Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 7

• 53 686
  • 740
  •   2
Отговори
# 510
Всичко е така както го написах.С фактурите после ходих в социалните,и ми възстановиха 220 лв,някаква помощ се води, безработна съм...Тоест нямам фактури,за да Ви покажа.

# 511
  • Варна
Днес си взех епикризата. Потвърди се атипична хиперплазия на места трудноразличима от карцином.
Доктора каза, че операцията е била много навреме и съм взела възможно най- правилното решение като съм махнала и яйчника. На ръба съм била на рака.
Даде ми направление от онко комисия все пак да се консултирам и с лъчэтерапевт евентуално за брахитерапия. Все пак са ме написали стадии 1 А , но в епикризата не пише това.
Другия ми гинеколог пък казва, че не я препоръчва, защото може да “изпържи” друго органи.
Ще го умувам - още всичко ми е много прясно.

# 512
Днес си взех епикризата. Потвърди се атипична хиперплазия на места трудноразличима от карцином.
Доктора каза, че операцията е била много навреме и съм взела възможно най- правилното решение като съм махнала и яйчника. На ръба съм била на рака.
Даде ми направление от онко комисия все пак да се консултирам и с лъчэтерапевт евентуално за брахитерапия. Все пак са ме написали стадии 1 А , но в епикризата не пише това.
Другия ми гинеколог пък казва, че не я препоръчва, защото може да “изпържи” друго органи.
[/quote

Всичко ще бъде наред, регистрирай се в онкодиспансер и там онкокомисията ще реши трябва ли процедури или само ще те наблюдават. Успех те желая.

# 513
Да, за съжаление е възможно, няколко жени срещнах с повредени уретри от лъчетерапия, но предполагам, че е по-скоро рядкост.

# 514
Привет дами!
За много години, бъдете здрави, успешни, щастие, късмет и възможно най малко здравословни проблеми ви желая 😊
Та ето и моят проблем и съответно въпрос:
2004 г февруари имам лапароскопия поради кисти на яйчниците с премахнат частично ляв яйчник (резекцио, което разбрах 2017 г чак)
От този период до 2016 г имам 4 аборта (да не обяснявам с подробности, едно ме е срам, второ е и болезнена тема).
Резултата е пълно осъкатяване за последваща бременност, което ми го "сервираха" на 05.10.2016 г след втората лапароскопия.
Само и единствено ин витро беше шанса за бременност, но поради великото остъргване на матката, никаква лигавица + изчерпан яйчников резерв и ин витрото  беше проблем.
Стигнах до ДЯ след 2 години лечения, биопсия на матка, хормони и куп лекарства, болници и т.н. и успешно родих на 15.10.2019 г след изключително лека бременност и смешна на 100% 😁 (смешните хормони ме бяха завладели).
Това е написано по възможно най краткия сценарии през тези 15 г.
Ето и проблема:
2017 др. Пенков от Репромед Плевен ми каза "до година ще настъпят катаклизмите при теб и ще настъпи ранната менопауза заради ИЯР".
Благодарение на този лекар, аз имам всичко, което ми липсваше до момента.
Е това започна вече да се случва от около 2-3 месеца. Цикъла идва често, или рядко. Идва и не спира да цапа и т.н.
Та замислям се да се подложа на хистеректомия на матка и шийка. Яйчници + тръби не е наложително да се премахват все още докато работят, за да избегна хормоналния дисбаланс докато все още имам яйцеклетки, после вече като е наложително и аз ще мина през зобането на хормони.
Ето и въпросите ми:
1. Каква операция е по безболезнена - коремна, вагинална, лапароскопска?
2. Какво е и колко време е възстановяването след различните операции?
3. Полов акт кога може да бъде възстановен?
4. Има ли болка при полов акт?
5. Има ли сухота при полов контакт?
6. Има ли изобщо желание за секс, или има дами при които това е нарушено?
7. Оргазъм има ли...... (четох статистика, че се увеличавал дори, желанието се увеличавало, нямало болки при полов контакт и дори всичко било по добре)?
Извинете дами за дългия пост, моля ви за съдействие и съвети 😇

П.С. няма да раждам второ дете, тъй като имах 2 бр замразени ембриони, но ги отказах поради раздяла с бащата на детето ми и пълно изхвърляне от живота ни.

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 11:36 от Nulina

# 515
Здравей, не мога да отговоря на всички въпроси коректно, тъй като при мен имаше мнооого допълнителни фактори и отговорите няма да са коректни. Единствено мога да посъветвам ако е възможно да не е коремна операция. Аз нямах избор и ме разпориха (и по други причини) чак до гърдите, та възстановяването е доста по-дълго и трудно според мен. Все пак едно е две точки на корема и вътрешно зарастване, друго е в бонус шев и кройка на всички тъкани, мускули. В крайна сметка не е само кожа да не го мислиш. Аз ако имах възможност никога не бих се подложила на коремна операция. 40 дни носих колан, захранвах се като новородено, мъка си е. В крайна сметка каквото препоръча док, това е. Слушай себе си и лекарите на които се доверяваш всичко ще бъде наред. В крайна сметка минава, заминава, забравя се. Успех.

Последна редакция: вт, 03 яну 2023, 23:10 от la principessa

# 516
Аз отивам утре на трето мнение. До тук две мнения са за отворена. Аз една вече имам, знам какво е. Та не всичко се минава лапароскопски по ред причини. Моята е хоризонтална ниско долу (тип секцио), възстановяването беше в рамките на нормалното-след болницата 5 дена си вършех всичко у дома, просто мнооооого внимателно. Сега обаче ще махам матка вероятно, ще обсъждам слагане на платно, налага ли се, кога, и защо. Настройката ми е за по-бавно възстановяване (то и възрастта играе роля, но познавам една баба, която бе подложена на пълна хистеро, и скокна кат козле на десетия ден).
Относно секса - няма проблеми. Не го мислете като осакатяване.

# 517
Здравейте,
попрегледах назад темите, моят въпрос е задаван, но конкретни имена освен Илия Амалиев не видях, та да попитам пак за Пловдив кой лекар бихте препоръчали за подобна операция? Благодаря.

# 518
Здравейте,
попрегледах назад темите, моят въпрос е задаван, но конкретни имена освен Илия Амалиев не видях, та да попитам пак за Пловдив кой лекар бихте препоръчали за подобна операция? Благодаря.
За гинекологична операция ви препоръчвам - д-р Димитър Кичеков от Торакс Пловдив. Работи със здравната каса и часовете се записват през супердок!

# 519
Здравейте, момичета! Минах махане на матка, яйчници, част от влагалище и лимфни възли и си чакам хистологията в момента. Имам насрочена дата към края на месеца за епикриза, преглед и детайли. Трябва да се регистрирам към онкокомисия и ми предстои лъче. Някой с информация за Бургас да поговорим на лични или тук, както и какви са процедурите от тук нататък, че не мога да се ориентирам кое и кога. Благодаря ви! Както и препоръки за лекари!

# 520
  • Варна
Здравейте, момичета! Минах махане на матка, яйчници, част от влагалище и лимфни възли и си чакам хистологията в момента. Имам насрочена дата към края на месеца за епикриза, преглед и детайли. Трябва да се регистрирам към онкокомисия и ми предстои лъче. Някой с информация за Бургас да поговорим на лични или тук, както и какви са процедурите от тук нататък, че не мога да се ориентирам кое и кога. Благодаря ви! Както и препоръки за лекари!
Съжалявам за това, през което минаваш 😢
Аз се регистрирах в онко миналата седмица, но при мен не се налага лъче. Мислеха евентуално за брахитерапия, но и от нея няма нужда. На скенер ще ходя само да огледат допълнително.
Иначе преди епикризата нищо не можеш да направиш.
Когато ти я дадат ще получиш и назначение от онко комисия.
Не знам как е в Бургас, но ще споделя за Варна.
Правиш си копия на епикриза и назначението. Отиваш в онкодиспансера и на регистратура казваш, че си за първоначална регистрация. От там ме пратиха в друг кабинет, който ме насочи към лъчетерапевтичния кабинет за консулт.
Понеже стм оперирана в друг град и друга болница, консулта се заплаща. Лъчетерапевта преглежда епикризата (хубаво е да си носиш цялата документация и от преди операцията) и вече ще прецени какво да се прави.
На мен ми дадоха дата и час за онко-комисия, за да ми дадат направление за скенер.
При теб не знам как ще е. Но като цяло без епикриза нямаш варианти за действие.
С епикризата ще идеш и при ЛЛ да ти пуснат кандидатстване за ТЕЛК.
Там също ти трябват копия на всичко. На мен ми казаха всички епикризи и амбулаторни листи за последните две години за всички специалисти. Така че ако имаш и други заболявания вероятно ще ги вземат предвид.
Успех! Машината е тегава, но гледай да не й позволяваш да ти развали настроението.

# 521
Телк чак след лъчетерапията от която също дават епикриза.

# 522
  • Бургас
Здравейте предстои ми лапароскопска хистеректомия в КОЦ Бургас по здравна каса, знае ли някой колко се доплаща за операцията?

# 523
  • Бургас
pyypi
Кой ще я прави? Д-р Добрев ли?

# 524
  • Бургас
pyypi
Кой ще я прави? Д-р Добрев ли?
Да, доктор Добрев

Общи условия

Активация на акаунт