Юлче малко, я вече покажи момче или момиче си ти! - Термин Юли 2022 - тема 4

• 45 248
  • 785
  •   1
Отговори
# 630
Ох, момичета и аз да ви се оплача... А денят ми тръгна толкова хубаво, беше си ми леко и не ми падна кръвното след ядене! Следобед получих кафяво зацапване. Веднага се обадих на АГ, той каза, че няма страшно, не съм била в притеснителна седмица, 24.4 г.с. (не го разбрах много, може би има предвид, че ако беше по-рано и се случи, би било симптом за нещо опасно?) и просто да пия по-голяма доза магнезий и да взема нош-па. Викам да лежа ли, да почивам, казва не, ходи си, движи се. И въпреки всичко сега съм на тръни... Как да е спокоен човек?!
Такова кафяво, слузесто течение получих и аз миналата седмица. При мен е супер рано - 19г.с. АГ каза , че било от скъсена шийка на матката. Магнетор, Нош-па и Алеракт , каза и 3-4 дни никакво ставане от леглото ,освен за тоалетна.

# 631
Мацинка, не се шашкай и аз онзи ден нещо  не се усетих и подскочих на 1 крак и бая натъртих, но си взех магнезия и се кротнах.

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 17:56 от mexicana___

# 632
А мен както казах малко по рано, вчера доктора ме кара да скачам Thinking
И аз му казах това не бих го направила никога, каза за бебето не е проблем спокойно...

# 633
Ох, момичета и аз да ви се оплача... А денят ми тръгна толкова хубаво, беше си ми леко и не ми падна кръвното след ядене! Следобед получих кафяво зацапване. Веднага се обадих на АГ, той каза, че няма страшно, не съм била в притеснителна седмица, 24.4 г.с. (не го разбрах много, може би има предвид, че ако беше по-рано и се случи, би било симптом за нещо опасно?) и просто да пия по-голяма доза магнезий и да взема нош-па. Викам да лежа ли, да почивам, казва не, ходи си, движи се. И въпреки всичко сега съм на тръни... Как да е спокоен човек?!
Такова кафяво, слузесто течение получих и аз миналата седмица. При мен е супер рано - 19г.с. АГ каза , че било от скъсена шийка на матката. Магнетор, Нош-па и Алеракт , каза и 3-4 дни никакво ставане от леглото ,освен за тоалетна.
Снощи точно за това четох, че ако има течение с розов цвят или кафяво от кръв слузесто течение е знак за изтъняване или разтваряне на шийката.
Според мен, ако от взетите мерки не спре отивай в спешното. И наистина почивай си повечко, гледай да лежиш.
То и аз една е направих, да се пазя и хоп скочих , сега съм на тръни какво ще стане вечерта. Не смея да каза на ММ, че ще вдигне кръвно и ще ми се кара Cry

# 634
Ще следя днес и утре нещата и ще отида на преглед, ако продължава течението. При АГ, ори който се следя, на който и звънях, съм на преглед идващия понеделник. Ако трябва да отида на ехограф при друг, вече не знам къде, спешен кабинет?

Като ми влезе нещо в главата и... От няколко дни пия желязо, заради нисък хемоглобин. И се зачетох за таласемията, че ако имаш такова заболяване, желязото е противопоказно, може да се прокърви и т.н. Много често се бъркало с анемия (то си е вид анемия, де). Някой от вас знае ли нещо по въпроса?

П.П. Не мога повече да чета, само си намирам за какво да се хвана. Другата седмица ще си запазя час за хематолог. Надявам се дотогава да нямам оплаквания все пак.

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 19:08 от Rianne

# 635
Моят първи триместър далеч не беше лош, само две седмици откарах с непрестанно гадене. Сега вторият... хем се чувствам тромава, спя по-зле, запек имам, схващания...но пък съм с една идея (само идея!) по-спокойна. Друго си е да усещаш движение и живот в утробата как кипи, а не да чакаш следващия ехограф на тръни! Не че пак не се притеснявам, недай си Боже някой ден госпожицата да е по-спокойна и да не ме рита толкова! Почвам пак да мисля глупости...Сдобих се и с киселини, чувствам се като огнедишащ дракон. Grinning
Според мен един подскок не би трябвало да направи някаква травма или проблем, особено ако бременността протича без сериозни проблеми. Къде ли бях прочела за една дама, която забравила, че е бременна и скочила по корем на спалнята? Е, всичко е наред с нея и с бебето.

# 636
И аз му казах това не бих го направила никога, каза за бебето не е проблем спокойно...
Да, ама аз скокнах от дивана, а той е по висок. По принцип много се пазя и просто ми е малко по тежко на корема, то до утре сутринта ще се разбере, дали ще имам усложнения.

# 637
Да, ама аз скокнах от дивана, а той е по висок. По принцип много се пазя и просто ми е малко по тежко на корема, то до утре сутринта ще се разбере, дали ще имам усложнения.

Разбирам те напълно... Всичко ще е наред Flowers Four Leaf Clover И аз вървя и правя всичко като порцеланова. Дори не съм си чистила къщата както попринцип се хвърлям и облизвам всичко. Добре, че е мъжа ми.

# 638
Мацинка, не изтрещявай с това пазене и паника. Нищо ви няма. Не си търси проблеми там където ги няма.

# 639
Аз понякога не мога да повярвам какво чета. Извинявам се,ако съм леко груба!
Обикновено за 9 месеца се прави секс, кляка се, пуска се пералня, мият се съдове, изхвърля се боклук, чисти се с прахосмукачка, пазарува се...човек се къпе. Все неудобни и много "опасни дейности". Аз живея почти както съм живяла преди да забременея. И до сега , да чукна на дърво, почти не съм имала оплаквания. Малкото момче в мен ме рита всеки божи ден, расте с +3 седмици по-голям, здрав е, аз също!
Такава паника - НЕ БИВА! Едно време са раждали на нивата. И са имали по 5 деца, и са били по-здрави и от нас!

# 640
Съгласна съм с вас, но при първа бременност, придружена с усложнения не дай си боже, как да е спокойна бременната. Всяка една болка, или лек дискомфорт е повод за паника, когато чувството е ново и не знаеш от къде е и какво е... За предпочитане става пазенето, пред рискуването нещо да заболи или задърпа. Да не забравяме и различните бременности, жени, прагове на болка... Аз съм след инвитро борба с голям късмет, адско кървене 3 месеца... Предпочитам да не блести вкъщи, и да не  се натоварвам излишно с битови неща например, пред това да рискувам нещо да се обърка с детето ми... И пак да ме накарат да не стана от леглото така или иначе. С втора бременност, разбирам жените, определено има и забавни  клипчета, как стават по смели във всичко.... Всеки си преценява Blush

# 641
На мен също ми е първа бременност!
Аз също имах зацапване, както и контракции в първия триместър. Имах и възпаление и сърбежи. Имах неистови болки долу в ляво,като единия път стигнах до бърза помощ.
И след всяко изпадане в състояние "нещо  ми се случва,на мен и детето", доктора ме преглеждаше и като че напук, малкия растеше все по-голям и здрав.
Колкото повече си търси в проблеми, толкова повече ще си ги намираме!
Дишайте , всичко ще бъде наред, стига този горе да го е написал.

# 642
Хора и случаи всякакви, не може да се обобщава за всички, има и различна емоционалност и събитийност, макар и аз да вярвам в позитивното мислене.

За някои и четенето във форуми може да се окаже вредно, важното е да намери всеки това, което го кара да се чувства добре. Аз честно казано и прекомерното мислене за бременността го смятам за натоварващо.

Страховете са нормални, нормално е и да сме по-тревожни в този период, а и не всеки има за какво да се хване здраво. Нека не се упрекваме поне една друга, че откачаме Simple Smile а да се подкрепяме да мислим позитивно, за да не си докарваме други проблеми. Поне аз така го виждам.

Когато хората са раждали на нивата, много от децата не са оцелявали.

Последна редакция: вт, 15 мар 2022, 23:42 от gushka

# 643
Аз понякога не мога да повярвам какво чета. Извинявам се,ако съм леко груба!
Обикновено за 9 месеца се прави секс, кляка се, пуска се пералня, мият се съдове, изхвърля се боклук, чисти се с прахосмукачка, пазарува се...човек се къпе. Все неудобни и много "опасни дейности". Аз живея почти както съм живяла преди да забременея. И до сега , да чукна на дърво, почти не съм имала оплаквания. Малкото момче в мен ме рита всеки божи ден, расте с +3 седмици по-голям, здрав е, аз също!
Такава паника - НЕ БИВА! Едно време са раждали на нивата. И са имали по 5 деца, и са били по-здрави и от нас!
Много се радвам за Вас, че сте имали безпроблемно забременяване!
Аз съм се борила 15-т години, за да забременея. Всеки път, докторът ми казва да не се разхождам и да не върша никаква домакинска работа. Предимно да лежа.
Когато са раждали по нивата са умирали доста  родилки и бебета.

# 644
Не мисля, че момичето говореше за проблемни бременности и трудно забременели жени..
Става въпрос за нормално протичане на бременност както се случва масово при повечето жени. Нормално е да има различни усещания, болки, разтягания и т.н., но това си е в реда на нещата и не прави една бременност рискова. И според мен повечето жени прекаляват и буквално се изкарват болни… съжалявам, но това ми е мнението и пак казвам, не говоря за рискова бременност.
Няма нищо лошо и опасно, ако всичко протича нормално, да се прави секс, да се чисти вкъщи, да си подскачате (дали волно или неволно), да се СПОРТУВА дори и с тежести. Всичко трябва да се прави умерено и според усещанията на жената, ако се чувства добре не виждам никакъв проблем. През първата ми бременност не съм се спирала нито за секунда, чистих нон стоп, вървях с километри, правех секс и т.н., а бях от началото до края с контракции, сега година по-късно пак съм бременна  неусетно в 6 месец вече и изобщо даже нямам време да се замисля, какво трябва или не трябва да правя… с едногодишно бебе нещата вече седят по друг начин, вдигам го по 15 пъти на ден поне, а вече е близо 10 кг, отделно колички, чанти, домакинска работа в изобилие, играя си с детето и подскачам, гоним се из целия апартамент и общо взето почивка никаква, но аз и не се чувствам добре, изобщо не ми е леко, вечер съм като пребита, болят ме ставите, кръста, таза, нямам енергия, обаче не се спирам, защото просто нямам избор. Засега всичко е наред, не го мисля излишно и не се вторачвам във всеки симптом, а и нямам време де както казах Grinning
Така, че момичета спокойно, всичко ще бъде наред, живейте си нормално както и преди бременността и се наслаждавайте (особено тези с първа бременност), аз имам много хубави спомени от нея, но сега си признавам наистина, че не знам как ще изкарам до юли, може би трябва да го карам по-леко и да се науча да си почивам ама как???
Разбира се, ако се появи някаква силна болка или кървене както беше писано по-нагоре, аз лично бих отишла на преглед за успокоение. Wink
Лека и спокойна нощ, мамчета Heart

Общи условия

Активация на акаунт