Ревматоиден артрит - тема 6

• 57 704
  • 565
  •   1
Отговори
# 300
Лекарят ми намали дозата. След 3 месеца ще видя резултата. Опитвали ли сте алтернативно лечение?

# 301
  • София
Ако автоимунният протокол се брои, тогава - да. НО съчетано с лечението и профилактиката при лекаря, като подпомагане на организма, а не да разчитам само на него.
Автоимунните заболявания могат да нанесат щети на практика по всички органи и не мисля, че са шега работа, за да се експериментира с алтернативни лечения. Ако нещо се докаже, ще започнат да го предлагат лекарите.

https://www.thepaleomom.com/start-here/the-autoimmune-protocol/

# 302
  • София
Цената на ревматологичния преглед не е много висока. 80-100 лв за първичен. Поне сравнена с цената при гастроентеролозите, на които също трябва да ходя.
Имах късмет да попадна на д-р Александров.
https://superdoc.bg/lekar/aleksandar-angelov Помогна ми да ми поставят точните диагнози много бързо.
В София преглежда платено, но в Бургас работи със здравната каса. Дава консултации през Healee.
Да ви поправя, докторът е Александър Ангелов. Аз ходя също при него втора година и съм много доволна. Да попитам Плакенил-а от Турция ли го взимате? Тоест да се доверя ли на Моривид-а, което е в Б-я или да си търся Плакенил, знам, че са еднаква съставка, но на различен производител. Освен, че българското е по-скъпо, друга разлика има ли. Че трябва да го пия бая време. Благодаря!

# 303
Търсете си го от Турция. Там е евтино, тук българския вариант не знам колко струва, но едва ли е 7-8 лева. Носете си рецептата с вас.

# 304
Извинявам се за грешката. Не знам за Моривид. Плакенил има и във Франция и Гърция. Може да си го купите от където Ви е по-удобно.
Аз пробвам да взимам половин доза и да се мажа с ето този балсам:
https://aptekabg.com/puressentiel-muscles-and-joints-roller-14-e … promo-cena-apteka
Ще видим резултатите на кръвните тестове, но този балсам ме успокоява и не ме болят ръцете.
Дадоха ми го в Турция.

# 305
  • София
От Моривид имаше оплаквания, че дава повече странични ефекти. Последно цената му беше около 70 лв за кутийка, като Плакенил от Турция е нещо като 7 лв същата кутийка.

# 306
От Моривид имаше оплаквания, че дава повече странични ефекти. Последно цената му беше около 70 лв за кутийка, като Плакенил от Турция е нещо като 7 лв същата кутийка.

Плакенила също дава ужасни странични ефекти, главно свързани с очите.

# 307
Знаем го това. За това се ходи на очен преглед всяка година.

# 308
  • София

Плакенила също дава ужасни странични ефекти, главно свързани с очите.

Може би по-кротко да я карате с епитетите - няма нужда да се травмират хората ненужно. При прием на плакенил или генерик преглед от очен лекар на 6 месеца е напълно достатъчно. А за "ужасните" странични ефекти, прочетете листовката на кое да е лекарство. Лекарите за това са лекари, да преценят рисковете и ползите и да намерят решението.
Оплакванията на хората са за Моривид в сравнение с Плакенил, не в сравнение с нищо.

# 309
Моривид е 34 лв от няколко години, което пак е скъпо.
Субстанцията я доставят от Индия и тук я пакетират. Вместо направо да внасят Plaquenil 200. Защо да е просто като може да е по-сложно.

# 310
Хубаво е, че се продава алтернативно лекарство в България, дори и да е скъпо. Когато търсих Плакенил ми казаха, че е спрян от производство и никой не ми предложи алтернатива.

# 311
  • София
Плакенил е спрян ОТ ВНОС още преди пандемията. Може да си го доставите лесно от Турция - лятото много хора почиват и с удоволствие се съгласяват да услужат на приятел.

Благодаря за информацията за цената на Моривид, 40 лв виждам в онлайн аптеки сега (не ми беше хрумнало да разчитам на този конкретно генерик въобще именно поради споделените повече странични ефекти от хора, които са приемали Плакенил до момента).

# 312
  • София
Търсете си го от Турция. Там е евтино, тук българския вариант не знам колко струва, но едва ли е 7-8 лева. Носете си рецептата с вас.
Аз пак за Плакенил-а. Извинявам се. А как седи въпросът с Гърция? Има ли някой представа каква му е цената там? В Германия с рецепта 100 хапчета са 28Е. Само за инфо.
п.п. намерих онлайн турска аптека да доставя с Еконт, но излиза една опаковка 20 хапчета за 27лв, множко ми се вижда...

# 313
  • София
Гърция последно искаха рецепта от гръцки лекар... Цената е като в Турция. Лято е, хората пътуват, има и групи за поръчки.

# 314
Препоръчаха ми аптека Промахон, която изпраща лекарства по куриери. Не съм ги ползвала, но може да опитате. Близко са до границата между Гърция и България. Няколко човека ми ги препоръчаха, когато търсих Plaquenil. Аз си взех лекарството от Франция и Турция. Във Франция беше 6 евро за 30 хапчета.

Общи условия

Активация на акаунт