Юлче малко, я вече покажи момче или момиче си ти! - Термин Юли 2022 - тема 4

• 45 203
  • 785
  •   1
Отговори
# 705
Някоя пила ли е Геломиртол при бременност? Безопасен ли е?
И къде в Пловдив мога да отида да ме прегледат? С температура съм втори ден, кашлица с много гъст секрет и много ме болят гърдите, изпитвам тежест.

# 706
Предполагам, че бих отишла в УМБАЛ Св. Георги спешното или Пълмед. Обикновено с децата ходим в Пълмед, но за бременна с такива симптоми не съм сигурна дали не е по-добре другаде. Малко късно го виждам, АГ лекарят не може ли да каже къде да отидеш?

# 707
Аз пия Геломиртол за синузита. Питах АГ, каза " няма проблем, то е етерични масла".

# 708
Здравейте, мамчета! Аз съм в 24 седмица и след продължителен запек започна разтройство от снощи вечерта. Пробвах сутринта с два чая от шипка и препечени филии, но без резултат. Прочетох в интеренет, че Ентерол и Смекта не ги пропоръчват за бременни? Имате ли някскви идеи и на вас случвало ли ви се по време на бременност? От месец пия магнезий за крампи в краката, но не зная дали има връзка. Благодаря предварително!

# 709
Пробвайте магнезия да е след храна. Преди храна разхлабва...

# 710
За лекарства не знам, но заложи на сухи храни - препечени филийки, сирене, сухари, оризова вода. На малката съм давала лъжица нишесте с малко вода - не е приятно, но върши работа, мисля че става и при бременност.

# 711
  • София
Миналата бременност карах някакъв чревен вирус, четох за супена лъжица оцет. И водата от сварен ориз пих и на диета бях, накрая май и смекта пих. Иначе знам, че става смекта и ентерол.

# 712
Благодаря ви много за съветите! Минах на сухари, оризова вода и ориз. Засега нещата не стават по-добре, а по-зле, но утре ще звънна на АГ и ще ви кажа, ако каже някое лекарство. Пия от първия ден откакто съм забременяла витамини за бременни и фолиева отделно, от месец и магнезий по едно на ден. Може нещо да ми се е объркал стомаха, нямам температура и други симптоми.

# 713
Благодаря ви много за съветите! Минах на сухари, оризова вода и ориз. Засега нещата не стават по-добре, а по-зле, но утре ще звънна на АГ и ще ви кажа, ако каже някое лекарство. Пия от първия ден откакто съм забременяла витамини за бременни и фолиева отделно, от месец и магнезий по едно на ден. Може нещо да ми се е объркал стомаха, нямам температура и други симптоми.

Според мен не е от магнезия, щом го пиете от месец. Аз първата бременност имах доста често такива състояния, не знам от хормоните ли..
Пийте много течности да не се обезводните.

# 714
При разстройство от дете знам една супена лъжица оцет. Гадно е, но винаги ми е помагало, както и на децата. Ако е някой упорит вирус не знам само това ще е достатъчно ли, но опитайте, поне не вреди.

# 715
Здравейте, Мамчета!
Пиете ли всички витамини за бременни? Ако може да споделите какви 😊 Моят АГ ми предписа Огестан. Ако не бях питала, нямаше и да ми изпише. Според него не били задължителни, а по желание...
Приемам си отделно фолиева киселина, витамин Д и Б12. Последните два ги спрях преди два дни, след двумесечен прием. Трябва да си пусна контролни изследвания, за са видим дали са се повишили стойностите. Някъде четох, че трябвало да има малко пауза между прекратяването на приема и изследванията, за да не излязат изкуствено завишени резултати. Ще изчакам седмица до 10 дни и тогава ще ги пусна.

# 716
  • Замък сред облаците
Не, пия отделни витамини в зависимост от дефицитите ми. Комбинираните витамини не мога да усвоявам, защото не са в метилирането форми масово, а имам проблем с преработката и метилирането (както и 30% средно от европейското население, вкл. българското).

По време на бременност не се спират витамините преди изследвания, просто резултатите се взимат предвид, че са изкуствено завишени. За вит Д иначе паузата е 10 дни, но за б-групата е месец, което е твърде много за бременна.

# 717
Аз пия вит.Д и Б12 поради ниски стойности.Друго ,което ми изписаха е Диаспорал 2 пъти дневно и фолиева киселина.Витамините са течни Смарт Хит се казват.Все още нямам наблюдения дали са ефикасни.Може би на следващата консултация ще ми пуснат пак ПКК да видим как са стойностите.

# 718
  • гр.Пловдив
При разстройство от дете знам една супена лъжица оцет. Гадно е, но винаги ми е помагало, както и на децата. Ако е някой упорит вирус не знам само това ще е достатъчно ли, но опитайте, поне не вреди.

Изобщо не е гадно Smiling Imp Обожавам кисело и откакто забременях съм "изпила" 1 шише с оцет сложен в  супи и салати ,толкова кисело през живота си не съм яла Smiling Imp

# 719

Момичета,аз понеже съм с настинка,ходих до личната....както обикновено се намериха идиоти,с които да се карам за ред. Настървени...как е възможно бременна да и се дава ред...Ама нищо де.
Та минах през АГ-то , понеже от няколко дни все се "подмокрям". И викам да ме види,макар,че знам,че е нормално. Знам си аз,че имам някакви гъбички,освен всичко друго,та чак сега ги видя. Още не съм стигнала до аптека,но освен Полижинакс ми изписа ей това чудо от снимката. Ако някой го разчете и каже отзиви...ще съм крайно благодарна!

Общи условия

Активация на акаунт