Юлче малко, я вече покажи момче или момиче си ти! - Термин Юли 2022 - тема 4

• 45 248
  • 785
  •   1
Отговори
# 645
  • гр.Пловдив
Мацки, ще ми снимате ли какъв магнезий пиете, то има поне 7-8 вида и не мога да си избера Thinking

# 646
Мацки, ще ми снимате ли какъв магнезий пиете, то има поне 7-8 вида и не мога да си избера Thinking
На мен ми препоръчаха Диаспорал като най-реални количества магнезий на саше са, приятно лимонен вкус ( аз не понасям Тайлол хот,но това ми допада).
До колко ми обясниха в доста марки магнезий пишат едно количество, но като се зачетете в листовката се оказва, че не е реално заради "пълнежните" вещества.

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010001978

# 647
Да се включа и аз 😁 Първо аз трудно забременявам - първият път ми отне 9-10 месеца , а втория почти 2 години. С първата бременност до 7 месец карах възможно най-леко , без гадене, болки, кървене Абе приказка. Но когато влезнах в него се започна филма - контракции и чудо , системи , болници , лежане Абе кофти работа. Успях да докарам до 9 месец. Малката беше седалищно от началото до края , така и не се завъртя какво беше това чудо не знам ... Термина ми беше на 09.06 и решихме на 01.06 да е секциото . Да, но ... Малкия човек реши да се роди на 28.05 - започнаха леки болки, докато стигна до болницата на 2 часа път ми е се оказа, че съм с 9 см разкритие, без грам да разбера 😁 Казаха не може секцио, късно е. Ами роди се по нормален начин за 1 час , имаше малки проблеми естествено, но благодарение на намесата на неонатолозите всичко завърши повече от добре. Сега с втората бременност същите неща започнаха , но от 19 г.с. Не знам как ще е до края , надявам се всичко да завърши благополучно. Идеята ми беше, че като веднъж си ял попарата 😁 няма как да не ти е притеснено и да се вглеждаш във всичко. И аз си повтарям, че така е по-зле , но ... Мозък ... Не чува 😁 Пожелавам ви на всички останалите месеци да бъдат прекрасни, без оплаквания и по едно ( или две 😁 ) пухкаво човече на финала 🍀🍀🍀

# 648
Не мисля, че момичето говореше за проблемни бременности и трудно забременели жени..
Става въпрос за нормално протичане на бременност както се случва масово при повечето жени. Нормално е да има различни усещания, болки, разтягания и т.н., но това си е в реда на нещата и не прави една бременност рискова. И според мен повечето жени прекаляват и буквално се изкарват болни… съжалявам, но това ми е мнението и пак казвам, не говоря за рискова бременност.
Няма нищо лошо и опасно, ако всичко протича нормално, да се прави секс, да се чисти вкъщи, да си подскачате (дали волно или неволно), да се СПОРТУВА дори и с тежести. Всичко трябва да се прави умерено и според усещанията на жената, ако се чувства добре не виждам никакъв проблем. През първата ми бременност не съм се спирала нито за секунда, чистих нон стоп, вървях с километри, правех секс и т.н., а бях от началото до края с контракции, сега година по-късно пак съм бременна  неусетно в 6 месец вече и изобщо даже нямам време да се замисля, какво трябва или не трябва да правя… с едногодишно бебе нещата вече седят по друг начин, вдигам го по 15 пъти на ден поне, а вече е близо 10 кг, отделно колички, чанти, домакинска работа в изобилие, играя си с детето и подскачам, гоним се из целия апартамент и общо взето почивка никаква, но аз и не се чувствам добре, изобщо не ми е леко, вечер съм като пребита, болят ме ставите, кръста, таза, нямам енергия, обаче не се спирам, защото просто нямам избор. Засега всичко е наред, не го мисля излишно и не се вторачвам във всеки симптом, а и нямам време де както казах Grinning
Така, че момичета спокойно, всичко ще бъде наред, живейте си нормално както и преди бременността и се наслаждавайте (особено тези с първа бременност), аз имам много хубави спомени от нея, но сега си признавам наистина, че не знам как ще изкарам до юли, може би трябва да го карам по-леко и да се науча да си почивам ама как???
Разбира се, ако се появи някаква силна болка или кървене както беше писано по-нагоре, аз лично бих отишла на преглед за успокоение. Wink
Лека и спокойна нощ, мамчета Heart

Абсолютно си права!!! Благодаря ти, че ме разбра.

Всеки си има някакви болки,далече съм от мисълта,че всеки забременява лесно и след това няма проблеми. Не обичам да ми слагат думи в устата!!!
Именно за нормално протичащи бременности говорех. Но напоследък се убеждавам във форумите , че когато гледаш да дадеш кураж, често отсреща се сблъскваш с многото проблеми на хората.
Да, познавам момичета мъчили се с години, и не, нямах предвид тях!(вас) и т.н.
Имам приятелки, тренирали до 7-ми месец, работили до 9-ти и т.н.
Разбирайте ме както искате, исках просто да споделя моето мнение,че колкото повече се напрягаш и го мислиш, толкова  повече проблеми се навъртат около теб!

# 649
Аз пия Магнерот.

# 650
Аз пия Магнерот.
И аз пия Магнерот

# 651
Благодаря ви момичета за подкрепата!
 Hug
Днес съм по добре, не се наложи да ходя до спешното. Все още усещам лека тежест долу под корема от скока, това ще ми е за урок, ще внимавам още повече. Важното е че няма сериозни последствия и че е усещам бебоците,как си правят купон в коремчето ми Heart Eyes

От декември до средата на февруари приемах биолектра -магнезий 243 млгр. + Алеракт, имах силни болки през февруари и ми изписаха 3*1 магнерот + алеракт и доста по добре се чувствам. За магнезия е важното да се гледа колко милиграма са ти изписали.

# 652
Във всяка една от нас бошуват хормони и всяка една приема написаното по различен начин. Бъдете спокойни, до колкото е възможно и се наслаждавайте на растящи коремчета и бебешки ритничета. Blush
Вярвам, че всичко ще бъде наред и ще сме до финала!

И аз пия магнерот - 2х1 Simple Smile

# 653
Тези които се следят по ЗК при бременност. Всеки месец ли се взима направление от личния лекар. Или едното си важи до края на бремеността ?

# 654
Това, което сте взели в началото, важи до края на бременността.

Тези които се следят по ЗК при бременност. Всеки месец ли се взима направление от личния лекар. Или едното си важи до края на бремеността ?

# 655
Добре , благодаря !

# 656
За нищо Simple Smile

Някой беше споделил за Училище за родители "МА-МА" тук или във ФБ групата - хубави live-ове правят, в момента говорят за кърмене и лактация и е много интересно.

# 657
Аз се опитвам да не се вкарвам във филми, но ми е толкова неизвестно всичко. Отначало обръщах внимание, ако нещо някъде ме дръпне и заболи, после се успокоих, че е нормално. Около 19-20 г.с. започнах да чувствам бебето и тъкмо си викам, олекна ми и то взе, че спря да мърда (предполагам се завъртя с гръб) за два дена и аз бях... И досега, вече месец откакто го усещам, пак има дни на затишие и тогава колкото и да съм позитивна, не мога да не се притеснявам въобще. А вчера със зацапването, ами тук вече виждах реален проблем, защото ако другите неща мога да кажа, че си ги въобразявам или прекалено много се вглеждам, то при кървенето какво да си кажа. Успокои ме, до известна степен, АГ като каза, че няма нужда даже от преглед. Той е по-принцип много съвестен и ангажиран с бременните си, та да се надяваме е прав.

# 658
Riannе, и мойто бебе прави такива номера, и като е имало преди това по-активни дни и изведнъж стане чат пат сутрин и вечер и ми става малко свито на сърцето. Опитвам се и аз да съм позитивна, ама зор работа, разсейвам се уж, ама на заден фон пак за това мисля, още повече че при мен постоянно има нови лекарства, смени на дози и прочие неща, които ме карат да съм нащрек.

# 659
Аз питах за училище за бременни, но за Варна и да на живо т.е присъствено не по платформи и социалани мрежи.

Общи условия

Активация на акаунт