Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 7

• 53 681
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Cengiz Emin 636883, гледат и с вагинален ехограф и за коремни органи. Ако има нещо, то се вижда.

# 586
Някой може ли да ми каже в коя от всичките си клиники в Плевен преглежда професор Горчев с актуална информация? Утре ни поканиха на извънреден преглед с майка ми, но пропуснах да попитам в паниката в коя от всички сгради преглежда...

# 587
  • Варна
Някой може ли да ми каже в коя от всичките си клиники в Плевен преглежда професор Горчев с актуална информация? Утре ни поканиха на извънреден преглед с майка ми, но пропуснах да попитам в паниката в коя от всички сгради преглежда...
В Св. Марина е. Това е новата болница на изхода на Плевен. До обяд оперира, след 14ч започва прегледи. Заредете се с търпение.

# 588
//Герито//, знам, че звънях му и записват чак за лято. Така ли е или просто някой ме е подвел с отговора?

# 589
//Герито//, знам, че звънях му и записват чак за лято. Така ли е или просто някой ме е подвел с отговора?
За Горчев ли са Ви предложили час за лятото?

# 590
Мисля, че може да ви даде направление само специалист и то само, ако сте били с направление при него, а не с частен прием. За ЯМР май се чака одобрение от Здравна каса, а за скенер ви дава специалист и не се чака. Вече, ако се налага контраст, той е към 140-200 лв. Обаче с направление за ЯМР, освен за отговора от Здравна каса (който може да е от 2 седмици до 1 месец или даже повече), обикновено се чака и повече, когато звъннете за записване за час за ЯМР (може да не е навсякъде така, де). Ако е платен ЯМР, може да ви запишат и за след ден-два. Една близка и' махаха матката с лапароскопия, заради миоми, и и' назначиха ЯМР. Чувала съм от доктор, че: "като така или иначе ще се прави хистеректомия, защо им е образна диагностика". Но може би искат да видят какво е разпространението, да се ориентират за вида на рака или да ги насочи за самата операция. Доколкото знам, най-добре е отворена операция, за да се огледа най-добре. Но е важен и хирургът, който ще я извърши. С Да Винчи нож много малко хора имат опит.
Здравейте, при съмнение за карцином на матката, преди операцията всички ли ви пращат на ЯМР?
След кървене и направено абразио на майка ми (60г. в менопауза) се съмняват за 2 вида рак на матката, но не са сигурни какъв точно е. Предлагат тотална хистеректомия, отворена операция или лапароскопска. Пуснаха туморни маркери, искат преглед от интернист и рентген на бял дроб. При всички ли така процедират? Добре ли е да се направи ЯМР и кой може да ни насочи, понеже гинекологът, който я пое е с частен преглед. Не ни е дал направление за нищо, и не знам дали може като е на частно, ще питаме личния лекар, но знам че за ЯМР ЛЛ не може да даде направление.

# 591
SAB-f , да, казаха, че има часовете чак за лято.

# 592
  • Бургас
Аз си записах час за ЯМР по желание, но пак ми искаха назначение от ЛЛ и ме записаха за след 2 седмици.

# 593
BlackMoon, изпускането на урината в резултат на момите ли е?

# 594
SAB-f , да, казаха, че има часовете чак за лято.
Майка ми лежеше в болница в Ст. Загора с кръвоизлив и затова се съгласиха да я приемат по спешност в Плевен. Иначе и на нас не искаха да ни дадат час за Горчев първоначално.

# 595
  • Пловдив
BlackMoon, изпускането на урината в резултат на момите ли е?
Докторът ми каза, че най-вероятно е от тях.

# 596
Здравейте! Благодаря на всички, които споделят през какви трудности са преминали. Прочетох доста назад в темите за това какво сте преживяли. Имам назначена дата за премахване на матката и единия яйчник на 13.02. в София Мед при д-р Венелин Иванов и д-р Нецов. На 46 г. съм и мам две деца, родени със секцио и няма да раждам повече. Тази операция се налага след като преминах през две операции, едната с вагинален достъп 2 миомни възли ( 2018 ), а другата с лапароскопски, пак 2 миомни възли (2021). Следват един кюртаж (2022), много обилни кравоизливи, стрес, как и къде ще почиваме и пътуваме ( да не направя кръвоизлив ), анемия и за капак киста на единия яйчник. Цикълът ми идва през 5-6 дни, обилно и вечер си лягам с памперс. Така като чета тук, това са познати и за Вас неща. Обсъждах с д-р Иванов, дали да не се отстрани и другия яйчник, който е здрав, а здрав орган не е хубаво да се премахва, но от друга страна, имайки впредвид, че толкова често миомата образува миомни възли, а сега и другият яйчник е с киста, дали да не се премахне с цел превенция. Моля да споделите, ако имате опит или наблюдения с Ваши близки. И някой опериран от д-р Венелин Иванов и д-р Нецов да сподели мнение?

Здравейте! И мен ще ме оперира д-р Венелин Иванов седмица по-късно, само че не знам с кого ще е в екип. С този екип мисля, че не би трябвало да имате притеснения, освен обичайните преди операция, разбира се. Операцията направо отворена ли ще е? На мен ми каза, че едва ли ще може да се отстрани матката лапароскопски, но все пак първо ще опитат. Двама други лекари преди това препоръчаха отворена и този лапароскопски опит мен ме притеснява. Попитах не може ли да го пропуснем. Не, не може.
Успех и дано всичко мине по възможно най-добрия начин и качеството на живот след това само да се подобрява!

# 597
Здравейте ,
Бих искала да ме насочите към лекар за хистеректомия в София. Операцията се налага на майка ми (74г.)след направен кюретаж. Може ли да ме насочите какво следва сега и накъде да се насочим.
Благодаря предварително

# 598
Здравейте ,
Бих искала да ме насочите към лекар за хистеректомия в София. Операцията се налага на майка ми (74г.)след направен кюретаж. Може ли да ме насочите какво следва сега и накъде да се насочим.
Благодаря предварително
А какво показа кюретаж? Правят му биопсия. За да насочим ви някъде, трябва да знаем, защо се прави хистеректомия.

# 599
Здравейте ,
Благодаря предварително
А какво показа кюретаж? Правят му биопсия. За да насочим ви някъде, трябва да знаем, защо се прави хистеректомия.

Благодаря за отговора . Все още не съм видяла епикризата. Това ,което ми е казано ,че има ракови клетки и че трябва да се изчисти всичко. Ще пиша отново след като видя епикризата .

Общи условия

Активация на акаунт