Ревматоиден артрит - тема 6

• 57 596
  • 564
  •   2
Отговори
# 555
За боледуването вече писах.Биологичните подтискат имунната система.
Аз не боледувах преди биологичните,на 3 години една настинка не е боледуване за мен.
От както почнах биологичните съм доста кекава.Само да ме духне вятър и носът ми шурва.

За косопад не съм забелязала,но аз си ползвам от години специални продукти.
Но, имам чувството,че новите косми не растат със същия темп каКто преди.Има промяна в косата ми.

# 556
  • София
Всеки има право да пробва как да се лекува.Познавам хора излекували се само с натурални методи като гладуване, билки, смяна на хран. режим.
Други не се повлияват от това и се налага да минат на лекарства ако все пак искат да имат някакъв нормален живот.
Но да живееш с болки при условие, че има с какво да си помогнеш /да, лекарство е/ за мен е пълна глупост.
Но всеки има право на мнение.
За съжаление при някои има кофти странични ефекти, при някои няма пък никакви. Трябва да се пробва и види кое ще работи.
Но ако човек реши да се лекува с натурални средства трябва да се въоръжи с воля и търпение, защото става бавно....А не всички имат воля и търпение.
В крайна сметка всичко е опира до собствената отговорност:)

# 557
  • София
Ревматоидният артрит е автоимунно заболяване и не може да се излекува, особено пък с т.нар. натурални методи.
От особена важност е редовното проследяване, дори когато/ако се достигне ремисия, защото увредите върху други органи и системи не винаги се виждат с просто око.
Не отричам влиянието на храненето, достатъчно сън, всякакви мерки за намаляване на стрес, разбира се, аз лично се възползвам от облекчението, с което ме даряват, НО само съчетано с изписаната терапия и редовни визити при лекаря.
Много от нас сме родители, половинки, всички сме нечии дъщери и синове - трябва да сме отговорни и да се грижим за себе си, за да намалим шанса да станем тежест за близките си.

# 558
С оглед последните коментари, искам да предложа изключително добро интервю на проф. Доброслав Кюркчиев за диагностиката на автоимунните болести
https://www.puls.bg/aktualno-c-6/prof-dobroslav-kiurkchiev-nai-t … Pa9O5TWgsy6Mgi3gg

# 559
  • Пловдив
Аз съм със серонегативен РА.Започнах лечение със сулфасалазин,но имах много странични ефекти и минах на плакенил.И се започна боледуването
Почти два месеца бях постоянно болна-редуваха се хрема,кашлица,температура,нелепи по сливиците,всеки един вирус ми се закачаше,още преди да съм излекувала предишния.Просто не издържах и спрях лекарството.Лекуващия ме ревматолог каза,че насила няма как да ме накара да ги пия и ме предупреди за последствията.Само две седмици са минали и болките в ставите започнаха да се усилват,все още поносими
Сега ще мислим как да продължим лечението
Да допълна за косопада
От година се боря с обилен косопад,но противно на очакваното когато започнах лечението на РА той спря,като с магическа пръчка.Дори забелязах че кожата на лицето ми се изчисти от пъпчиците и ноктите ми са по здрави

Последна редакция: сб, 29 ное 2025, 22:30 от angel eyes

# 560
Бихте ли ми препоръчали ревматолог в София? По възможност да работи със здравна каса, тъй като ще се налагат изследвания до колкото ви чета. Благодаря!

# 561
  • Sofia
Аз съм със серонегативен РА.Започнах лечение със сулфасалазин,но имах много странични ефекти и минах на плакенил.И се започна боледуването
Почти два месеца бях постоянно болна-редуваха се хрема,кашлица,температура,нелепи по сливиците,всеки един вирус ми се закачаше,още преди да съм излекувала предишния.Просто не издържах и спрях лекарството.Лекуващия ме ревматолог каза,че насила няма как да ме накара да ги пия и ме предупреди за последствията.Само две седмици са минали и болките в ставите започнаха да се усилват,все още поносими
Сега ще мислим как да продължим лечението

Аз съм с периферен спондилоартит. Също започнах от Сулфасалазин, но го спряхме заради много и неприятни странични ефекти. Сменихме го с Плакенил, но не съм имала проблем и със двете до този етап от гледна точна на разболявания. Със сулфасалазина се чувствах доста зле заради GI реакциите които имах - гадене, повръщане, болка в корема и тнт, но оплаквания не съм имала. С Плакенила имах лек дискомфорт първата седмица - 2 леко отпадналост и все едно имам нещо в гърлото, но отмина. Изкарахме и нещо преди месец, но той мъж ми го донесе, даже аз бях доста добре в сравнение с него. Температура не съм качвала - той поддържаше 39. Имах само леко течащ нос, който отмина за 3 дена.

Ranini - Препоръчвам Александър Ангелов, но не работи по здравна каса. За сметка на това не претупва и обръща внимание. Ние се подготвяме за инвитро и всъщност репродуктивната ме насочи към ревматолог, защото се установи, че имам проблеми, като бях ходила при други 2ма ревматолози предишни години, които не отразиха състоянието ми и игнорираха проблема. 4 години по-късно получих диагноза с негова помощ. Назначава изследвания. Обяснява и като цяло съм доволна.

# 562
  • Sofia
Здравейте. Пак съм аз - съжалявам за последователните постове. Аз да ви попитам как процедирате с Плакенил в дългосрочен план? В смисъл успях в началото на терапията да се сдобия с 3 опаковки от Промахон, но сега като поисках да си поръчам отново ми казаха, че няма как да ми дадат. Чудя се от къде мога да си го набавя? Имам от европейските рецепти издадена ми от ревматолога. От Промахон ми казаха, че тази рецепта важала само за 3 опаковки и трябвало нова. Аз ако трябва на месец да ходя да си вадя нова и да давам по 100 лева за посещение при ревматолог и отделно за лекарството идва малко солено. Започнахме с по 1 хапче на месец, но наскоро прецени, че трябва да увеличим дозата на 2.

# 563
Здравейте. Пак съм аз - съжалявам за последователните постове. Аз да ви попитам как процедирате с Плакенил в дългосрочен план? В смисъл успях в началото на терапията да се сдобия с 3 опаковки от Промахон, но сега като поисках да си поръчам отново ми казаха, че няма как да ми дадат. Чудя се от къде мога да си го набавя? Имам от европейските рецепти издадена ми от ревматолога. От Промахон ми казаха, че тази рецепта важала само за 3 опаковки и трябвало нова. Аз ако трябва на месец да ходя да си вадя нова и да давам по 100 лева за посещение при ревматолог и отделно за лекарството идва малко солено. Започнахме с по 1 хапче на месец, но наскоро прецени, че трябва да увеличим дозата на 2.

Аз си го взимах от Турция. Има една група във Фейсбук - поръчки и доставки от Турция. Също и в групата на Радост Тодорова - "Мечтата, наречена БЕБЕ" имаше някой, който също носи лекарства от Турция

# 564

Направо отидете в Турция, най-добре в Одрин, че е най-близо и се снабдете. Пет лв. е опаковката. Не се занимавайте с никакви групи. Колкото поискате, толкова дават. Ако нямате кола, има еднодневни екскурзии. Даже и рецепта не искат. Пишете, ако имате още въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт