Кюретаж и забременяване след това - тема 87

• 36 005
  • 735
  •   1
Отговори
# 615
Лилиумче и аз вървя на там, идея нямам как тогава стана с сега не мога. Викам на мъжа ми, че съм се бъгнала. Той вика, че не е вярно. 😬😟 И аз когато го загубих 2 мои познати родиха когато и аз трябваше
Ужасно е. И то близки няма как да избегна виждането на бебетата.

# 616
И аз ви разбирам. И при мен нещата се случиха октомври, а декември на Бъдни вечер ме изписаха от болницата след кюретажа...опитвам се да го карам по формулата "Приемаш-пускаш-получаваш", ама  бая бавен е тоя процес, ако изобщо го сработвам...
Някоя от вас пробвала ли е на Билковита билковата смес за забременяване? Имало ли е резултат или негативен ефект?

# 617
Явно е тенденция това със забременяването между приятелки...аз като забременях и след мен забременяха двете девойки с които излизаХ. Е, те са си добре в момента.. Но нали казват 1 от 4...явно ние сме тази една..

# 618
ох, НямаСмисъл, и аз съм така... Рядко ходя към Софето, но мин година като бях там се видях с две мои приятелки, оказаха се бременни /тогава и аз бях, но не си признах, защото знаех, че нещо не е наред/. Наскоро им честитих първият рожден ден на рожбите им Simple Smile Аз още се боря Simple Smile Съдба

# 619
  • Варна
И покрай мен разни приятелки и познати се счупиха да раждат тая година. Радвам се за тях, такъв ми бил късметът. Аз по-скоро вече съм на вълна тревога. Като видях двете черти миналата по това време и за мен нямаше никакъв повод за притеснение - имала съм една прекрасна бременност, хормоните ми са наред, взимам добавки и се храня здравословно, изобщо не ми и минаваше през ума да става нещо гадно. А то се оказа най-гадната година в живота ми - декември загубих майка си, а февруари и бебето. И сега всичко ме побърква. Особено когато АГ ми каза "Еми то от всеки вирус може да се случи"... На бременните имунитетът спада значително за да предпази бебето от изхвърляне, в същото време имам дете предучилищна, което постоянно носи бацили... Е как да стане да не лепна нещо? С 300 зора измолих АГ да ми даде номер тоя път са имам връзка с него, за да не става като предния път - от три болници никаква помощ и съдействие. Ето, сега искам да го питам дали може да пия д маноза за цистит, ама ми е неудобно да му звъня, щото 5мин си въртя визитката из ръката докато се престраши да ми я даде. Днес ми е 30ти ден, не ми идва, предполагам че съм бременна, но тревогите почнаха. Два дни почти нищо не усещах като пишкам, тая сутрин с първата урина пак изитах лек диксомфорт. Отделно съм си запазила час при друг АГ за да си каже вече тежката дума ще бия ли НМХ или не, но е чак на 26ти,нямаше по-ранен час и сега само аспирин вземам. И да, не знам как да съм спокойна и да вземам по-рационални решения при това положение.

# 620
Да и аз бях бременна с колежка. Гледах как й расте коремчето и вътрешно плачех. И се дразнех как се оплаква, че това я боли, онова я боли, тежко й е и тн. А не осъзнаваше всъщност, каква късметлийка е. Сега редовно я срещам в парка и си мисля, как можеше сега да имам още едно дете, колкото нейното. Термините ни бяха през седмица.
Диди, направи тест, колкото и страшно да е. Особено щом се налага терапия. За цистит по време на бременността ми пиех уроцист, но вече в последните месеци. Мисля че и уринал става. За д маноза не знам. И е нормално да те е страх. Изобщо всички чувства от последните коментари са нормални. Стискам палци теста ти да е + и този път всичко да бъде наред и по книга. 🤗

# 621
А защо само аспирин,с какви мутации си

Моите мутации са това:

Момичета, не се обвинявайте за загубите! Ние не сме лекари и няма как да знаем какво да пием и какво не. Аз вече приех, че трябва да чета напрекъснато и да проверявам по 100 пъти нещата. Вярвам, че и моята загуба е можело да бъде предотвратена. Рискът от преклампсия ми беше 1/86, при което, сега разбрах, по протокол се изписва аспирин. Това можеше да предотврати ефекта от тромбофилията, но не беше взето под внимание. Но няма как да знам на 100% и не искам да се хващам за това. Можеше да се роди бебчо, а да има други проблеми. Трябва да сме информирани и да направим каквото зависи от нас. Останалото е Божа работа.

# 622
  • София
Моите бременни колежки са 4, 3 родиха вече, другата, която ми е най-близката ще ражда през януари. Видяхме се във вторник, има коремче, радва се, и аз за нея. Когато аз загубих бебето, тя е била бременна и не ми е казала, предполагам за да не ме разстрои още повече.  Други две познати- първата роди вчера, а другата ще ражда февруари .
Какво да правиш живот... тежко е, особено като ги виждам, плача си, и така. Аз пък искам да ги виждам, защото са ми приятелки и се радвам за тях, но според мен те ме отбягват, защото им е неудобно и ми става още по-кофти.

Последна редакция: сб, 08 окт 2022, 16:51 от Axenia

# 623
  • Варна
Диди, не мога да разбера как е възможно да подозираш, че си бременна и да не си правиш тест. От половин година се моля да видя двете чертички и си правя тестове всеки месец още преди да ми е дошъл цикълът. Няма от какво да те е страх.

# 624
  • На изток от Ада
Аз разбирам Диди , теста е най - малкияят проблем. Ако е + почват тревогите. Ако е - ти е криво пък .
Успех на всички!

# 625
  • Варна
Диди, не мога да разбера как е възможно да подозираш, че си бременна и да не си правиш тест. От половин година се моля да видя двете чертички и си правя тестове всеки месец още преди да ми е дошъл цикълът. Няма от какво да те е страх.
Защото цикълът ми е по принцип на 31-33 дни. Последния път ми дойде на 28. Ще изчакам до 33 и тогава.

# 626
Аз пък изкам да ги виждам, защото са ми приятелки и се радвам за тях, но според мен те ме отбягват, защото им е неудобно и ми става още по-кофти.

Хаха, същото 😂 само дето и двете страни не се насилваме..

# 627
kuniochi, писала ли си в темата за тромбофилия, защото фактор 2 се води високорисков и сам по себе си може да е причина за аборт и той води всъщност до прееклампсия? Тоест аспирин не е достатъчен. Не знам дали сме се засичали там,в другата тема,но ако имаш пиши да видим и другите на какво мнение са.

# 628
  • Замък сред облаците
Профилактиката на прееклампсия се прави с аспирин. Ако се поддържа високо кръвно се включват и лекарства за понижаването му.

# 629
Аз имам предвид, че това си е тромбофилия и трябват инжекции нмх, аспиринът си е отделно.

Общи условия

Активация на акаунт