Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 7

• 54 021
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Махнаха ми дрена.Вече пускам газове на воля.Утре живи и здрави се прибирам.Благодаря за подкрепата на всички Sparkling Heart

# 436
Постът ми е към сладка загадка .Днес отидох до личната и тя ми каза,че ще трябва да мина през няколко специалиста,и тогава чак да й занеса всички документи,може би становища от всеки специалист.Първо ендокринолог, кардиолог, нефролог,очен и другите не ги помня,може би са толкова.И Вие ли носехте всички тези неща?Тоест защо е нужно да се минава през всички тези специалисти?Не,че ми е проблем,аз съм безработна и имам време, просто питам от любопитство.Дали в различните градове самата процедура е различна?

# 437
Само епикризата от операцията е достатъчна.

# 438
Само епикризата от операцията е достатъчна.
Да де,но аз искам към основното заболяване да добавя и друго,с цел увеличаване на процентите.Може би затова личната ми каза да ходя при няколко специалиста.А не е като да нямам други заболявания.
Ще направя каквото казва,не ми е проблем.Може и да ме мотаят,но аз не бързам,и ако не ме одобрят,тогава вече ще го мисля....За момента нямат основание да не ми дадат процент

# 439
Дали си 50 или 60 процента, групата е една, парите също.Дават 50 за основното и другите ги събират и прибавят 20% от целия им сбор, не знам дали обясних добре.Само ще се моташ и накрая за водещо може да сложат нещо, на което % e по- малко от 50 и да останеш без ТЕЛК.Не си разводнявай етапната епикриза, от търсене на повече, да не останеш без нищо.

# 440
Ясно.Като приготвя всичко,може да се наложи пак да питам нещо.Благодаря!

# 441
Хистеректомията за онкологично ли е правена?

# 442
Хистеректомията за онкологично ли е правена?
Не, ендометриоза

# 443
Постът ми е към сладка загадка .Днес отидох до личната и тя ми каза,че ще трябва да мина през няколко специалиста,и тогава чак да й занеса всички документи,може би становища от всеки специалист.Първо ендокринолог, кардиолог, нефролог,очен и другите не ги помня,може би са толкова.И Вие ли носехте всички тези неща?Тоест защо е нужно да се минава през всички тези специалисти?Не,че ми е проблем,аз съм безработна и имам време, просто питам от любопитство.Дали в различните градове самата процедура е различна?
Не съм минавала прегледи при други доктори. Само занесох епикризата от операцията и той ми направи медицинско направление за ТЕЛК, като в него вписа всички диагнози от епикризата - ендометриоза на яйчника, аденомиоза, миома утери, умерена дисплазия на шийката на матката, други и неуточнени кисти на яйчниците и т.н. Направлението освен, че трябва да се прати електронно в ТЕЛК, трябва и на хартия, заедно с епикризата вие лично да го занесете в картотеката на ТЕЛК.
Това е - много лесно стана при мен, в рамките на един месец!

# 444
Не съм минавала прегледи при други доктори. Само занесох епикризата от операцията и той ми направи медицинско направление за ТЕЛК, като в него вписа всички диагнози от епикризата - ендометриоза на яйчника, аденомиоза, миома утери, умерена дисплазия на шийката на матката, други и неуточнени кисти на яйчниците и т.н. Направлението освен, че трябва да се прати електронно в ТЕЛК, трябва и на хартия, заедно с епикризата вие лично да го занесете в картотеката на ТЕЛК.
Това е - много лесно стана при мен, в рамките на един месец!
Очевидно,за различните градове е различно,аз така си го обяснявам.Имам доверие на личната и не вярвам да цели да ме прецака по някакъв начин.Както писах,ще изпълня каквото ми каза тя,ще й представя всички документи и ще чакам да видя какво ще стане.

# 445
Дали си 50 или 60 процента, групата е една, парите също.Дават 50 за основното и другите ги събират и прибавят 20% от целия им сбор, не знам дали обясних добре.Само ще се моташ и накрая за водещо може да сложат нещо, на което % e по- малко от 50 и да останеш без ТЕЛК.Не си разводнявай етапната епикриза, от търсене на повече, да не останеш без нищо.

Да, така е, дали ще са 50 или 60 процента, групата е една и съща.
В наредбата за ТЕЛК, в раздел " Женски полови органи"  много ясно е посочено - точка 3.3. посткастрационен синдром - 50% и е единствения начин да получиш ТЕЛК без наличието на онкологично заболяване, но трябва да са премахнати яйчниците и жената да не е навършила 50 години. Даже и за много тежка форма на ендометриоза дават 20 - 30 %
Липсата на двата яйчника е напълно достатъчно за трета група ТЕЛК и е губене на време да се посещават други доктори и да се търсят нови диагнози!

# 446
Наредбата за мед. експертиза е еднаква за всички ТЕЛКове и за НЕЛК. ЛЛ и специалистите при които изпраща, явно са комбина и си правят някакви дребни далавери.
За диагноза за ТЕЛК се признават епикризи от пролежавания  в отделения, не консултации.Консултациите са за доуточняване на диагноза.

# 447
Не знам,не съм компетентна, затова и питам тук.Нямам против да се прегледам при упоменатите специалисти, просто ще ми отнеме малко повече време.Допускам да си правят далавери докторите,то при нас нищо не е наред,във всяка една област от живота 😉

# 448
Като се явиш 2-3 пъти на ТЕЛК и ще ти стане ясно всичко.Да пишеш после колко процента е.

# 449
Тези проценти само за жени, които не са навършили 50 г. ли са? Плюс диагнозата, разбира се.

Общи условия

Активация на акаунт