефон наизуст не знам,но като влезеш в Гугъл и излиза.Обаждаш се и той ще ти каже адреса на който да го изпратиш и колко ще струва.Слагаш парите вътре в диска и като отидеш в Еконт ги предупреждаваш,че е чупливо и те го увиват в специален найлон с въздух,парите да не се виждат,да не ги изкарат след тебе.Преди да се обадиш си приготви лист и химикал да си  записваш,не тогава да търсиш.В Пловдив не съм доволна от никой гинеколог- Иванчева щеше да ме умори,изписа ме с кръвоизлив,вмирисана тампонада и хемоглобин 64, ,,ти си четвърти стадий,нищо не може да се направи,отивай си", на лъчето най- никаквия доктор ми спря кръвоизлива с лъче и е стопил тумора дотолкова,че след операцията от 34 блокчета никъде нямаше нищо.Опериращия Христамян си остави ръцете.След него друг доктор ме оправя. Вместо брахитерапия иди и потърси Радев за лъчетерапия,много добре работи нищо ,че не е известен и на вид е малко неугледен.Цял месец бях в отделението и от неговите пациенти нямаше един,на който да му е лошо,да му се повръща или да е изгорен,цял ден ходехме по молове и магазини.На другите лекари -известните пациентите почти лежаха или се разхождаха само около отделението,чувстваха се зле,повръщаше им се,имаше и изгорени и мажеха с кремове и пудри.А на Радев пациентите постъпвахме най-зле и си тръгвахме добре.Сега нямам ни рак,ни разсейки,ни нищо раково.Недей слуша какво ти препоръчват лекарите,те са комбина и си препращат пациенти един на друг.Ти при кой гинеколог ходиш?
.                                                                     А колко струва разчитането на диска ако ямр е правен другаде?

# 189
50 лева.

# 190
Здравей те на всички, искам да попитам някой с карцином инситу на шийката на матката, понеже съм за една година на телк после имаме ли право да се яви на  телк за втората година.

# 191
Излязоха ми резултатите от конизацията. Според тях ин ситу е изрязан до здраво. Конизацията ми я правиха в КОЦ Стара Загора. Интересува ме дали сте носили пробите си за второ мнение и къде? Мислех си за Токуда или Онкологията в София.

# 192
 Здравейте,
имам въпрос но - моля, ако не сте съгласни, не пишете обидни неща или нападки.
Има ли практикуващ лекар който да извърши премахване на матката (без яйчниците) на млада жена (26) по нейно желание? Няма рак, миоми итн. Болезнена менструация от години наред, съмнение за ендометриоза. Нулево желание за собствени деца.
Без интерес към друг вид лечение ( контрацептиви, хормони итн заради страничните ефекти). Просто живот без цикъл и болки.
Възможно ли е в България? По света съществува като практика, но виждам при нас и в сайтовете на болничните заведения е практика само при доказано болестно състояние.

# 193
Аз не виждам нищо лошо в желанието и и вероятно си има причина. В много държави след навършване на определена възраст (50г.)без индикации за болест матката се премахва превантивно. А по основният въпрос,  да говори с лекари , хирурзи. Мисля,  че ще намери решение. Успех! 😊

# 194
Аз не виждам нищо лошо в желанието и и вероятно си има причина. В много държави след навършване на определена възраст (50г.)без индикации за болест матката се премахва превантивно. А по основният въпрос,  да говори с лекари , хирурзи. Мисля,  че ще намери решение. Успех! 😊
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт