Ревматоиден артрит - тема 6

• 57 652
  • 565
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте,
Избрах си ревматолог - д-р Петева в Софиямед. Има ли някой да се следи при нея, доволни ли сте?

# 331
Много добър избор!

# 332
Друго искам да попитам: възможно ли е РА да се отключва при стресови ситуации? Имам предвид, никога не съм изпитвала такива болки, всичко започна след прекарана операция, трудно възстановяване, сега следва нова операция плюс всичко това детето ми преживя гърч, след това тежък грип, от който буквално едва оцеля...

# 333
  • София
Доколкото знам е напълно възможно, като всички автоимунни заболявания.

# 334
Някой запознат може ли да ми разчете изследванията.Предстои  ми влизане в болница  в  началото на  август, но тези изследвания  ги правя за първи път  и са нови за мен.Имам дискова херния  и остеопороза  и сега се съмняват за ревматологичен проблем,тъй като бях с ЦРП 125 и температура, което лекувах в друго отделение и сега ме насочват към ревматология.

# 335
Здравейте, тези от вас, които приемат Плакенил, взимате ли и нещо за стомаха с него?
Лекарят не изписа нищо на майка ми и пие лекарството вече месец без нещо допълнително за стомаха.
Ще се радвам някой да сподели.

# 336
От 4г пия планкенил и не приемам нищо за стомаха.

# 337
Нищо не приемам за стомаха с Плакенил.

# 338
Plaquenil се взима с храна. И аз не пия нищо друго заради него. По-неприятни са ми лекарствата на гладно.

# 339
  • София
Имам изписани други добавки и лекарства, поради което в някакъв момент вземах добавка за стомах, но беше временно. Консултирайте се с лекаря.

# 340
Никой ли не иска да ми каже какви ми са изследванията ,които  качих няколко поста нагоре?

# 341
Lavaca, от пуснатите изследвания съм запозната само с anti-ccp. Антитела при серопозитивен ревматоиден артрит, при вас е отрицателно.

# 342
  • София
Lavaca, от пуснатите изследвания съм запозната само с anti-ccp. Антитела при серопозитивен ревматоиден артрит, при вас е отрицателно.
При мен също беше отрицателно, но съм със серонегативен РА. Така, че @Lavaca, много неща се гледат освен кръвните показатели. Не се наема никой да казва нищо за вашите изследвания, защото е като фърляне на боб. Това, за което може да се радвате, е че показателите са ви в норма. Но пак казвам при серонегативния РА тези точно не са критерий. Така, че проявете търпение, не се филмирайте и изчакайте становището на лекаря си. Успех!

# 343
Момичета, откъде вече се снабдявате с Плакенил?
В момента съм в Гърция и не ми дадоха в нито една аптека, щото трябвало от местен доктор рецепта. Преди нямаше проблем с наша рецепта.
Това наистина е безумно, преди време по телефона го поръчвах от Промахон,  а сега как?

# 344
Имаше дискусия преди време в темата. От Турция.

Общи условия

Активация на акаунт