Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 7

• 53 926
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте, преди почти 3 месеца мина операцията на майка ми-хистеректомия, тя се чуства добре, но тези дни получи оток на единия крак долу самото стъпало е цялото подуто. Предполагам, че от жегите, защото като си измие краката със студена вода и спада отока. Почти съм сигурна, че е свързано с операцията, защото са й махани лимфни възли и се интересувам има ли нещо, което може да се направи.

# 166
Начало на лимфедем.

# 167
Благодаря, а има ли какво да се направи или да се облекчи този процес

# 168
Аз бях 1B1 стадий и умирах от страх,докато разбера резултата.Няма да лъжа още ме тресе шубето все пак е рак,не апендицит.Минаха оттогава две години и половина и съм добре засега,надявам се,че всичко ще е ок.Тяка,че мило момиче не се стресиран,а изчакай може пък и съвсем да минеш само с конизацията.Чакаме те тук да споделиш добри новини❤️
Какво Ви беше лечението? Минахте ли и лъчетерапия?

# 169
Благодаря, а има ли какво да се направи или да се облекчи този процес
В България няма лекари лимфолози.Може да отидете на съдов хирург,но ще ви изпише Ендотелон или нещо друго за вените от които няма никаква полза.Прочетете за лимфедема в интернет и вижте какво може да прави и да не прави.Аз имам.

# 170
Аз бях 1B1 стадий и умирах от страх,докато разбера резултата.Няма да лъжа още ме тресе шубето все пак е рак,не апендицит.Минаха оттогава две години и половина и съм добре засега,надявам се,че всичко ще е ок.Тяка,че мило момиче не се стресиран,а изчакай може пък и съвсем да минеш само с конизацията.Чакаме те тук да споделиш добри новини❤️
Какво Ви беше лечението? Минахте ли и лъчетерапия?

# 171
Лъче имах да,мина леко само с разстройство.Не се плаши излишно,пази си разсъдъка моля те!Аз минах и психиатър след като чух диагнозата.

# 172
Здравейте момичета, хистологичният резултат е сравнително добър Pt1b2N0M0 , всичко лошо е изрязано Simple Smile. Предстои ми лъчетерапия. Надявам се след терапията всичко да е наред. Благодаря отново за подкрепата. Успех и подкрепа на всички на които се налага да минат през това изпитание.

# 173
Здравейте момичета, хистологичният резултат е сравнително добър Pt1b2N0M0 , всичко лошо е изрязано Simple Smile. Предстои ми лъчетерапия. Надявам се след терапията всичко да е наред. Благодаря отново за подкрепата. Успех и подкрепа на всички на които се налага да минат през това изпитание.
Galvel сигурна ли си,че пише точно така стадия защото рак на ендометриума има Pt 1a или Pt 1b  тоест 1а означава миометрална инвазия по малко от 1/2.Pt 1b миометрална инвазия повече от 1/2.
Ти си написал Pt1b2 няма таково стадия за рак на ендометриума.Ти да не бъркаш с рак шийката на матката?

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 21:28 от Cengiz Emin 636883

# 174
А знаете ли хистологичния тип на тумора и грейда(Great)?

Високодефиринциран аденокарценом

# 175
Аз съм с високо диференциран адено карцином pT1NOMO стадий 1

https://
А знаете ли хистологичния тип на тумора и грейда(Great)?

Високодефиринциран аденокарценом

# 176
Galvel сигурна ли си,че пише точно така стадия защото рак на ендометриума има Pt 1a или Pt 1b  тоест 1а означава миометрална инвазия по малко от 1/2.Pt 1b миометрална инвазия повече от 1/2.
Ти си написал Pt1b2 няма таково стадия за рак на ендометриума.Ти да не бъркаш с рак шийката на матката?

Да. Първата хистология след абразио показа Атипична хиперплазия с преход към високо диференциран аденокарценом G1 - Онкорешението беше Pt1b. Втората хистология след направена радикална хистеректомия показа друго  - Pt1b2N0M0. Oбъркана съм от резултата защото февруари месец тази година колоскопията и цитонамазката 2A бяха добри, тогава на прегледа се установи задебеляване на лигавицата на матката и последва диагностична хистероскопия.

# 177
Здравейте, преди почти 3 месеца мина операцията на майка ми-хистеректомия, тя се чуства добре, но тези дни получи оток на единия крак долу самото стъпало е цялото подуто. Предполагам, че от жегите, защото като си измие краката със студена вода и спада отока. Почти съм сигурна, че е свързано с операцията, защото са й махани лимфни възли и се интересувам има ли нещо, което може да се направи.
Т
Това е лимфедем. Аз имам също. Докато не е стенало по-лошо, отидете на съдов хирург. Около 1 година бях с компресиращ чорап. Пиех през лятото Ендотелон, като почивах от Ендотелона, пиеп Лимфомиазот. ! месец Ендотелон, 10 дена /за толкова е опаковката-Лимфомиазот/. И Шест месеца всеки ден, специален масаж, който се нарича мануален лимфен дренаж. Това е най-важното за подобрението на лимфедема.

# 178
И аз имам.Може ли да споделиш къде и при кого правиш масажите?

# 179
И аз имам.Може ли да споделиш къде и при кого правиш масажите?
Мъжът ми е масажист. Съдовият хирург му показа как се прави масажа. Но лечението е комплексно масаж+компресиращо бельо /аз имам и на корема, където са премахнати лимфни възли и там ползвах хирургичен колан/ + Ендотелон. Носих чорапа постоянно една година. Купих си от швейцарските. Могат да се носят и през лятото. И сега съм със значително подобрение /тук няма лечение/. Разлика между обиколката на краката ми е 1 см. Кракът ми е мек и не се втвърдява. Само се подува леко при преумора. Онкогинекологът ми препоръчва през лятото да пия Ендотелон, защото лимфедемът се влошава от топлината. Аз пия всяко лято, вече 3-та година.

Последна редакция: нд, 12 юни 2022, 08:44 от Albena Georgieva 673887

Общи условия

Активация на акаунт