За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 101

• 24 832
  • 769
  •   1
Отговори
# 105
За мен пък е странно бебе с обеци.

# 106
  • Пловдив
За мен пък е странно бебе с обеци.
За мен също.
И се сещам само за едно такова от тези, които обичайно засичам по градинките.

# 107
При нас манталитета е такъв, с обеци и златни гривнички по ръцете. За мен лично е ненужно и опасно. Обаче много хора слагат, да се знае, че е момиче и че могат да купят златни гривни 😀
Едно време мама ме заведе, заедно избрахме обеци и ми пробиха ушите. Така мисля да направя и аз. Все пак още по барове няма да я пускаме 😀

# 108
Няма да пробиваме ушите на бебето. Все ми е тая дали някакви непознати по улицата можело да я сбъркат с момченце. Е, и? Когато не знаеш пола на бебе, питаш за името и се надяваш да не ти отговорят Алекс или друго с унисекс звучене Simple Smile)

# 109
  • София
Това да нося обеци ми е направо ужас...Хич да не ми бяха пробивани ушите щеше да ми е най-добре.
Някой ден, ако имам момиче ще си я оставя сама да прецени дали и кога иска. Тя да си ги хареса и да знае, че има право на избор да определя какво да има по тялото си.
А и честно казано не виждам защо на едно бебе са му нужни обеци. Това е моден аксесоар, не необходимост.

А за половата идентификация няма да коментирам. Момчето ми има няколко тениски цвят сьомга. Племенницата ми носи синьо и панталони често. Големи мъже носят розово/лилаво/пръстени/гривни. Жени обличат кубинки/over sized унисекс дрехи и прочие. Цветът на дрехите/поставени обеци/ленти за глава не определят пола. Това единствено човек може да седне да го мисли и да критикува. Достатъчно примери има в днешно време, че има всякакви изключения от двата пола и родителите трудно могат да повлияят.

# 110
Какво да кажа аз на 30 г без обеци, със зарастнали дупки на ушите от 20 години насам. Не ми понасят обеци и правя реакция, подуват ми се ушите. Бебетата са много чувствителни, не ги мъчете с такива неща.

# 111
  • Пловдив
Ако имах момиченце със сигурност щях да пробия ушите под годинка.

# 112
Обеци на дъщеря ми сама няма да поема инициатива да ѝ сложа. Нека да порасне, да се осъзнае малко и сама да реши дали иска. На 5 месеца е, няма на кого да си доказва пола, той си е там и няма да се смени. Също като blue.angel и аз обличам малката в това, което харесам, а дали е розово или синьо, няма никакво, ама никакво значение 🤷🏼‍♀️
Личен опит, за който и преди съм писала във форума: Моите уши са пробивани като малка, историята е дълга и болезнена. Накратко - възпаления, алергии, болки. Много болки.

# 113
  • Пловдив
Имайте предвид и начинът на пробиването...и там има развитие от да речем преди 30 години. Не каззам, че и днес няма възпаления и т.н., но предполагам, че процентът е спаднал драстично към днешна дата.

# 114
  • София
На 7 м. беше, нямаше проблем, две седмици носи медицинските и след това тези, които изработихме. Носи ги до днес, на 4,4 м, в ДГ няма проблем, и то са падали, нито се е дърпала или заплитала.

# 115
  • Германия
На мен също не ми харесват бебета накичени с обеци и злата, правя си разни асоциации.

Дъщеря ми е вече на 5г, още не сме ѝ пробили ушите. Тя пита няколко пъти, казах ѝ че ако иска за 5тия рожден ден можем да отидем да ги пробием, това беше преди 3-4 месеца. Рожденният ѝ ден мина и замина, тя изобщо беше забравила за обеците 🤷🏻♀ Така че пак се отлага. Моите са пробити на 7г, нося обеци с удоволствие, но просто не виждам за къде да бързам с нея.

Отделно аз тук в Германия не съм виждала малки деца с обеци, освен на рускините и понякога на туркините дечицата. Германките са много против пробиването на ушите на бебе 🤷🏻♀

# 116
Мами,тези от вас,които давате Биогая-сутрин или вечер е по-добре да се дава?

# 117
Бебе на 6 седмици, хапна и веднага заспа. Според вас ок ли е да няма будно време изобщо?

# 118
Бебе на 6 седмици, хапна и веднага заспа. Според вас ок ли е да няма будно време изобщо?
И двете ми деца по това време се будеха гладни и след като се нахранят заспиваха.

# 119

И моят, по спомен, само спеше (ох, спокойни времена) ... Заспиваше И докато беше на гърда, шише ..докато си лежи .

Общи условия

Активация на акаунт