Перианален абцес и фистула

• 9 212
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте, изчетох теми по моя проблем, но са от преди 6 или 7г. Нека да разкажа голямата си драма Sad . Миналата година Април ме оперираха от перианален абцес бях бременна в 5м. До тук всичко добре, но се превърна във фистула и отвора от операцията така и не се затвори и секретарите до раждането ми през лятото. След раждането се оказа, че имам нов абцес от др.страна на ануса и хайде пак нова операция с нова дупчица. Около 2м след 2рата операция ми направиха ЯМР и отидох при професор Владов във ВМА, който се оказа че определено не това му е специалността, мислех си, че ще ме отпрати предвид колко сериозни операции прави той. Напротив изпрати ме обратно към моя град и каза да не бързам и ще ме оперира, когато направя нов абцес. Само да вмъкна, че 1та ми операция беше с много дълбок абцес и уж беше добре изчистен по време на 2рата ми операция и Владов даже ме успокой, че е зараснала 1та фистула. Дааа ама не, започна да ме боли отново старото място естествено се редуват с по- новата операция. Кажете ми какво да правя с малко бебе съм, ще отивам утре на преглед да съм сигурна, че отново съм за операция и ще заминавам за София. Тук в моя роден град Стара Загора не ми се получават нещата. Моля не ми препоръчваме д- р Матев и той ме прегледа 3 пъти и не се наема за операция. Ужасно е една година да съм превръзки и марли по мен. Благодаря от сърце Simple Smile

# 1
# 2
И с него се чух, там гаранции почти никакви няма. Исках мнение на никой, който вече го е преживял и има успех. Благодаря все пак!

# 3
  • Пловдив
Здравей:) Не знам ще те отчаям ли ,ще те зарадвам ли ..Жестоко изпатила съм си от такъв проблем Четири години по три пъти в годината като по график аз на операция с абцес или фистула .Пълна упойка и всички екстри след това ..превръзки задника в легена с тетрата и т.н . Бях се параноясала даже седях на една страна да не би .....
От това ходене по мъките и от докторите разбрах следното .Никакво често подмиване сменяне на бельото с памучно неносене на дънки заради средния шев уж да не дразни не върши работа .Възпалява се когато и както му скимне Sad
Доктора ми заяви в прав текст че ако открие от какво се възпалява и как да се излекува ще вземе Нобелова награда .Но все някой ден престава само дето не  се знае точно кога ще да е - когато си реши .Имало  два начина за опит за лечение Единия е с някакъв вид тъканно лепило да се опита да затвори входа на каналчето но няма гаранция че няма да възпали следвашото .Втория начин е нещо което наричат ластик .Нещо като гумено парченце с което стягат края на жлезата с идеята да зараства постепенно от вътре навън без да изпуска секрет през това време и да се самовъзпалява и постепенно да "изплюе ластичето .И тази жлеза се елиминира като функция което не е фатално но поне не прави проблем повече .След няколко опита неуспешни с лепило на втория опит с ластика най-вероятно се получи ако съдя по това ,че няколко години вече не се е обаждало .Но все пак не се знае до кога За сега всичко е спокойно слава Богу защото от тези упойки мозъка ми започна да става на чорба:) От трите болници ,които смених най- успешни бяха в Каридад в Пловдив .Ще се радвам поне малко да съм ти била полезна Simple Smile

# 4
Същата работа при моя приятелка стана. Само че и нас едно уж светило ни замота, както теб Владов. Тя имаше абсцес, не голям който го отвориха и почистиха. Направи фистула, отидохме на лекар от Окръжна, даже ще кажа кой, щото не ми дреме - Близнашки. И той така като Владов - не е за операция, да се кисне в солена вода и свещички Цикатридин. След две години - огромен абсцес, но от другата страна. Двама лекари казаха, че се е получило това от първата фистула, трябвало е да се оперира веднага. Тя не зараства сама никога, или много рядко, лечението е само оперативно. И сега ще се оперира. Не чакай, а веднага пристъпи към действие, защото нещата много може да се усложнят. Това нещо е като червей - дълбае на вътре, може да се образуват нови фистули, със разклонения и тогава лечението е сложно. Само не предприемай лазерна операция - болезнена е и има много рецидиви, след нея.

# 5
Здравей:) Не знам ще те отчаям ли ,ще те зарадвам ли ..Жестоко изпатила съм си от такъв проблем Четири години по три пъти в годината като по график аз на операция с абцес или фистула .Пълна упойка и всички екстри след това ..превръзки задника в легена с тетрата и т.н . Бях се параноясала даже седях на една страна да не би .....
От това ходене по мъките и от докторите разбрах следното .Никакво често подмиване сменяне на бельото с памучно неносене на дънки заради средния шев уж да не дразни не върши работа .Възпалява се когато и както му скимне Sad
Доктора ми заяви в прав текст че ако открие от какво се възпалява и как да се излекува ще вземе Нобелова награда .Но все някой ден престава само дето не  се знае точно кога ще да е - когато си реши .Имало  два начина за опит за лечение Единия е с някакъв вид тъканно лепило да се опита да затвори входа на каналчето но няма гаранция че няма да възпали следвашото .Втория начин е нещо което наричат ластик .Нещо като гумено парченце с което стягат края на жлезата с идеята да зараства постепенно от вътре навън без да изпуска секрет през това време и да се самовъзпалява и постепенно да "изплюе ластичето .И тази жлеза се елиминира като функция което не е фатално но поне не прави проблем повече .След няколко опита неуспешни с лепило на втория опит с ластика най-вероятно се получи ако съдя по това ,че няколко години вече не се е обаждало .Но все пак не се знае до кога За сега всичко е спокойно слава Богу защото от тези упойки мозъка ми започна да става на чорба:) От трите болници ,които смених най- успешни бяха в Каридад в Пловдив .Ще се радвам поне малко да съм ти била полезна Simple Smile

Много ще съм благодарна, ако има начин да се свържа с вас за даден специалист, днес бях на преглед след направено изследване фустуграма и микробиология на секретаря. Ами никак обнадеждаващо не ми звучеше лекаря, който уж ми вдъхна някаква надежда. Фистулата била подковообразна и доста сложна😓 Сега ще пия антибиотик с надеждата да се смали малко, но никакваи гаранции за нищо. Ще ви пиша и на лично, защото съм найстина отчаяна.

# 6
Бих препоръчал д-р Антон Тодоров в Пловдив в МЦ Фама. Специалист проктолог е, с доста опит. Когато бях пратен от него по спешност в хирургиите забелязах, че хирурзите там го уважават много като име. Сутринта влизам за операция на фистула при него. Преди операцията бях на ЯМР, там се вижда с точност канала на фистулата и дали има разклонения. Единствения добър начин на лечение е с ластик според това което съм чел, и което ми каза. До колкото разбирам забавянето на операцията ще доведе до разклонения, особено ако фистулата се затвори. Всяка седмица ходих при него, за да ми я отваря, понеже зараства повърхностно.

# 7
Бих препоръчал д-р Антон Тодоров в Пловдив в МЦ Фама. Специалист проктолог е, с доста опит. Когато бях пратен от него по спешност в хирургиите забелязах, че хирурзите там го уважават много като име. Сутринта влизам за операция на фистула при него. Преди операцията бях на ЯМР, там се вижда с точност канала на фистулата и дали има разклонения. Единствения добър начин на лечение е с ластик според това което съм чел, и което ми каза. До колкото разбирам забавянето на операцията ще доведе до разклонения, особено ако фистулата се затвори. Всяка седмица ходих при него, за да ми я отваря, понеже зараства повърхностно.
Здравейте! Защи не препоръчвате операция с лазер на анална фистула?

# 8
Здравейте!
В края на февруари преминах през операция на дълбок и голям перианален абсцес.
Минаха точно 6 месеца и всичко с разреза към момента е ок.
Но от 2-3 дни изпитвам лек дискомфорт в аналната област, не където е разрезът, а от другата страна.
Минах през хирург, прегледа ме, направи ми туширане и смята, че към момента няма оформила се кухина с гной, но възпаление е на лице, тъй като има повърхностно удебеление.
Това само по себе си е предпоставка за образуване на нов абсцес… към момента съм на лечение с антибиотик, с надеждата, че ще спрем възпалението и ще предотвратим появата на абсцес.
Имам въпрос към тези, преминали през цепене на абсцес (моето си беше голяма операция, дренове, 7-8 дни в болница).
Съществува ли вариант, ако абсцесът се хване навреме, да не се стига до операция, а амбулаторно цепене?
Някой преминал ли е през подобно възпаление като при мен, без образуване на абсцес?
Всичко по темата ще ми е полезно!
Благодаря!

# 9
    Същата работа при моя приятелка стана. Само че и нас едно уж светило ни замота, както теб Владов. Тя имаше абсцес, не голям който го отвориха и почистиха. Направи фистула, отидохме на лекар от Окръжна, даже ще кажа кой, щото не ми дреме - Близнашки. И той така като Владов - не е за операция, да се кисне в солена вода и свещички Цикатридин. След две години - огромен абсцес, но от другата страна. Двама лекари казаха, че се е получило това от първата фистула, трябвало е да се оперира веднага. Тя не зараства сама никога, или много рядко, лечението е само оперативно. И сега ще се оперира. Не чакай, а веднага пристъпи към действие, защото нещата много може да се усложнят. Това нещо е като червей - дълбае на вътре, може да се образуват нови фистули, със разклонения и тогава лечението е сложно. Само не предприемай лазерна операция - болезнена е и има много рецидиви, след нея.
    [lis[/list]

Здравейте,бихте ли споделили опита си с лазерна операция? Хирургът,който ме лекува,я препоръчва.Незнам дали говорим за едно и също нещо като кутийка/лазерът/ с тънък накрайник за еднократна употреба. Незнам дали успях да го опиша както трябва,но така разбрах хирурга.Много бих се радвала ако се включи и някой друг с опит.Предварително благодаря .

# 10
    Здравейте може ли препоръки за хирург не София

# 11
    Здравейте, искам да споделя моя опит. Пиша, за да дам надежда, че е възможно перианална фистула да се излекува от самосебе си.
    През април 2022 г. ми направиха колоноскопия, мина трудно, но всичко беше наред; тогава бях на 67 г., в общо взето много добро, почти отлично здраве. Около месец по-късно започна дискомфорт в аналната област, който отдадох на възпален хемороид - имах един или два, не съм се преглеждала. Търпелив човек съм, чаках да отмине от само себе си. Постепенно болките станаха много силни, трудно седях. Прегледах се при хирург, тя не ми постави конкретна диагноза, предписа ми детралекс. Впоследствие се разви перианална фистула с отвори в дебелото черво и около ануса.
    Около 2 месеца болките бяха доста силни, после стихнаха. Имах изтичане на секрет, налагаше се да ползвам ежедневни превръзки. Междувременно бях изпила една опаковка детралекс (по 1 хапче два пъти дневно). Когато през следващите месеци състоянието ми се стабилизира, установих с огромна изненада, че хемороидите ми са се излекували от детралекса. Постепенно изтичането на секрет намаля, външният отвор престана да ме наболява, много рядко сърбеше.
    И така почти три години, когато в края на април или началото на май тази година установих изумена, че външно фистулата се е затворила напълно, предполагам и вътрешно - нямам никакви притеснения.
    Затова съветвам: ако положението ви не е прекалено тежко, ако в рамките на няколко месеца настъпи успокоение в състоянието, не предприемайте операция. Мислех, че съм сгрешила, като съм взела абсцеса за раздразнен хемороид и че сигурно съм щяла да се спася, като той е бил опериран. Но прочетох и за несполучливи операции на абсцеси. Така че с днешна дата не знам какво би било най-правилно - да се оперира абсцес или не. Но, пак казвам - ако се е стигнало до фистула и ако състоянието ви стане търпимо - не бързайте с операция.
    А от прочетените статии в интернет почти съм убедена, че абсцесът беше провокиран от колоноскопията, както и помислих първоначално.

Общи условия

Активация на акаунт