Кюретаж и забременяване след това - тема 87

• 35 978
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
  • Варна
А с тия менструални болки не ми се занимава с тестове. Поне още един ден да мине и ако не ми дойде, тогава ще правя тест. Миналата година точно септември така бях убедена, че съм бременна, но отрицателен тест, който не исках да приема и все се надявах, че е било рано като съм го правила, но ми дойде неочаквано късно на 35ти ден. Имаше нещо според мен, ама не станаха нещата. Сега усещам, че пак е така и се настроих вече, че ще тръгне цикъл всеки момент. Днес ми е 34 ден.

# 661
На мен пък ми дойде днес, на 26 ден, точно както си ми идваше едно време 😄 нещата се нареждат мухахаха

# 662
  • На изток от Ада
Аз ми откриха висок инсулин и Homa IR 3.99.
Стреснах се. Престой да ида на док...

# 663
  • Замък сред облаците
Наси, това определено е напредък! ИР и диабетните състояния влияят на качеството на яйцеклетките, но с подходящите лекарства и хранителен режим може да ги подобриш и да изкараш нормална бременност. Много упорство обаче ще е нужно.
Имаше някъде тема за този проблем, сега ще я потърся. Едит, ето я: https://m.bg-mamma.com/?topic=1480623

# 664
  • На изток от Ада
АА , мерси,  да записах се в темата.
Не съм правила обременяване с глюкоза .

# 665
Мисля, че ИР се повлиява доста добре от диета и физическа активност, така че има светлина в тунела.. Simple Smile
Бонус - Освен това ще изглеждаш още по-добре визуално Simple Smile

# 666
  • Варна
Абсолютно. Имам приятелки с ИР. Просто рязко намаляване на въглехидратите и тотално спиране на бързите въглехидрати. И спорт. Лошото е, че поддадеш ли се веднъж, после бързо се връщаш в начална позиция. Трябва воля, но ти имаш най-големия стимул да си желязна. Берберин е много хубава добавка също за това, но трябва да се спре при бременност или поне да се консултираш с АГ.

# 667
Да ви попитам мнение за доктор Сигридов някой ходил ли е препоръчаха ме го занимава се с доста проблемни бременности ?

# 668
  • Варна
Да ви попитам мнение за доктор Сигридов някой ходил ли е препоръчаха ме го занимава се с доста проблемни бременности ?
Има тема https://www.bg-mamma.com/?topic=1428638.465

# 669
  • На изток от Ада
Аз мн не ям и сладко не ям почти . Кафето в нас го пия без захар , навън със захар. Смених белия хляб с черен. Мисля, че е от стрес. Да не спортувам , само вървя всеки ден около 3 -4 км

# 670
  • Варна
Аз мн не ям и сладко не ям почти . Кафето в нас го пия без захар , навън със захар. Смених белия хляб с черен. Мисля, че е от стрес. Да не спортувам , само вървя всеки ден около 3 -4 км
Изтегли си myfitnesspal и записвай няколко дни абсолютно всичко, което изядеш. Според мен ще останеш изненадана от резултата.

# 671
  • На изток от Ада
Може , да го изтегля .... Ами ето сега още не съм яла за днес. Пих кафе без захар само.

# 672
  • София
Може , да го изтегля .... Ами ето сега още не съм яла за днес. Пих кафе без захар само.

Виж хома индекс 3,5 си клони към диабет направо, доста е високо. Храната не винаги има отношение към ИР, да има значение дали ядеш бургери или пилешко месо, но това че днес си на едно кафе не го прави ето храня се без въглехидрати. Намери си читав ендокринолог, да ти назначи натоварване, трикратно, хапчета, диета и да влезнеш в час. Малко да оправиш чувствителността и ще имаш огромен прогрес в качеството на Я/

Диди, какво стана? Направи ли теста?

# 673
  • Варна
Не, реших да изчакам и 35тия ден да мине, че предния септември така след отрицателен тест ми дойде супер мистериозно на 35ти ден дето никога преди това не ми беше закъснявало толкова. Утре сутрин вече ще го направя ако не ми е дошло дотогава. Днес вече го няма сякаш тоя менструален дискомфорт от последните 2 дни. Гърдите ми трябваше ли да са напрегнати вече, ако има нещо? Щото и в тях нищо не усещам. По-предния цикъл нали ми беше дошъл на 36 ден и после АГ видя задържан фоликул, който уж изчезна със следващия пък супер точен на 28 ден цикъл. И сега заради тия странности все съм "айде и днес да мине и утре ще видим". Просто наистина вчера и онзи ден бях убедена, че ми идва с тия менструални болки и затова реших, че не ми се занимава с тестове.

Насе, Мацето е права. По принцип за ИР фастингът е хубаво нещо, но при жените не трябва да се прекалява. С кафе на гладно и неядене прекалено много часове увеличаваш стреса, вдигаш кортизола, а той влияе много на захарта. Прави си фастинги, няма лошо, но не прекалявай и гледай да се храниш разумно откъм микро и макронутриенти.

# 674
  • На изток от Ада
Мерси Маце ! То аз добре,  но и мъжа е с наднормено тегло . Той не е пускал за Ир , но  сигурно има т.е. и неговата Сг не е ок ....

ДИДИ,  успех!

Общи условия

Активация на акаунт