Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 7

• 53 727
  • 740
  •   2
Отговори
# 480
Доста пъти съм го писала в темата, на въпрос да пия ли нещо и какво, доктора ми отговори: ,,и да пиеш и да не пиеш все тая, ама ако искаш, пий каквото си искаш, полза няма да има".

# 481
Аз искам да попитам за един продукт -LADY HARMONIQ.?Някой ползвал ли го е?Не мога да се доверя на коментарите във фейсбук, всичко е реклама и може би публикуват предимно положителните.Затова тук да питам,все пак сме реални и до някаква степен се "познаваме",макар и задочно 🥰Бързо възстановяване на оперираните ☺️
Да, аз съм го ползвала и нямаше никакъв ефект. Само рекламата му е голяма. И не е лекарство, а хранителна добавка, а всички знаем, че от тях не трябва да имаме големи очаквания.
Благодаря 🥰 А нещо пиете ли?Тъкмо се бях засилила да си го взема🙁Нощем се въртя и ми е горещо, изключих парното в моята стая,с една завивка само спя,не става и не става!Не ми е мега некомфортно,но ми се ще мааалко да се облекча.
Аз го пих преди хистеректомията, с друга цел, но както вече казах, ефект никакъв, а цената си беше доста висока. А към този момент, 5 месеца след хистеректомията, аз нямам топли и горещи вълни. Доктора, който ме оперира каза, ако се появят да му се обадя и ще ми каже какво да пия. Та и вие направете същото, питайте доктора, може и ЛЛ.

# 482
  • Варна
Не мога и не мога да разбера какъв е този манталитет в някои болници- режат те и те мятат в стаята, после никой не се появява.
В последните няколко години за съжаление обиколих някои болници и заради себе си и заради мои близки. Ами всичко зависи от шефа на отделението и старшата сестра. Каквито ред и атмосфера съзадат те- такова е отделението.
Ако лекарите се сетят, че ако покажат отношение и загриженост ще си спечелят още повече пациенти, ако сестрите и санитарките покажат повече емпатия ще получат материална благодарност- ама като са решили да работят на принципа “за толкова пари- толкова” ще си останат посредствени.

Papa6ka пробвай с по една таблетка магнезий преди лягане. Той помага на мускулатурата да се отпусне - може да ти помогне. Лятото имах крампи в прасеца през нощта и затова пиех магнезий преди лягане- сякаш имах по-дълбок сън.

# 483
Здравейте, на 9.12 / петък/ ме оперира в Плевен, проф.Томов- лапароскопска хистеректомия. Днес ми е 6 ден имам болки, подуване на корема, направо съм, като плондер, дали не трябваше да премине това чудо вече. Болките са около пъпа, червата ме болят, ниско долу нямам никаква болка.

# 484
  • София
Здравейте, на 9.12 / петък/ ме оперира в Плевен, проф.Томов- лапароскопска хистеректомия. Днес ми е 6 ден имам болки, подуване на корема, направо съм, като плондер, дали не трябваше да премине това чудо вече. Болките са около пъпа, червата ме болят, ниско долу нямам никаква болка.

Това е от въглеродния двуокис, с който са те раздували по време
на операцията, така бях и аз. Сега ще споделя какво ми помогна,
в един западен сайт го открих като препоръка за по-бързо
абсорбиране на газа. Вземаш две сламки и ги снаждаш една в
друга, за да стане по-голяма дължината им. Слагаш ги в едно
малко шише за вода, пълно с малко вода. Поемаш дълбоко
въздух и почваш да издухваш през сламката, която е потопена
във водата. Страшно много помага, като ефектът от това се
вижда най-добре на другата сутрин. Правиш го по няколко по
пъти на ден.

# 485
  • Варна
И аз съм пациентка на проф Томов, моята операция беше на 21.11. Аз също се чувствах подута и с къркорене в червата. Бих ти препоръчала движение и течности. От втория ден след изписването започнах с разходки, първо по 1км близо до вкъщи и полека увеличавах. Също и по към 1.5-2л вода. Опитвай да се храниш съвсем леко.
Всичко ще мине, с всеки ден ще се усещаш все по-добре💖

# 486
Благодаря ви за споделеното, ще пробвам още сега това със сламките.

# 487
На мен док още в болницата ми даде да надувам балон. Колкото може повече. Доста помогна. В началото едва успява да го разделя, но за ден два всичко отшумява. Малко повече движение, дълбоко вдишване и издишване. Успех..

# 488
Здравейте, започнах да чета темата, но ще ми отнеме доста време да обхвана цялата. Имам една миомектомия абдоминална. Насочват ме към идеята за хистеректомия, поради рецидив. Матката е силно миоматична, вече са множество и уголемена. Имам леко смъкване на шийката освен това. Препоръчват ми отново отворена операция. Идеята е да се ревизира и шийката и да се оправи и този проблем, за да не се стига до изпускане на урина в близко бъдеще. Лапароскопски можело да се случи така, че да се мъчат, да не успеят и пак да се стигне до отворена операция - т.е. гоним все пак успеваемост на интервенцията. Първата ми операция бе в ПСАГБАЛ „Света София“. Доволна съм. Тогава поради разположението на миомните възли също предприеха отворена и минах по пътека с направление. Доволна съм. Мислех да се насоча пак на там, но реших да получа и второ мнение и все пак да опипам почвата за лапароскопска, че предния път доста трудно се възстанових. Някакви препоръки за София? Клиника Надежда някой ползвал ли се за интервенцията?

# 489
  • София
фаастък, в “Надежда” много хвалят д-р. Тодор Димитров, който бил голям специалист в лапароскопските операции, дори в ситуации, в които другите лекари отричат да има такава възможност. Друг такъв специалист е д-р. Иван Димитров, който преглежда в частната болница “Света София”.

# 490
Благодаря, ще го имам предвид.

# 491
Бих ти предложила и д-р Танчев в Токуда

# 492
През Токуда минах на консултации при търсенето на вариант за миомектомията. Прекалено търговски им бе подхода, което ме отблъсна тогава. Не пречи пак да проверя. Благодаря.

# 493
А в коя болница не е търговски подходът? Във ВМА в някои отделения е по-скъпо от "Токуда".

# 494
Лапароскопски метод се заплаща. Къде ще платя за мен е без значение. Отворена операция ми е по пътека. Ако тръгна към лапароскопска, както подходиха в Токуда, и се окаже нужда да ме отворят (както специалист в момента ми обяснява, че предвид спецификата може да се тръгне лапароскопски, ама да се повъртят и пак да ме отворят), предпочитам честно да ми се каже, че съветват отворена операция, а не да ме въртят-дай да пробваме лапароскопски-ако стане стане, ако не-режем. Не знам дали ясно се изразих.
Иначе-да.

Общи условия

Активация на акаунт