Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 7

• 53 967
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
papa6ka, нямаш право на ТЕЛК, освен ако не е онкологично.

# 346
И аз мисля така,реших да попитам заради другите заболявания.Когато получа документите,ще имам по-ясно представа.

# 347
papa6ka, за другите заболявания не съм чувала да се полага ТЕЛК.

# 348
Здравейте и от мен! Моята операция беше края на октомври, засега съм добре,на 24 ноември съм на контролен преглед.Все още нямам епикризата и хистологията в мен.Знам,че са премахнати матка и яйчник (имах само един). Въпросът с ТЕЛК -а е обсъждан многократно тук,но аз все пак да си доизясня ситуацията.На 40 години съм,имам Хашимото,ИР,ежегодни бъбречни кризи, веднъж цистоскопия с поставяне на дабъл джей стент.Всекидневно приемам бетаблокер и глюкофаж за кр.захар.За хистеректомията основната диагноза е ендометриоза.Имам ли шанс за ТЕЛК?
При тотална хистеректомия преди 50г. ( преди менопауза) по принцип се полага ТЕЛК. В наредбата нищо не пише, че причината да бъдат премахнати яйчниците трябва да е онкологичен, но лекарите от ТЕЛК комисиите се измъкват с това. Не ти пречи да си подадеш документите за ТЕЛК, да пробваш, може да имаш късмет, ако комисията са в добро настроение. Има жени, с премахнати яйчници, които имат ТЕЛК и без онкологичен проблем. И за много тежка форма на ендометриоза, също дават 20 - 30 %.

# 349
Здравейте и от мен! Моята операция беше края на октомври, засега съм добре,на 24 ноември съм на контролен преглед.Все още нямам епикризата и хистологията в мен.Знам,че са премахнати матка и яйчник (имах само един). Въпросът с ТЕЛК -а е обсъждан многократно тук,но аз все пак да си доизясня ситуацията.На 40 години съм,имам Хашимото,ИР,ежегодни бъбречни кризи, веднъж цистоскопия с поставяне на дабъл джей стент.Всекидневно приемам бетаблокер и глюкофаж за кр.захар.За хистеректомията основната диагноза е ендометриоза.Имам ли шанс за ТЕЛК?
При тотална хистеректомия преди 50г. ( преди менопауза) по принцип се полага ТЕЛК. В наредбата нищо не пише, че причината да бъдат премахнати яйчниците трябва да е онкологичен, но лекарите от ТЕЛК комисиите се измъкват с това. Не ти пречи да си подадеш документите за ТЕЛК, да пробваш, може да имаш късмет, ако комисията са в добро настроение. Има жени, с премахнати яйчници, които имат ТЕЛК и без онкологичен проблем. И за много тежка форма на ендометриоза, също дават 20 - 30 %.
Благодаря!Ще се опитам поне, нищо не губя.

# 350
Имам въпрос към оперираните: забелязали ли сте кръвното да се увеличава?

# 351
Благодаря!Ще се опитам поне, нищо не губя.
Аз съм на 42 години с тотална хистеректомия също с ендометриоза и миоми.На 08.06.22 ми беше операцията и подадох документи в ТЕЛК на 18.07.22 . Жената при , която подадох документите ми каза "Да знаеш чака се много не стават бързо въпреки,че Вие сте с предимство"!Даде ми тел.номер на първа комисия ако искам да попитам как стоят нещата,кога ще ме викнат.Вече 4 месеца нищо!

# 352
Здравейте момичета вече имам насрочена дата за лапароскопска хистеректомия заради ЦИН 3.Ще се оперирам в Майчин дом София в края на месеца.Изчетох всички теми.Няма да пиша какви мисли минават през главата ми Disappointed RelievedПросто исках да потърся вашата подкрепа и да помоля момичетата които са се оперирали скоро в МД да ми пишат.Имам няколко въпроса

# 353
И мен ще ме оперират там края на месеца. Отворена операция. При проф. Костов, а теб кой ще те оперира?

# 354
Момичета, не се тревожете! Ще мисля за вас и ще ви стискам палци!
Пишете тук, дори само и единствено за страховете или съмненията си!
Обещайте, че след операциите, когато сте вече в кондиция, пак ще пишете!
Всичко ще бъде наред!

# 355
И мен ще ме оперират там края на месеца. Отворена операция. При проф. Костов, а теб кой ще те оперира?

Аз влизам на 28 .11 за изследвания и консултации.На 29 ще е операцията ще ме оперира доктор Димов.При теб какво излезе ?Ти пишеше че ще има и коремен хирург си спомням или се лъжа.

Момичета, не се тревожете! Ще мисля за вас и ще ви стискам палци!
Пишете тук, дори само и единствено за страховете или съмненията си!
Обещайте, че след операциите, когато сте вече в кондиция, пак ще пишете!
Всичко ще бъде наред!

Разбира се ще пиша

# 356
Здравейте момичета,

на 50г. съм с хормонални кръвни данни за менопауза.

Предстои ми хистеректомия поради удебеляване на стената на матката и чести зацапвания.

Препоръката ми за хистеректомия е от гинеколога, при когото отидох за 2-ро мнение.

То натам вървяха нещата, тъй като миналата година през сепрември 2021г. ми правиха хистероскопия, отново за одебеляване, но онзи гинеколог протаква нещо нещата във времето, а в последните няколко месеца зацапванията ми много зачестиха.
След посещение при него през октомври, отново ме отложи за началото на декември и аз реших да потърся и второ мнение.

Препоръката на 2-рия гинеколог е хистеректомия, няма какво да се чака и непрекъснато да се оглежда със скопия.

Нямам наблюдение за АГ отделението  в болница  в МБАЛ Св. Пантелеймон Пловдив, а там оперира гинеколога, при когото бях днес.

Моля ви за мнение, защото малко ми е притеснено, при положение че знам, че ходите при други хирурзи в Пловдив за тази опация.

# 357
Аз не препоръчвам Христамян и Парк Хоспитал в Пловдив .И болницата е зле, няма персонал и лекаря е немърлив.

# 358
Svetla, при мен има много сраствания, защото ще ми е 3та гинекологична. Два пъти ми махаха уж само миомни възли-1 лапароскопска и 1 отворена. И в крайна сметка все пак се стигна до махане. Аз ще уточня подробностите другата седмица. Ще ги напиша и вероятно там може и да се засечем. Много ме е страх този път.

# 359
Svetla, при мен има много сраствания, защото ще ми е 3та гинекологична. Два пъти ми махаха уж само миомни възли-1 лапароскопска и 1 отворена. И в крайна сметка все пак се стигна до махане. Аз ще уточня подробностите другата седмица. Ще ги напиша и вероятно там може и да се засечем. Много ме е страх този път.
.                                                                                 Ще пишеш като уточниш всичко.Предполагам,че аз ще съм на 6 етаж към 1хирургична клиника.Заради срастванията ли искат отворена операция?И мен много ме е страх,само лоши мисли ми се въртят в главата.

Общи условия

Активация на акаунт