Юлче малко, я вече покажи момче или момиче си ти! - Термин Юли 2022 - тема 4

• 45 277
  • 785
  •   1
Отговори
# 615
  • Замък сред облаците
Снощи по нощите се сетих защо не се препоръчваше копривата, не е само това с детокса. Тя акумулира околните токсини и от тази гледна точка, ако не е расла на чисто място може да е бъкана с гадости. Това ми е казвано едно време обаче, въобще не във връзка с бременност та ми изглежда подобно на това защо трябва да избягваме риба тон и мекотели и някои други риби, те нали акумулират живак, олово и прочее тежки метали.

# 616

За вас не знам,ама аз имам чувството,че до 9-ти месец ще се пръсна. 😁💙
Младежа расте ли расте...

# 617
Доколкото знам копривата е много полезна по време на бременност заради желязото. Не се притеснявайте от детокс ефекта, за да ви се отрази такова нещо ще трябва да изядете/ изпиете доста големи количества.

Как сте, момичета, вторият триместър най-хубав ли е за вас досега? Аз все си имам някакви оплаквания, а винаги съм си представяла, че няма да усещам бременността. Сега нямам търпение за следващия преглед след седмица. На ФМ не видяхме личицето, понеже беше с гръб бебокът, та сега очаквам да го разгледаме подробно, ако съдейства.

# 618
Shu34, страхотно коремче!! И страхотен цвят на косата, събирам смелост някой ден да се боядисам така : ))
Аз от днес съм с  + тест за ковид, но мисля, че вече го минах. От няколко дни кашлям, детето беше с + тест миналата седмица, та общо взето бях подготвена. Казаха ми да пия само Авирон. Вече отхрачвам и ми мина отпадналостта, но дали не трябва и някакво кръворазреждащо? АГ-то не ми вдига нещо...
Момиченцата постепенно се увеличават и намаляват разликата с момченцата в нашата група Simple Smile

# 619
Определено при мен вторият триместър е далеч по-хубав от първия, в който постоянно ми беше лошо и се чувствах подута нон стоп. За сега вторият е екстра, имах няколко дни киселини миналата седмица, дано не се връщат. 😀 Относно бебка също се опита да се скрие на феталната, но накрая ни се показа много хубаво и си имаме едни страхотни снимки на личицето. Аз си запазих час и за третата фетална, че да не я мисля, а и при проф. Марков бързо се запълват местата.

# 620
Момичета аз по често се отбелязвам в темата за Август, защото съм 29.07 - 01.08  и не се знае кога ще се реши малчо да излиза. Но ще разкажа и тук за моята фетална, която беше вчера.
Бебчо се беше наврял в таза ми. Прегледа беше от 15:30 до 17:40, мислех, че пак ще ме претупат, но за щастие всичко мина добре. Всичко погледнаха, без шийката (за нея трябвало допълнителен преглед)
Караха ме да скачам, да въртя корема с вдигнат таз, въртях се всякак на това легло, и с главата надолу слагаха леглото, на разходка ходих, на стълби скачах, тоалетна 3 пъти, вода 3 пъти GrinningGrinning  и нищо, доктора се смееше и само повтаряше "Same position"... Не мръъъдна. Много ме заболя корема, кожата по скоро, или коремната стената незнам, от това натискане. Тъкмо говорехме за друг час да записват, защото не могат да си завършат протокола без да му видят лицето, и той се обърна за 10 секунди с пръст в устата Grinning и после пак обратно ... 330 гр сме вече в 20с+1 съм днес.
Олекна ми, и аз се чувствам по добре, като изключа, от време някой неудобства в корема, ниско долу. Но явно той обича да се крие там често и аз като не знам, се чудех какво става.

Иначе и аз раста яко (дънките малко са ме прибрали), и назад и напред растем Grinning + 13 кг съм

# 621
При мен определено първия триместър беше по-добре , нямах абсолютно никакви оплаквания, а сега само лежане , заради контракции и скъсена шийка. Досега съм качила 5 килограма и нямам никакъв апетит. Ям насила , че да има нещо за бебето . Дано последния триместър е по-добре от този.

# 622
Браво момичета, така да се чува растеж да има на коремчета и големи бебета. Аз от 2 триместър съм нов човек, особено от края на 4 месец, пак си седя вкъщи и не шавам много, но все пак е различно, като не ти се гади нон-стоп и не знаеш на кой свят си.А и апетитът се засили и сега съм като гладно вълче.

Като цяло съм добре, само от време на време се вкарвам в някой филм с изледвания-  резултатите ми за CMV, не стига,че никой не ми ги назначи, пуснах ТОРЧ панела съвсем на своя глава  профилактично в 17 г.с. излязоха антитела за прекарана стара инфекция, АГ та не им обърнаха внимание, сега изведнъж не се знаело точно кога съм го изкарала и дали не било в началото/ при все че аз не съм боледувала след забременяването/ и се сещаме сега в 23 седмица да се нищят тези неща само да се психирам бонус.

# 623
  • София
И аз се чувствам прекрасно във втори триместър. Няма го гаденето, имам леки ритници, АГ каза, че заради предната плацента са така приятни. Понеже сравнявам с изкормването на баткото… 🙂 Резултатите ми излязоха и всичко е наред, д димер е 0.78 но четох , че си е в норма за бременни. И пак разцепвам с хемоглобин 130 😇 Остават ми само резултатите от Геника да излязат надявам се края на седмица.

# 624
Чувствам се по-добре сега, в сравнение с първия триместър. Тогава ми се гадеше, нямах сили за нищо и само ми се лежеше.
И сега си имам неразположения като болки в кръста, гърба и тазобедрените стави, чувствам се тромава, но ми е по-добре от първите седмици. През нощта ставам по няколко пъти до тоалетна, не мога да спя добре, но това са си нормалните оплаквания.
Усещам бебето и ми е добре. Имам запазен час за третата ФМ за края на април. След две седмици съм на преглед.
Вчера 5+ годишният ми син става свидетел на опитите ми да си изрежа ноктите на краката. Пръхтя от всякъде, не знам как успях. А той: " Все едно е краят на света. Добре, че съм мъж, няма да раждам и да ме боли коремът. " Ами, прав е! Grinning
А мен яко ме тресат хормоните. Поръчах му книжки и днес решавам да прочета едната преди да му я дам. Такъв рев му ударих, така не съм плакала никога на детска книга. Не знам как ще му я прочета на него. Cry
Списъци за пазаруване не съм правила все още. Искам първо да вида какви дрешки имам от баткото, но ми е на горе с краката спалнята и сега не мога да ги извадя.

# 625
  • Замък сред облаците
Аз да измрънкам, че вчера си усещах особено носа и очите и се притеснявах от някой вирус, та ударих по един парацетамол сутринта и вечерта и си взех спрей грип стоп от аптеката за носа (с лактоферин, ок за бременни) - една доза снощи и днес носът ми е супер. И днес за пръв път през цялата бременност ми се случи да повърна. Искрено се надявам нещо да съм си раздразнила стомаха, че денят ми върви наопъки от сутринта и ядох мазни храни, а за капак си изпих билковата кръв след, а не преди обяда. Само да не е вирус, иначе нямам температура.

# 626
АА, сега върлува и стомашен вирус, иначе, мен ме хвана преди 2 седмици, мина за 1 ден с повръщане и болки в корема, много познати го изкараха.

# 627
Момичета, направих една глупост Cry
Понеже преди 2-3 дни се преместихме и багажът е на една купчинка, качих се аз на дивана да си вземам, това което ми трябва и въобще не забелязах как скокнах от него. Дали има място за притеснение в 24 г.с. ? Малко по-тежко ми е на корема, но не е твърд, оттогава само лежа. Усещам как бебета мърдат. Дано всичко да е благополучно!

# 628
Ох, момичета и аз да ви се оплача... А денят ми тръгна толкова хубаво, беше си ми леко и не ми падна кръвното след ядене! Следобед получих кафяво зацапване. Веднага се обадих на АГ, той каза, че няма страшно, не съм била в притеснителна седмица, 24.4 г.с. (не го разбрах много, може би има предвид, че ако беше по-рано и се случи, би било симптом за нещо опасно?) и просто да пия по-голяма доза магнезий и да взема нош-па. Викам да лежа ли, да почивам, казва не, ходи си, движи се. И въпреки всичко сега съм на тръни... Как да е спокоен човек?!

# 629
  • Замък сред облаците
Риан, я иди да те погледнат на ехограф за твое спокойствие. Не вярвам да е нещо страшно щом е кафяво, просто ще ти е по-спокойно ако те видят.

Мацинка, нищо ти няма, споко. И аз скоквам от време на време, докато не ни тежи значи всичко е ок.

Общи условия

Активация на акаунт