Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 7

• 53 679
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
kris_02, ясно ми е. Национална онкология в Дървеница препоръчвам. Те са специализирани по рак и все това оперират. Обикновено взимат правилно решение и за по-нататъшно лечение. Но след операция биопсията проверете непременно при професор Михова. Тя е светило по биопсиите. Например, доцент Милев ми е грешил в биопсията, което никак не е малко.

# 601
Здравейте! Как се свързахте с доц. Анна Михова? Как си взехте материала и голяма ли беше грешката на доц. Милев, защото ни го препоръчаха? На майка ми и' предстои хистеректомия.

kris_02, ясно ми е. Национална онкология в Дървеница препоръчвам. Те са специализирани по рак и все това оперират. Обикновено взимат правилно решение и за по-нататъшно лечение. Но след операция биопсията проверете непременно при професор Михова. Тя е светило по биопсиите. Например, доцент Милев ми е грешил в биопсията, което никак не е малко.

# 602
Благодаря, ще пиша.

Цитат на: Patsi [i
[/i]link=topic=1413096.msg45991706#msg45991706 date=1676042013]
Здравейте! Благодаря на всички, които споделят през какви трудности са преминали. Прочетох доста назад в темите за това какво сте преживяли. Имам назначена дата за премахване на матката и единия яйчник на 13.02. в София Мед при д-р Венелин Иванов и д-р Нецов. На 46 г. съм и мам две деца, родени със секцио и няма да раждам повече. Тази операция се налага след като преминах през две операции, едната с вагинален достъп 2 миомни възли ( 2018 ), а другата с лапароскопски, пак 2 миомни възли (2021). Следват един кюртаж (2022), много обилни кравоизливи, стрес, как и къде ще почиваме и пътуваме ( да не направя кръвоизлив ), анемия и за капак киста на единия яйчник. Цикълът ми идва през 5-6 дни, обилно и вечер си лягам с памперс. Така като чета тук, това са познати и за Вас неща. Обсъждах с д-р Иванов, дали да не се отстрани и другия яйчник, който е здрав, а здрав орган не е хубаво да се премахва, но от друга страна, имайки впредвид, че толкова често миомата образува миомни възли, а сега и другият яйчник е с киста, дали да не се премахне с цел превенция. Моля да споделите, ако имате опит или наблюдения с Ваши близки. И някой опериран от д-р Венелин Иванов и д-р Нецов да сподели мнение?

Здравейте! И мен ще ме оперира д-р Венелин Иванов седмица по-късно, само че не знам с кого ще е в екип. С този екип мисля, че не би трябвало да имате притеснения, освен обичайните преди операция, разбира се. Операцията направо отворена ли ще е? На мен ми каза, че едва ли ще може да се отстрани матката лапароскопски, но все пак първо ще опитат. Двама други лекари преди това препоръчаха отворена и този лапароскопски опит мен ме притеснява. Попитах не може ли да го пропуснем. Не, не може.
Успех и дано всичко мине по възможно най-добрия начин и качеството на живот след това само да се подобрява!

# 603

Благодаря много за отговора . Аз също си мислех за онкологията ,но прочетох доста лоши коментари за Д-р Ангелов и сега не съм сигурна. Дали някой има наблюдения за д-р Марков от Аджибадем( Токуда) , като цена и всичко остабало. В петък резултстите трябва да са напълно готови и ще мога да видя и да кажа повече. Дали сега от тази хистология ще могат да ми кажат група или това може да се каже чак след хистеректомията. Извинявам се ,че питам толкова,чета ,но се обърквам и не разбира всичко.
Благодаря предварително на всички.

# 604
Здравейте, моля ви ако някой е минал по този път, да сподели как се е справил. Сестра ми премина през тотална хистеректомия преди 5 месеца поради начален стадий на рак на яйчниците. Още в болницата получи проблеми с червата - казаха, че има бримка и проблеми с проходимостта. Уж трябваше до месец да отлумят симптомите, но от тогава периодично (всяка седмица) има кризи със силни болки в корема, повръщане, понякога и диария. Остава й още една вливка от химиото. Яде само варена и печена храна, нищо газообразуващо. Ходи на гастро, той й изписа някои лекарства, но реално някои успя да ги пие само веднъж, заряди постоянните проблеми (по време на криза й слагат инжекции). Хирургът каза, че тези проблеми може да продължат до година след операцията. Някой има ли опит?

# 605
Здравейте,аз след операцията имах проблем със срастванията,нямах никаква проходимост на червата и седмица след операцията се наложи нова и така се оправих.Казаха ми до живот да внимавам с газообразуващите храни,защото няма гаранция пак да се получи проблем и нова операция.

# 606
anmasu, Михова е вече професор. Чукни в нета и я открий. Носиш материал и толкова. Взимаш го по номера в епикризата. Той е посочен в нея.

# 607
Здравейте,аз след операцията имах проблем със срастванията,нямах никаква проходимост на червата и седмица след операцията се наложи нова и така се оправих.Казаха ми до живот да внимавам с газообразуващите храни,защото няма гаранция пак да се получи проблем и нова операция.
Благодаря, дано не се наложи нова операция при нея. Един хирург ми каза, че е възможно да се назначи физиотерапия с лазер май беше, но трябва съвместно с гастро да се прецени. И че всяка операция води до нови сраствания, така че в краен случай се прибягва. Вече ужасно е отслабнала Sad

# 608
HristinaI, да всяка операция води до нови сраствания. Бях свидетел на случай, когато на жената слагаха някакви железа и тя така с тях е лежала 10 дни, за да не се получат нови сраствания. Това й е била трета операция....

# 609
За коя биопсия е добре да се провери при професор Михова, направената преди операцията или тази след операцията?

# 610
SAB-f , и преди операцията и след нея...Например, ако биопсията от кюретаж показва рак, а биопсията след операцията рак не показва, то ще трябва да се направи щадящо лечение като вагинална лъчетерапия и е до тук... Та хубаво би било и до операцията и след нея всичко да се провери.... НЕ МОЖЕШ ДА СЕ ДОВЕРИШ НА НИКОГО, ОСВЕН НА ПРОФЕСОР МИХОВА. Тя е светило по това...Следоперативната ми биопсия показа рак, а тя даде заключение, че е полип с тежкостепенна хиперплазия и ми каза, че няма рак, често го бъркат с рак. Тежка материя е и за определяне на вида му. А в онкологията ми назначаваха химии и т.н. Аз ходих при нея пак, че не е малко, ако греши....Смяха ми се всичките там от мед. персонал, че при нея не може да има грешка... Така и се оказа....няма никаква грешка.

# 611
Благодаря, ще пиша.

Надявам се, че операцията е минала успешно и възстановяването върви добре. Всеки ден проверявам с надежда за нещо написано.

# 612
Здравейте! На майка ми и' предстои хистеректомия, поради образувания на двата яйчника, които се видяха на профилактичен преглед. Исках да попитам няколко неща. Вчера беше консултацията с кардиолог, искат да бъдат направени консултации с кардиолог и ендокринолог една седмица преди операцията, явно вече не ги правят в болницата. Та, вчера на прегледа имаше негативни Т вълни V1 и V3, без динамика. Написал е нисък периоперативен риск. Сега се чудя дали да направим 2-ра консултация с кардиолог, защото се притеснявам. И друго, което може би не е толкова за тук, но ще публикувам въпроса и в друга тема - на нея и' беше време за снимка на бял дроб, мамография и сцинтиграфия (оперирана е от рак на гърдата и ги прави на 2 години), даже малко се е забавила, но хирургът, който ще я оперира, каза първо да си мине операцията и след това. На места чета, че ги искат и преди операция. Дали защото прави скенер с контраст и да не и' идва много облъчването? Винаги ли се стои в Реанимация и колко дни, майка ми е пълничка, над 100 кг? Кога започват да бият антикоагуланти и колко време след операцията си ги бихте? Ако се сетите още нещо важно, споделете, моля Simple Smile

Последна редакция: сб, 18 фев 2023, 09:51 от anmasu

# 613
Здравейте! Пак съм аз, появи ми се още един въпрос, много ще съм благодарна, ако ми отговорите! Майка ми ще е с отворена коремна операция. В листа за операцията пише, че трябва да се избръсне пациентът, като обща насока. И в тази насока - трябва ли да са гладко избръснати интимните части? Надявам се всички сте добре, чета всички теми, остава ми само 5-та тема.

# 614
Да! Трябва да е добре ,,почистена" 😁

Общи условия

Активация на акаунт