Юлче малко, я вече покажи момче или момиче си ти! - Термин Юли 2022 - тема 4

• 45 343
  • 785
  •   1
Отговори
# 480
Не мисля, че АА имаше предвид да си търсиш проблеми, дори и когато всичко ти е наред.
Но в зависимост от семейната история и личните предразположения, тръгваш по тоя път - аз например съм с Хашимото, веднага първо това изследвах, коагулацията ми не беше добре заради ковид, а имам братовчедки с проблемни бременности заради тромбофилия - изследвах и това, къде сама, къде в разговор насочвах лекарите. Основните витамини също никога не са излишни, кръвна захар е ясно , особено ако си предразположен, урината е супер важна а не струва нищо да си пуснеш веднъж на две седмици една обща урина. Пускам си ПКК, коагулация, щитовидни, инсулин и захар на всеки две седмици. Оттам нататък правих за прееклампсия, витамини, които се оказаха в дефицит, пусках имунологични изследвания и прочие. Не смятам че е нужно на всяка цена, но когато вече имаш някакви проблеми, пускаш всичко по веригата, а и моята мисъл е винаги - сега съм бременна, ако мога да направя нещо, сега е моментът, поне каквото зависи от мен.
При нормално протичаща бременност, разбира се, е друго. Там не задълбаваш, и не ти и минава през ума, защото просто се наслаждаваш, което разбира се е прекрасно. Ставаше дума, че не всеки може да си го позволи, и цената не е малка - нито финансово, нито като емоции и положени усилия, но няма как.

Впрочем, аз също съм в болнични, беше трудно решение, особено защото парите които взимам от НОИ изобщо не стигат за всичко, което е нужно, а при мен разликата е негативна. Но съм убедена вече, че иначе щях да съм с нервни кризи през ден - перфекционист съм в работата и нямаше да издържа на цялото тичане. Да не говорим че и сега уж на почивен режим често съм с контракции.

# 481
  • Sofia
Аз съм си смахната и си пускам  едни определени изследвания всеки месец, (но си имам и проблеми де), че както някъде тук бях прочела - "по здравна каса е достатъчно да имаш пулс. "😅
За доктор Маринов... аз съм ходила в Надежда, мисля беше четвъртък и то съвсем наскоро. Час ми дадоха  по телефона от днес за утре, може и късмет да е било.
И току-що в аптеката ми казаха, че Натаспин вече няма по складовете и нямало да зареждат, което ме притесни, защото съм на аспирин и Натаспин и едва избягвам инжекциите за сега. Вие може и да сте разбрали, ама аз не знаех, че има проблем с него и се сдухах. 😔

# 482
  • София
Аз мисля, че 3-4 пъти за бременността кръв и урина е напълно достатъчно. Но бих сложила и витамините към задължителните ако ме пита някой. Честно казано първата бременност изкарах без да пускам B12 и D, но откакто моя близка приятелка след 100 диагнози, че детето е с аутизъм и обикаляне по всякакви доктори в Бг и чужбина разбра, че всичко идва от дефицити, съм си обещала, че ще ги следя. В момента детето няма абсолютно никакви проблеми, вече е втори клас и е наравно с връстниците си. Също съм на мнение, че трябва да се чете допълнително в интернет за жалост , трябва да се определят достоверните сайтове и трябва да се борим сами или да даваме куп пари да частни лекари.. Блажени са жените, които не са губили бебе и карат лека бременност. Абсолютно винаги съм им завиждала благородно, но съм приела, че не съм една от тях и си търся някаква си моя златна среда, в която хем да взимам предпазни мерки, хем да не се филмирам.

# 483
Аз съм си смахната и си пускам  едни определени изследвания всеки месец, (но си имам и проблеми де), че както някъде тук бях прочела - "по здравна каса е достатъчно да имаш пулс. "😅
За доктор Маринов... аз съм ходила в Надежда, мисля беше четвъртък и то съвсем наскоро. Час ми дадоха  по телефона от днес за утре, може и късмет да е било.
И току-що в аптеката ми казаха, че Натаспин вече няма по складовете и нямало да зареждат, което ме притесни, защото съм на аспирин и Натаспин и едва избягвам инжекциите за сега. Вие може и да сте разбрали, ама аз не знаех, че има проблем с него и се сдухах. 😔
За натаспина - пиша веднага, защото и аз се бях стресирала наскоро с него Simple Smile преди месец някъде го бяха изтеглили от всички аптеки. Тогава доколкото разбрах беше защото ще го сменят с по-ниска дозировка. След това бях чела по форумите, че пак са заредили и вече всичко е наред. Пробвайте и в още някоя аптека, може при тази просто да има някакво забавяне, аз когато го бяха спрели преди си намерих онлайн без проблем.

# 484
Потвърждавам за Натаспина, беше изтеглен за промяна на дозата в капсулата, намалена е. Опаковката има нова визия, сега е Натаспин контрол надписът.
Да се похваля, вече имам клипчета с видими движения на корема от буболечката вътре. Толкова е хубаво!!! Grinning Heart Eyes

# 485
  • София
Гърлз, Натаспин Н и Натаспин контрол са две различни неща. На бременни изписват май най-често Натаспин Н. Иначе като карах ковид февруари ми го бяха изписали за месец като ме предупредиха, че може би го няма и ако го няма да взема аспирин протект. В нашата аптека обаче питах и ми казаха, че в техния склад не е имало недостиг. Аптека Бети става на въпрос, може да проверите там. Това, което знам, е че има няколко различни склада в Бг, от където се зареждат лекарства по аптечните мрежи. За това ако в някоя аптека ви кажат, че го няма по складовете проверете и в други аптеки. Също така от познат фармацевт знам, че към Хасково има някакъв склад в който почти винаги има всичко, което тукашните аптеки нямат. За пример имаха Пулмикорт и Авирон, когато тук нямаше никъде.

# 486
  • Асеновград
Magic1720 аз като слушам и виждам в интернет как протичат бременностите в Англия и раждането, направо косата ми настръхва. Пожелавам ти само да имаш късмет всичко да е по мед и масло и да родиш много лесно, че иначе... не знам защо са така там, направо е ужасно. На мм един колега са живели в Англия и жена му там е раждала и е било ужасно, върнали са я вкъщи и щели да я приемат като била с 10см разкритие чак, а тя отишла с 3, ама никой не го интересува как ще стигнеш до там и колко те боли, мъчат ги до последно, особенно като видят че не си от там. Дали и парацетамол, както лекуват всико там с парацетамол, та си мислят че прави нещо и за контракциите.. а тя жената хем не е някаква много да и пука ама все пак. И как отиват и който се падне на смяна, нямат уговорка с лекар, нищо. На мен това главата ми не може да го побере. Ами ако имаш проблеми и искаш да си секцио? Не знам как действат тогава, но знам че е много рядко секциото и до последно ги мъчат да родят естествено. Даже все още там ползват форцепс доколкото знам, а тук отдавна не чакат да се стигне до там, поне в частните болници. То не че е много хубаво тука да те режат за най-малкото, ама поне не минаваш през ада. Като цяло ако нямаш късмет да родиш като по учебник не им завиждам, и аз се чудя как с толкова малко прегледи са здрави и имат здрави бебета..?  Меджик вие обмисляли ли сте да си дойдете в Бг да родиш тук? Аз така бих направила, не искам да плаша никой или да звуча груба. Просто на мен там с моята психика ми се вижда много страшно раждането от това което съм чула и видяла.

Иначе и аз не съм пускала тук допълнителни изследвания, освен тези които лекарката ми беше пуснала в началото, а се следя на частно, и съм сигурна че не ми е спестила изследвания. Но не съм се сетила да пусна вит Б12 и Д. Както и много от нещата които вие пускате на своя глава, но няма нишо лошо, ако това ви прави спокойни това е най-добрия вариант. Аз даже в началото едно ЧХГ не пуснах, а пък се притеснявах, а съм можела да си го спестя. Предполагам че имам прекалено голямо доверие на тялото си и съдбата.😁😅То каквото трябва да стане ще стане винаги, според мен не е нужно да се притесняваме излишно, това не води до нищо хубаво. Не е като са съм нямала една неуспешна бременност, която завърши с операция и сега съм с една тръба, но знам че така е трябвало да стане, и ако се притеснявам сега това не ми дава сигурност или нещо положително. И знам че ако съм спокойна сега и след като се роди бебето и то ще е спокойно, търся златната среда разбира се, пия си лекарствата, правя всички прегледи, и като ми кажат всичко е наред, не търся под вола теле. 😊

# 487
Извинявам се, възможно е да съм се заблудила, че новия Натаспин Н е с нова опаковка. Да, различни са по състав, даже на Контрол-а си пише, че не е препоръчителен при бременност.

# 488
За мен това в Англия си е политика. Колкото по-малко проблемни стигнат до раждане толкова по-малко увредени деца ще тежат на социалната им система.

Колкото до изследванията поне витамините за мен са нещо, което е важно и трябва да се включи към поеманото по здравна каса. Не е случайно, че се губят зъби, венците кървят, косата пада, ноктите стават чупливи, кожата става проблемна я суха я с акне. И това е само външен израз на дефицитите. Как влияе това в дългосрочен план никой не казва.

# 489
  • Асеновград
Да, но като виждат че бебето е здраво и е добре, защо така ги мъчат жените, и то не е само в Англия така, в мноого още държави е.

Иначе да, и аз съм съгласна че витамините поне трябва да са по здравна каса, те всички ги взимаме, не са по желание..

# 490
Здравната система в Англия е зле организирана, затова се получава това "неглижиране". Безплатна е, което на теория е супер, но на практика са свръх претоварени, има недостиг на кадри... Та мазалото е гарантирано.
Ишиас ми се появи на мен. От около две седмици съм като инвалид и едва мърдам. За бебчо нямало опасност, но аз трябвало да стискам зъби до раждането, че и по - зле ще ставало. Ма колко по - зле от сега, бре?! Мрън. Ще търся рехабилитатор или мануален терапевт, че не се трае.

# 491
  • Асеновград
А защо не направят и там частни болници и който иска да си плаща, който иска да ходи на безплатните?? Сигурно имат някакви частни болници но нямат практика да израждат там..

# 492
Имат, но са ужасно скъпи. Имам приятели в чужбина, с добри финансови възможности. Каза ми, че раждането е било толкова скъпо, че дори не се е замислила, да ражда частно. Не ми каза колко или не съм запомнила. След това 18 часа раждане и после вика 100 пъти бих си платила, не бих го изживява пак. Лошото е, че тука много често си плащаш и пак получаваш ужасно отношение...

# 493
Здравейте от мен,минах фм и ме запишете с момиченце😊🌸❤️🥰🥰бебчето е добре,само че аз се притесних,че съм имала висок риск от прееклампсия 🥺

# 494
На база кръвоотока в артериите ли заключиха за риска от прееклампсия или и кръвните изследвания от БХС?Мериха ли ви кръвно, белтък в урината?

Общи условия

Активация на акаунт