Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 7

• 56 456
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Svetla, при мен има много сраствания, защото ще ми е 3та гинекологична. Два пъти ми махаха уж само миомни възли-1 лапароскопска и 1 отворена. И в крайна сметка все пак се стигна до махане. Аз ще уточня подробностите другата седмица. Ще ги напиша и вероятно там може и да се засечем. Много ме е страх този път.
.                                                                                 Ще пишеш като уточниш всичко.Предполагам,че аз ще съм на 6 етаж към 1хирургична клиника.Заради срастванията ли искат отворена операция?И мен много ме е страх,само лоши мисли ми се въртят в главата.
Аз бях на 6 етаж страхотни професионалисти.Оперира ме  
 д-р Славов ,но по-принцип в екипа има още двама.При мен втория се падна именно д-р Димов! Останах с много добри впечатления от него!

# 361
Ти кога си се оперирала отдавна ли?

# 362
Ти кога си се оперирала отдавна ли?
На 08.06.22 ме оперираха!

# 363
Здравейте! През 2016г. ми беше отстранен ляв яйчник с тръбата заради киста, която беше с гранична малигненост - бордерлайн. Преди месец лапароскопска операция на десния яйчник и него махнаха същата причина. Епикризата не е готова, но хистологията е готова крайно заключение "LOW GRADE СЕРОЗЕН ТУМОР С ГРАНИЧНА МАЛИГНЕНОСТ (BORDERLINE) НА ДЕСНИЯ Яйчник С НЕИНВАЗИВНИ ЕПИТЕЛНИ ИМПЛАНТИ ПО МАТКАТА, ПЕРИТОНЕУМА И ОМЕНТУМА. ПЕРИТОНЕАЛНА ТЕЧНОСТ С НАЛИЧИЕ НА ТУМОРНИ КЛЕТКИ. РТ3а2 FIGO STAGE IIIA2."
Моля ви личния ми лекар казва "операция веднага много е сериозно", гинеколога ми казва химиотерапия, епикризата я няма и аз съм в паника, никой не ми казва категорично какво следва, а вече са минали над 35 дни от операцията. Благодаря, бъдете здрави!

# 364
Здравей llaria,

Според мен слушай онколога си. Той знае най-добре. От кой град си?

# 365
Каква е операцията, която са ти направили?От кой град си? Трябва да отидеш на онкогинеколог и онколог.Пиши от кой град си, за да те насочат към лекари от които са доволни потребителките на темата в твоя град или близък град.Тук сме от цяла България.

# 366
Благодаря ви
От Пловдив съм, но операцията беше в Токуда София от онколог - гинеколог. Ако има значение на 32г. съм. Никакво внимание от лекаря, който ме оперира и това забавяне с хистологията и епикризата. 3 пъти ходя, звъня  и резултат няма...

# 367
Аз съм оперирана в Пловдив от Христамян и съм много недоволна и не го препоръчвам.В Пловдив има няколко онко комисии, като си вземеш всички документи може да ги занесеш да ги разгледат.

# 368
llaria,пожелавам ти бързо намиране на подходящото лечение и д-р.
Предстои ми операция в Токуда,би ли споделила кой е д-ра? Благодаря!

# 369
llaria, бързо оздравяване и решаване на проблема!
Дано се изяснят по-бързо нещата, за да знаеш какво да предприемеш!

# 370
Здравейте, някоя от вас да знае дали при отстраняване на матката са ползвали уред, който коагулира/нещо като горене/ на тъканите, а не шиене за да се избегнат сраствания?

# 371
Коагулатор се използва при всяка операция, той е за спиране на кръвта, не замества шиенето.

# 372
При операция с робот могат ли да се получат сраствания?

# 373
При операция с робот могат ли да се получат сраствания?
Може, но по-малко, отколкото при отворена операция, но пък при отворената, може да се изчистват сраствания от предишните операции, ако ги има. На мен при секциото ми отстраниха сраствания от миомектомията, която беше 5 години преди това.

# 374
Да разбирам, че при операция с робот не могат да изчистят старите сраствания ли?

Общи условия

Активация на акаунт