Юлче малко, я вече покажи момче или момиче си ти! - Термин Юли 2022 - тема 4

• 45 211
  • 785
  •   1
Отговори
# 675
Кристиа, сподели къде си се насочила да пазаруваш, защото например на Lidl нещата вървят уголемени.
56 е ок за начало, ще се носи около месец-два обаче, ако бебето наддава по график, няма нужда от много бройки.
По спомени 62 р-р го носи повече време.

Аз си поръчвах от George multipack от по 7бр или 10бр от съответния размер и само с тях карах, така или иначе пералнята върви нов стоп. Първата годинка всичко много бързо се израства.

Момичета, имам въпрос към вече майките на по-големи дечица. Знам, че е обсъждано и преди, но не мога да намеря. Какъв размер дрешки е по-вероятно да ни трябват в началото - 56 р-р или 62 р-р?

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 12:18 от deska90

# 676
Аз купих единствено за изписването 56 р-р и след това всичко си ми беше 62. Малката беше 2,950 кг и беше дребничка , идваха и малко големи , но ... 😁 Може би за по-голямо дете ще са идеални. Не купувайте много неща - супер бързо ги израстват и просто няма смисъл.

# 677
Лотос, чудесни новини!!
Възглавницата за бременни, която бяхте препоръчали преди някокло страници, е тоооолкова удобна, че току що ставам - 11ч. Абсолютен рекорд, при все че не си легнах късно снощи. Просто ми беше толкова удобна!! Благодаря за препоръката Simple Smile
Извинете, може ли линк, ако е удобно ☺️

# 678
  • Замък сред облаците
Мисля, че става въпрос за тази, която аз бях споделила: https://detetovteb.com/vazglavnitsi-za-karmene-i-bremennost/u-ob … remenni-i-karmene

# 679
За размерите и преди писах, много зависи от размерите на бебето. 56 бих взела сега малко за първата седмица и наблягам на 62. Първото бебе се роди 57 см. Смятайте че макс 1 седмица беше с 56 и после 1 месец с 62. 68 вече повече време носи. Детенце родено 1 седмица преди нея но 47 см носеше и на 3тия си месец 56-62. Тааа, не се престаравайте с малките номера. Ако не се наложи ще се докупят после.

# 680
56 размер взех за болницата 5 комплекта + дрехите за изписване. С тях изкарах до 62размер, което за нас беше вече есента и така или иначе ни трябват вече по-плътни дрехи. И сега ще е така. Най носещите ни размери са 74 или 6-9 месеца. Почнах ги от 4-5 месец и така почти до годинката. Малкия си върви дребничък все още, но имайте предвид, че като се напълни памперса и бодито става късо/тясно. Тогава риска да пропусне памперса е много по-голям. За това бодитата трябва да не се закопчават плътно, а да остава свободно място за пишкане. Това за новите майки малко по-дълго разяснение, ще ме извинявайте. Но наистина презапасяването с дрехи е излишно.
Магнерот пия аз 3×1 + диасоорал 300 2×1 . Това за магнезият бяхте питали. Вече нямам контракции както в началото, но продължавам приема все още. По цял ден разнасям малкия и се застраховам малко Joy
Редактирам се
Браво Mateya Zoe голямо бебече си родила. Моя беше 51см 3000гр. И 57см беше след 3 месеца сигурно (: на термин роден

# 681
Какви са частите от комплекта? Таман си правя списъка за болницата и пише дрешки, ама какви?

56 размер взех за болницата 5 комплекта + дрехите за изписване. С тях изкарах до 62размер, което за нас беше вече есента и така или иначе ни трябват вече по-плътни дрехи. И сега ще е така. Най носещите ни размери са 74 или 6-9 месеца. Почнах ги от 4-5 месец и така почти до годинката. Малкия си върви дребничък все още, но имайте предвид, че като се напълни памперса и бодито става късо/тясно. Тогава риска да пропусне памперса е много по-голям. За това бодитата трябва да не се закопчават плътно, а да остава свободно място за пишкане. Това за новите майки малко по-дълго разяснение, ще ме извинявайте. Но наистина презапасяването с дрехи е излишно.
Магнерот пия аз 3×1 + диасоорал 300 2×1 . Това за магнезият бяхте питали. Вече нямам контракции както в началото, но продължавам приема все още. По цял ден разнасям малкия и се застраховам малко Joy
Редактирам се
Браво Mateya Zoe голямо бебече си родила. Моя беше 51см 3000гр. И 57см беше след 3 месеца сигурно (: на термин роден

# 682
Благодаря 🙂 появи се 57 см и 4300гр само 4 дни след термин. Досега си върви голяма. На 3 години е 105см и носи вече размер 110, което е за 5 годишни. ... Здрави да са ни децата, пък ние ще пазаруваме по малко, че да си струва.

# 683
  • варна
Аз родих 3050 гр и дори размер 50 й беше голям. Бях купила повече 56 размер и беше като гаврошче с огромни дрехи 🙃. Но имам приятелки, които са родили големи бебета и на тях са им били малки размер 50.

Момичета, имам въпрос към вече майките на по-големи дечица. Знам, че е обсъждано и преди, но не мога да намеря. Какъв размер дрешки е по-вероятно да ни трябват в началото - 56 р-р или 62 р-р?

# 684
И аз да уточня, малката се роди 50см, 3250г 🙂

Мацинка 33, малко по назад бях пуснала линк със списък където подробно си ги пише дрешките.
Каквото и да си мисля сега към финала ще го реша окончателно, защото ще зависи много от времето навън с какво ще го облека.

Лотос страхотно за позитивизма ти 🤗

# 685
А тази възглавница колко е голяма? Защото няма размери, а съм виждала такива огромни на картинка, в действителност нищо общо.

# 686
  • Замък сред облаците
Леглото ми е 160/200, като легна долната част ми е на нивото на бедрата/колената, 165см съм:
Скрит текст:

# 687
Моя комплект за болницата беше
Боди с къс ръкав, панталони, чорапи ( може ританки направо, но на мен така ми беше по удобно) блузка ( аз имах едни отворени отпред с копчета или връзки като жилетки, ама най-тънко трико) шапка и ръкавици. Лигавник триъгълник с копче. Ползвах го за да попитам след кърмене.
Това по 5 броя от всяко. Сега със сигурност 5бр ръкавици са много, защото аз лично слагах първите десет дни и то доста рядко. Всичко останало си го ползвах, а и от тези неща не всичко обличах в болницата, защото бяхме само 3 дена и реално последния ден е с дрехите за изписване.

# 688
Да, същата е Simple Smile Големичка е, ще я продам като спре да ми трябва, че доста място заема, но е наистина много удобна.
За жалост все още имам бледа втора чертичка на ковид теста и ще трябва да отложа прегледа при аг за другата седмица. Sad

# 689
Момичета, благодаря ви за подкрепата и хубавите думи! 🌺💐

Бързичко ли ви пристигнаха възглавниците, че и аз смятам да поръчам от тази, която АА сподели:
https://detetovteb.com/bremenni-i-karmene/vazglavnitsi-za-karmen … remenni-u-obrazna
Калъфката с цип ли е, че смятам да добавя и нея за да мога да я пера.
Снощи чак си навивах друга завивка за да може да ме  придържа, че вече взе да става тежък съня. С една дума си направих импровизирана възглавница и откарах до 11ч.😁

Общи условия

Активация на акаунт