Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 7

• 53 857
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
Ако е онкологично годините нямат значение, ако не е дават до навършване на 50 години.

# 451
Тези проценти само за жени, които не са навършили 50 г. ли са? Плюс диагнозата, разбира се.
Да

# 452
Вече съм си в къщи,урааааа.Казаха само да не нося тежко,мога да си ям всичко.Не ми дадоха за в къщи антибиотик да пия,което ме учудва.Имам само един лек дискомфорт при пишкане ,като при цистит,та се чудя да си взема ли нещо като уринал или не?

# 453
Вече съм си в къщи,урааааа.Казаха само да не нося тежко,мога да си ям всичко.Не ми дадоха за в къщи антибиотик да пия,което ме учудва.Имам само един лек дискомфорт при пишкане ,като при цистит,та се чудя да си взема ли нещо като уринал или не?
Пийте монурал - в кутията са две прахчета, две поредни вечери по едно прахче преди лягане, след като сте ходили до тоалетната. Иначе проблема ще стане хроничен, както при мен - няколко месеца се борех с този цистит и уж овладях положението, та да видим.
Може би и вие имате инфекция от катетъра, на мен нефролога така ми каза.

# 454
  • Варна
Добре дошла удома! А Фраксипарин не ти ли изписаха за разреждане на кръвта?

# 455
Нищо не ми изписаха.Нито за кръвта,нито антибиотик,нищо.И аз се чудя,но казва ли ти някой,смееш ли да питаш:blush:

# 456
svetla1971, може би в болницата са ти сложили - в корема или в рамото.

# 457
  • София
В болницата вливат и антибиотик, и слагат в рамото Фраксипарин
(аз също бях в "Майчин дом"). На мен за вкъщи ми бяха изписали
три дни Зинат и десет дни Фраксипарин, но професорът каза, че
няма нужда от Фраксипарин, да пия десет дни по един Аспирин.
Така, че svetla1971, ако искаш, можеш и ти да попиеш Аспирин.

# 458
Светла, твоята операция отворена ли беше?

# 459
В болницата ми сложиха в рамото Фраксипарин,също ми вливаха и антибиотик.Моята операция е тотална лапароскопска хистеректомия.

# 460
  • Варна
Аз пак да питам- взимате ли добавки, за да се справите с менопаузата и да предотвратите негативните ефкети върху сърдечно-съдовата и костната системи?
Правите ли някакви допълнителни изследвания- костна плътност, хормони, друго?

# 461
Момичета, никакви притеснения за интимността да нямате! По-хубаво е даже, да знаете! Смело напред.

Момичета, а как стои въпроса с интимността? Оказва ли влияние?.Предполагам, че тези, които са без яйчници и в менопауза ще е по-проблемно от към желание и сухота, но в другите случаи ако се запазят шийката и яйчниците оказва ли влияние на усещанията?
[/quote]

Никаква промяна. Нямам матка, яйчниците и шийка. Нормална сексуалност, както преди. Аз нямам сухота
[/quote] Колко време след операцията сте и нямате сухота,промяна в сексуалния живот и пиете ли някакви препарати ?Аз съм на 42 години, операцията ми беше на 08.06.тази година-4м. Махнати матка, шийка,яйчници и нямам сухота,но имам горещи вълни.За сега не пия нищо освен колаген! Заради ендометриозата не е добре да съм на ХЗТ,но искам да пия с фитоестрогени препарати, билкови.
[/quote]

# 462
Аз пак да питам- взимате ли добавки, за да се справите с менопаузата и да предотвратите негативните ефкети върху сърдечно-съдовата и костната системи?
Правите ли някакви допълнителни изследвания- костна плътност, хормони, друго?
Аз за менопаузата не взимам нищо, защото за сега няма нужда - нямам топли и горещи вълни. А за костната плътност пийте един, два пъти в седмицата по 10 капки Вигантол (бебешките рахитни капки) - лекар ендокринолог ми каза, че това е  напълно достатъчно за поддържане на костната плътност. В същото време е по - евтино тяхното използване, защото в аптеките едно шишенце Вигантол е около 6 лв и стига за 3,4 месеца. Докато таблетките витамин Д са много по- скъпи, по- малко ефикасни и не винаги се усвояват от организма.

# 463
Някоя от вас пила ли е дуфастон до преди операцията за да не и дойде? И тая вечер ще го пия общо 6 дни и утре ще ме оперират.

# 464
Някоя от вас пила ли е дуфастон до преди операцията за да не и дойде? И тая вечер ще го пия общо 6 дни и утре ще ме оперират.
Успех утре,стискам ти палци и да пишеш ,когато можеш.

Общи условия

Активация на акаунт