Кюретаж и забременяване след това - тема 87

• 35 951
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
  • Замък сред облаците
За бразилския орех и селена, надявам се знаеш че е нужно да се правят паузи при приема, защото високите нива са токсични, а бразилският орех е с много високо съдържание.
Иначе щом не си била на лекар никой не може да каже причината за закъснението, само гадаем.

# 691
  • Варна
На 26-ти съм при Атанасова и ще ѝ кажа и за това. Явно единият ми яйчник ги прави тия мизерии щом е през месец.
Иначе се зачетох в едни изследвания и попаднах на това, може да го намери някой за полезно

# 692
  • Замък сред облаците
Мда, яденето на плодове и зеленчуци богати на целулоза не е само заради витамините. Цяла наука си е храненето. Мерси за полезното инфо 🤗

Последна редакция: сб, 15 окт 2022, 12:16 от АА

# 693
Здравейте, момичета! За съжаление и аз се включвам в тази тема. В четвъртък на прегледа се видя, че ембрионът е спрял да се развива, ако може да се нарече и ембрион дори, че беше нещо много малко. Вместо 7.4 гс сакът отговаря на 6.2 гс. Точно, когато се разболях от ковид. Според лекарката ковидът най- вероятно е нанесъл увреждания и организмът е решил да спре бременността. Аз си направих и стандартните кръвни след ковид и д-димерът ми е 1.324 при норма под 0.5. На мен ми спря гаденето миналата седмица и имах съмнение. Нямам кървене и в понеделник ще ходя на преглед и да решим как да процедираме, но тя ми говореше за кюретаж. Благодаря за темата, има доста полезни неща,  за които нямаше да се сетя да попитам като витамини и допълнителни изследвания.

# 694
Здравейте. .Някоя от вас знае ли дали е възможно спирането на Дуфасон да предизвика спонтанен аборт

# 695
Ако има бременност Дуфастона единствено ще подпомогне задържането на бебето.  Аз лично го пих до 15гс . Ако няма бременност настъпва цикъл

# 696
  • Замък сред облаците
Спадът на прогестерона при спиране на прием на такова лекарство може да даде сигнал на организма, че нещо не е наред и да започне изчистване, да. Но от друга страна дуфастонът е най-скабото лекарство и ако се налага прием на прогестерон, по-добре да се изпишат по-силни дози от други лекарства.

# 697
Ако има бременност Дуфастона единствено ще подпомогне задържането на бебето.  Аз лично го пих до 15гс . Ако няма бременност настъпва цикъл
А как го спря. Намалиха ли ти дозата или приключи опаковката и го спря?

# 698
  • Замък сред облаците
Здравейте, момичета! За съжаление и аз се включвам в тази тема. В четвъртък на прегледа се видя, че ембрионът е спрял да се развива, ако може да се нарече и ембрион дори, че беше нещо много малко. Вместо 7.4 гс сакът отговаря на 6.2 гс. Точно, когато се разболях от ковид. Според лекарката ковидът най- вероятно е нанесъл увреждания и организмът е решил да спре бременността. Аз си направих и стандартните кръвни след ковид и д-димерът ми е 1.324 при норма под 0.5. На мен ми спря гаденето миналата седмица и имах съмнение. Нямам кървене и в понеделник ще ходя на преглед и да решим как да процедираме, но тя ми говореше за кюретаж. Благодаря за темата, има доста полезни неща,  за които нямаше да се сетя да попитам като витамини и допълнителни изследвания.

Привет и съжалявам, че се включваш в темата! Препоръчвам задължително изследване за тромбофилия, за да ди сигурна, че е просто вируса, а не наслагване на двете възможности.

# 699
А как го спря. Намалиха ли ти дозата или приключи опаковката и го спря?
не ,не са ми намалили дозата, оставаха хапченца за около седмица ,изпих ги и спрях . Пиех 2х1 на ден

# 700
Здравейте, момичета. Имам нужда от мнение/съвет на вече препатили и минали през това ужасно препятствие по пътя към мечтаното бебче. Hug
На 14.09.2022 г. ми беше абразиото с вакуум. Бременността не се разви като трябва, в 7 г.с. отговаряше на 5 г.с. + 4 дни. Все още не ми е дошъл МЦ. Снощи, 34 дни след абразиото, бях на преглед и както се изрази доктора, всичко е в почивка. Няма лигавица, няма фоликули.
Бях чела, че цикъла може да се забави 30-40 дни, но нормално ли е нищо вътре да не функционира? Притеснила съм се, защото като цяло съм с ИЯР. Колко време ви трябваше на вас, за да се възстанови нормалната функция на яйчници и лигавица?

# 701
На мен ми дойде на 38 ден и след това вече си почна пак нормално на 27-28 ден.

# 702
При мен обаче няма лигавица, което ме насочва че скоро няма да дойде цикъл. Докторът ми изписа Естрофем явно за да разбуди нещата. Аз мислех, че ще ми изпише прогестеронов препарат за предизвикване.

# 703
  • София
След първите два кюретажа ми дойде на 28я ден. След последния който беше МА+кюретаж на 37ми ден. Реално овулацията ми закъсня, беше около 21я ден

# 704
Боби, съжалявам за случилото се. На мен ми дойде към 45-50 ден (не помня точно).

Общи условия

Активация на акаунт