Юлче малко, я вече покажи момче или момиче си ти! - Термин Юли 2022 - тема 4

• 45 225
  • 785
  •   1
Отговори
# 660
  • Замък сред облаците
Заради пандемията в момента не се правят на живо, единствено магазин И за мама организират срещи на живо, щото си промотират брандовете, които внасят. Сега ще имат в Русе и В. Търново (на фб страницата им са събитията), а може и другаде да организират през април.

# 661
  • София
Аз като почна да не усещам бебето лягам по гръб и обикновено това е достатъчно да се разбонтува. Корема ми е малък и явно си е тясно Grinning Ако и това не свърши работа хапвам малко сладолед - явно нейн любим и веднага се изявява. За магнезия количеството се определя според това дали се пие профилактично за слаби контракции или има проблем. При слаби контракции и профилактика няма никакво значение какъв пиете - най-често дават Магнерот и Магнерич - абсолютно еднакви са. При проблем се изписват Биолектра 365 и Диаспорал - те имат по-големи количества магнезий в тях. Аз лично не обичам хапчета и си пия една Биолектра 365 вечер. Предишната бременност имах много котракции и пиех и сутрин и вечер + други неща и често влизах за системи с магнезий. За момента не ми се налага.

# 662
  • Варна
Аз питах за училище за бременни, но за Варна и да на живо т.е присъствено не по платформи и социалани мрежи.

Това ще е едно събитие на живо, но не е училище, а по-скоро среща - "Инициативата 'Подготовка за раждане и кърмене' представлява месечни срещи за подкрепа в приятелска атмосфера, с модератор."

https://www.facebook.com/events/345375577515768?acontext=%7B%22e … 22group%22%7D]%7D

# 663
  • Асеновград
Аз го пия прифилактично магнезия, биолектра 365мг.

# 664
Здравейте. Вчера пусках ПКК и резултатите спрямо последните от 26.01 са се влошили. Лекарката ми изписа да пия протеин ПрегнаКо и утре да пусна изследване за Таласемия. Каза, че няма място за тревога. Спрямо утрешния резултат ще ми изпише нещо за хемоглобина. Някоя от вас сблъсквала ли се е с това? Confused

# 665
Mimche93, аз вчера се зачетох също кога се пускат изследвания за таласемия, защото доколкото разбирам не е само, когато хемоглобина е нисък. На теб какво ти обясниха, също така тези резултати на фона ли са на вече приемана желязо?

# 666
Не съм приемала желязо нито B12, а излизат, че са в норма. Аз по принцип знам, че ако има проблем с хемоглобина, т.е и желязото или B12 също играят. (може и да греша) В моя случай единствено хемоглобина пада, тъй като миналия месец беше 108. Не ми обясни нищо повече. След резултата ще коментираме. От това, което чета са различни видове и си е вид анемия. Имало случаи, в които пък желязото е в пъти над нормата, а хемоглобина нисък. Не знам обърках се. Thinking
Mimche93, аз вчера се зачетох също кога се пускат изследвания за таласемия, защото доколкото разбирам не е само, когато хемоглобина е нисък. На теб какво ти обясниха, също така тези резултати на фона ли са на вече приемана желязо?

# 667
  • Замък сред облаците
Желязото е свободното количество в кръвта. Как са феритина (депонираното желязо) и ЖСК? Те също са от значение и то най-вече те.

# 668
AA За добро или лошо до сега не са ми пускани. Единствено съм пускала тези, които са на снимката, само тези ми е назначавала до сега. А може би е трябвало? Не знам. Освен утре да си ги пусна и тях на своя глава.

# 669
Момичета не съм писала май над седмица и нещо 🤗 първо да се извиня, че ще е дълго, но и се надявам успокоително за притеснителните.

Първо да кажа, че за магнезий ми изписаха Диаспорал 400, но получих разстройство в продължение на няколко дни и сега е Диаспорал 300 😊

През моето отсъствие в групата, започнах практиката си към университета и същевременно бягам по болници и задачи.
Вчера (15.03) имах рожден ден, но и среща с хематолога, който си избрах да следи моята тромбоцитопения. От почти 10 дни имам назначена терапия с кортикостероиди, бях за приемане в болницата заради това, че бях стигнала до 29 тромбоцита. Както и да е ето тук може да прочетете историята на едно момиче с тромбоцитопения : https://www.credoweb.bg/publication/85243/mlada-zhena-s-ryadko-z … -mbal-deva-mariya
Когато ми откриха заболяването бях в 7г.с и от ровене попаднах на статията, само че се оказа че моята е автоимунна тромбоцитопения и не е в следствие на предна бременност или някаква загуба на сериозни количества кръв. Минах през какви ли не депресантски състояния, рев и стрес, дори и страх за живота на малкото ембрионче, което чакаше да стане плод. Също изпитвах и страх и за моя живот, т.к стойностите, които имах тогава бяха прекалено малки и животозастрашаващи.
На 8.03 отидох при хематолога, който се споменава и в статията. Той заяви, че това състояние е много опасно и е трябвало отдавна да съм на кортикостероиди, след като аз отново попитах дали няма шанс да не приемам. Тогава той в прав текст заяви: "Ако искаш да задържиш това дете, няма такъв вариант. Рискът да получиш сериозни кръвоизливи при тези ниски стойности и заради това да загубиш бебето е много голям. Също и си играеш със живота си, защото не е опасно само за живота на бебето"
След тези думи едвам не се разревах, също за този аборт, който може да причини състоянието ми имаше определено название, което не запомних.  Също така се установи, че съм със желязодефицитна анемия, но тя след раждането ще изчезне. Имах си готови изследвания, които АГ ми пусна за хематолога. За да не губим още време и да се види каква точно ми е анемията.
Не ме приеха в болницата, а стриктно и с чувство за вина си пиех кортикостероидите. Отделно бях направила проучване какво вдига тромбоцитите. Купих си Петмез от рожков, също и всеки ден почти на всяко хранене  ям червено цвекло. И така дойде 15.03 и аз отново пуснах кр. картина с мануално броене на тромбоцити, заедно с още други. Буквално претичвах по стълбите на болницата и лабораторията, като последните стълби ги прескачах, гърмях от еуфория. Оказа се че тромбоцитите ми се вдигнаха и сега са 143, това беше един от най- хубавите ми подаръци за рождения ден, след малко ще кажа кой беше другия. Продължавам да си пия кортикостероидите, но вече в по- малка доза, пак са всеки ден но редувам големината на дозите. На 24. 03 пак ще пускам кръвна картина и мануално броене и ще ходя при хематолога. Надявам се и тогава още да ми намали дозата, а дано и да направи дни без прием. Просто не мога да ви опиша колко бях щастлива след като доктора каза "Браво, лечението действа, резултатите са перфектни! Ще направя всичко възможно да намаля дозата и да не ги приемаш докрай! А после след раждането ще му мислим какво ще те правим тебе" Това последното изобщо не ми пукаше, за сега прескочих риска и се чувствам една идея по- спокойна. Той звъня на доцента от статията да се посъветва с него, защото попринцип трябва до финала да ги приемам, но искаше да получи и компетентно мнение от АГ, който го посъветва дозата да е възможно най-малката, което състоянието ми позволява и ако може да ми ги спре.
Отделно зарати хипотиреоидизъмът и Хашимотото е риск за бременността, но гледам да не се вглабявам. Въпреки, че доста време бях положително настроена и спокойна, лошите резултати в изследванията не спираха, но поне ги приемах по- леко и не успях да изпадна в състоянията, в които изпадах до 4-ти месец.
На 14.03 получих другият уникален подарък за рождения ми ден. Тогава бях в 22г.с и с час за ФМ. Там стана ясно, че малкият мъж е 500 гр, и засега се развива страхотно. Отново се беше завряло в таза ми и получих доста натискане докато му оглеждат мозъка. Но получих и извинение, защото няма друг вариант да го огледат, т.к той не се премести. Нося го високо, но това си го знам от следящата ми АГ още от преди 1 месец. Не се пазя така както като беше ниско, вече имам зелена светлина. Вярно не прекалявам, но аз винаги съм се пазила повече, заради това, че съм пред дискова херния.  Даже веднъж забравих, че съм бременна и тръгнах да лягам на леглото по корем, ама като ми опря корема на леглото усетих, че няма да стане. Въпреки това, че чувствам постоянна умора и болки в кръста, гръбнака и седалищния нерв смятам да се насладя на финала на 2-ри триместър. Все пак откакто го нося високо постоянно си повтарям, че съм бременна, а не болна.
Измери  ми шийката и се оказа, че е 4 см, което е перфектно. Какво по- хубаво от това да знам, че живота който се развива в мен за сега не са му се отразили всичките медикмаченти, които съм приела за тези месеци. Усещам го всеки ден от 19г.с въпреки факта, че съм с предна плацента. Когато ми залипсва да го усещам просто лягам или по гръб или на една страна и той почва да шава. Като хапвам не винаги се впечатлява, ама той явно свикна, че обичам все по нещичко да хапвам и не му прави впечатление.

Относно за раждането за сега смятам да си родя в Бургас при доцента от статията, т.к моята АГ ми каза за Стара Загора, а хематолога е на мнение, че няма смисъл да ходя до там. И няма смисъл да ми вливат тромбоцитна маса, защото адски бързо ще я усвоя. Моята АГ ми съобщи, че най вероятно въпреки желанието ми тя да ме изражда няма да стане. С доцента от статията при когото искам да отида и моята АГ израждат в една и съща болница. И смятам на 29.03 на ЖК да го изкоментирам  с нея.

Момичета каквото и да се случва бъдете спокойни. Не се предавайте и не изпадайте в дупки. Аз се обвинявах, че забременях от раз (буквално първи или втори полов контакт с идея за бебе) , но ми се стовариха доста неща и това, че щитовидната изобщо не се справяше въпреки вдигането на дозите, а  бебето трябва да понася всичко заедно с мен. Не спирах да рева и да казвам, че аз съм виновна и че не заслужавам това дете, защото му причинявам всичко това. Но всички заслужаваме да бъдем щастливи и да ни наричат мамо. Независимо от това кой как е забременял. Всеки знае себе си и през какво минава. Но спокойствие и вярвайте, че всичко ще бъде нормално 🙏❤️

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 19:31 от Лотос

# 670
  • София
Лотос, напълни ми душата. Радвам се на развоя на събитията и ти пожелавам да си все така добре, спокойна и щастлива до края! Ние имаме гости една седмица (сестра ми, кума ми и племенницата на два месеца) и тренираме. Калинчо се радва на бебето и за сега му е интересно. Ще видим като почне да реве яко🤣

# 671
Лотосче браво на теб. Аз съм на мнение, че човек трябва да приема нещата такива каквито са, да е концентриран и целенасочено. А ти си точно това. Heart Аз преминаха през трудно забременяване и след като родих, седнах и осъзнах цялата въртележка през която преминах. Ако се бях паникцосала тогава, не само, че сега нямаше да съм в 21г.с, а ми и малкото човече в другата стая нямаше да спинка. А това ме ужасява..
Много са кофти такива истории, но е чудесно, когато някой успява да премине през тях. Сигурна съм, че един ден всичко ще си е заслужавало. Успех и занапред, сигурна съм че ще успееш Heart прегръдки от мен

# 672
Включвам се за магнезия
Скрит текст:

Първо при крампи взимах този от втората снимка. Сега съм на алеракт и другия може да остане за след раждането или ако започнат сериозни контракции.

Лотос, много се радвам, че лечението ти дава ефект.
Мимче, вероятно е пуснато защото и желязо и б12 са добре. Аз бих пуснала и феритин и ЖСК.

# 673
Лотос, чудесни новини!!
Възглавницата за бременни, която бяхте препоръчали преди някокло страници, е тоооолкова удобна, че току що ставам - 11ч. Абсолютен рекорд, при все че не си легнах късно снощи. Просто ми беше толкова удобна!! Благодаря за препоръката Simple Smile

# 674
Момичета, имам въпрос към вече майките на по-големи дечица. Знам, че е обсъждано и преди, но не мога да намеря. Какъв размер дрешки е по-вероятно да ни трябват в началото - 56 р-р или 62 р-р?

Общи условия

Активация на акаунт