Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 7

• 53 911
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря, а има ли какво да се направи или да се облекчи този процес
Лимфедем. Заведете я при съдов хирург.

# 196
Здравейте,при тотална хистеректомия и запазени яйчници(направена заради много миоми и тежки кръвоизливи),какво се взима за топли вълни,доктора не каза конкретно лекарство..

# 197
Каквото и да вземеш, полза няма.За година отшумяват.

# 198
Имам вечерна иглика и феминорм купени преди операцията,но като е премахната матката,незнам....

# 199
Здравейте,при тотална хистеректомия и запазени яйчници(направена заради много миоми и тежки кръвоизливи),какво се взима за топли вълни,доктора не каза конкретно лекарство..

# 200

За облекчаване  на вълните  мога да препоръчам хомеопатично лекарство, което аз взимам -               
   Lachesis mutus  9ch   3 x 1 гранула.   С него съм вече 6 месеца и вълните са много по малко.

# 201
Анонимен-благодаря!Същата хистеректомия ли ви е правена?

# 202
Анонимен-благодаря!Същата хистеректомия ли ви е правена?

Да , хистеректомия / матка и яйчници/  март 2021.
 Минати лъче и химиотерапия.

# 203
Здравейте,
Предварително се извинявам, че не съм изчела предишните 6 теми за хистеректомията! Моята тотална хистеректомия се случи точно преди 10 години, когато бях на 24 години, поради тежка ендометриоза. Не съм раждала и вече 10 години съм на хормоно-заместителна терапия с естрадиол, изписана от лекар. До момента си се чувствам добре, доволна съм от живота си и от това как се чувствам,  но изведнъж се зачетох и прочетох много противоречиви мнения и повече срещам в интернет сякаш неодобрение на ХЗТ и сега се чудя дали да я спирам. Не знам защо, но съм се доверила само и единствено на лекаря, който ме оперира, но със сигурност ще потърся още мнения от специалисти дали е добре да си продължа с ХЗТ. Интересно ми е вас какво ви посъветваха специалистите. Благодаря ви предварително! Simple Smile

# 204
Аз нямам никаква терапия след операцията.

# 205
Здравейте,
Предварително се извинявам, че не съм изчела предишните 6 теми за хистеректомията! Моята тотална хистеректомия се случи точно преди 10 години, когато бях на 24 години, поради тежка ендометриоза. Не съм раждала и вече 10 години съм на хормоно-заместителна терапия с естрадиол, изписана от лекар. До момента си се чувствам добре, доволна съм от живота си и от това как се чувствам,  но изведнъж се зачетох и прочетох много противоречиви мнения и повече срещам в интернет сякаш неодобрение на ХЗТ и сега се чудя дали да я спирам. Не знам защо, но съм се доверила само и единствено на лекаря, който ме оперира, но със сигурност ще потърся още мнения от специалисти дали е добре да си продължа с ХЗТ. Интересно ми е вас какво ви посъветваха специалистите. Благодаря ви предварително! Simple Smile

Последните таблетки ХЗТ не са като преди години, имат по-малко странични действия. Млада сте, за Вас кошамрът ще бъде да не ги пиете. Не спирайте. И късмет!

# 206
На мен също нищо не ми предписаха -хистеректомия със запазени яйчници.Правена е преди 2 месец ,но от тогава започнаха топли вълни и ще мисля за нещо билково...все още незнам какво.

# 207
Въпросът е, че аз нямам нищо, нито яйчници, нито матка. А и не приемам таблетки, а си слагам лепенки, трансдермално, през кожата прониква. Докторът не ми разрешава таблетки да пия и затова си мисля, че не е толкова вредно, но искам да чуя и други мнения.

Bubamara123 благодаря!

# 208
Въпросът е, че аз нямам нищо, нито яйчници, нито матка. А и не приемам таблетки, а си слагам лепенки, трансдермално, през кожата прониква. Докторът не ми разрешава таблетки да пия и затова си мисля, че не е толкова вредно, но искам да чуя и други мнения.

Bubamara123 благодаря!

Няма разлика как достигат кръвообръщението. Дори и свещички да са (а такива има, но действат само локално върху вагиналната лигавица) все са хормони. Дозата е също е от значение

# 209
Здравейте момичета! Има ли някоя от вас диспансеризирана в Сити клинк в онкологичния център? Ако има моля да споделите при кой лекар и дали всички нужни проследявания се спазват. Скоро след лъчетерапията ми предстои диспансеризация и се чудя къде да е.
Бъдете здрави Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт