Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 7

• 53 661
  • 740
  •   2
Отговори
# 555
  • Варна
Аз да се включа с въпрос за овлажняващите гелове и глобули- в предни постове имаше сякаш информация, но не я намирам. Споделете вашия опит.

# 556
Аз да се включа с въпрос за овлажняващите гелове и глобули- в предни постове имаше сякаш информация, но не я намирам. Споделете вашия опит.
Глобули цикатридина са уникални за доброто състояние на влагалището.

# 557
Получих днес писмо от ТЕЛК.Нищо не разбирам от написаното,и затова ще Ви помоля да ми кажете какво да правя.

# 558
Написаното на ръка би трябвало да е диагноза, както пише пред него. Аз лично,  не мога да го разчета, но доколкото разбирам,  не е документ който трябва да носиш. Събирай всичко което имаш и им  го дай. Дано да си здрава от тук нататък и процентите отначало ще са високи за кратко ( година, две...) и с времето ще ги намалят за сметка на годините за явяване. След 5-тата г. ще стане пожизнен 50%. Успех момиче! 😊

# 559
Написаното на ръка би трябвало да е диагноза, както пише пред него. Аз лично,  не мога да го разчета, но доколкото разбирам,  не е документ който трябва да носиш. Събирай всичко което имаш и им  го дай. Дано да си здрава от тук нататък и процентите отначало ще са високи за кратко ( година, две...) и с времето ще ги намалят за сметка на годините за явяване. След 5-тата г. ще стане пожизнен 50%. Успех момиче! 😊
А всички тези изследвания трябва ли да ги правя?Аз иначе имам доста изследвания от преди,но трябва ли да правя нови?Това не разбрах,и това за НОИ -решение на НОИ за трудова злополука нямам.Благодаря за отговора!

# 560
Нови не пише, а всичко до сега което имаш като документи. Само това от НОИ не знам защо ти го искат, но трябва да отидеш и да поискаш такъв документ. Вземи си и писмото ( може и само така на снимка) и ако не те разберат им го покажи и ще ти съдействат. На практика само това трябва да добавиш към всички документи които имаш  +трудова книжка и това писмо... Не е сложно, не се притеснявай. 😊

# 561
Здравейте! Не знам дали е най-подходящата тема, в която да пиша, но не виждам в коя друга. Днес, по време на профилактичен гинекологичен преглед, докторката каза на майка ми, че има формация около 6 см. на единия и още една формация на другия яйчник. Казала и' е, че е за тотална хистеректомия. Насочила я е за ЯМР с контраст. На листа от прегледа е написала диагноза ТУ оварии. Майка ми покрива доста от факторите, предразполагащи към рак на яйчниците - опериран е от рак на гърдата, с наднормено тегло е, на 56 г. е. Много съм притеснена. Записахме веднага час за ЯМР и още един преглед при доктор Динева. Ще запазя и още часове, но се чудя при кой - Тюфекчиева, Ковачев или някой друг? Моля, ако има някой, който може да даде информация и/или да сподели опит, да се включи. Благодаря предварително!

Последна редакция: вт, 24 яну 2023, 01:38 от anmasu

# 562
Аз от няколко месеца съм с тотална хистеректомия - премахнати матка и яйчници, като нямам онкологично заболяване. Да попитам тези от вас, които повече време са с хистеректомия дали продължават да посещават гинеколог и ако да, по какъв повод или с хистеректомията се приключва и с гинекологичните прегледи?

# 563
Аз съм решила да отида февруари или март на преглед, трябва да се проверяваме профилактично,така си мисля.

# 564
Ходя всяка година на профилактичен преглед, вземат цитонамазка от чуканчето на шийката. Имам запазени яйчници, но и да нямах, пак щях да ходя, заради евентуални последици от операцията като пролапс и от егн и разни възможни инфекции.

# 565
Здравейте. Чета ви от известно време . Пиша и аз не знам защо. Просто някакви насоки ми се иска да получа, и някак си някой да ми каже , че положението не е толкова страшно. Става въпрос за майка ми . В края на декември я заболя яйчника. Тя е на 59 г. В менопауза е от 10 г. Отиде на преглед , видяха киста с размери около 10 см. Казаха , че е за операция. Потърсихме второ мнение . Доктора , освен кистата видя и миома на матката. Каза, че предвид възрастта и размера се налага пълна хистеректомия. Прати я на туморни маркери и скенер с контраст , за да прецени мащаба на операцията . Маркерите са в норма. При скенера всичко е наред. Според доктора разчел скенера и според лекуващия гинеколог се касае за доброкачествено образование. След като я отворят , от това което виждат се подтвърждава че се касае за доброкачествена киста, поне на вид. Всичко друго е чисто, без изменения. Гефрира обаче показва друго. Докторите са крайно изненадани от този резултат всъщност. Заради съмнението решават да махнат и лимфни възли. Казаха , че са огледали абсолютно всичко обстойно, и никъде не са намерили нищо, което да ги притесни. Само този гефрир. Сега сме в очакване на хистологията, и аз просто не знам какъв е шанса гефрира да греши. Не знам накъде от тук нататък. Това че няма никъде нищо, значи ли че със сигурност няма разсейки? Просто се притеснявам да не пропусна нещо важно , което да е определящо за хода на болестта. Изобщо как е възможно всичко да сочи че е доброкачествено а да се окаже че не е. Много дълго стана, извинявам се за което . Просто не знам какво да правя, а чакането ме съсипва.

# 566
Изчакайте резултата от хистологията.Без резултата не може нищо да се предприеме.

# 567
Допълвам се. Ясна е вече хистологията. Карцином , без разсейки. Ще нося блокчетата за второ мнение. Въпросът е къде ? В неделя като я изпишат ще видя какво точно пише в епикризата. Доктора каза само , че няма разсейки никъде , и че е от по добрия вид , каквото и да значи това. Утре ще се събира онко комисия да обсъдят последващо лечение. При липса на разсейки ще се налага ли химия?

# 568
Аз минах само с лъчетерапия.Щом няма разсейки е добре.

# 569
Допълвам се. Ясна е вече хистологията. Карцином , без разсейки. Ще нося блокчетата за второ мнение. Въпросът е къде ? В неделя като я изпишат ще видя какво точно пише в епикризата. Доктора каза само , че няма разсейки никъде , и че е от по добрия вид , каквото и да значи това. Утре ще се събира онко комисия да обсъдят последващо лечение. При липса на разсейки ще се налага ли химия?

Здравейте, аз имах високо диференциран Адемо карцином от вътрешната страна на матката.
Лекарката и онко комисията казаха от лошото най-доброто.Без терапии и на всеки три месеца тим.маркер CA 125 и ехограф.
Водят ме първа група без разсейки.

Общи условия

Активация на акаунт