За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 101

• 24 825
  • 769
  •   1
Отговори
# 90
Бърди е посочил причини защо едно дете следва да бъде с обувка, а не масово да бъдат с такива и да бъдат " насилвани". Аз съм пример за това как лекар ти казва, ама мама и тати не искат да те "насилват" да си носиш обувките когато трябва за да коригираш проблем и цял живот си ходиш с тях.

# 91
Здравейте мами.. имам едно въпросче към мамите на момичета. Кога сложихте обички? Ние сме на 1г и 4 месеца .. още нямаме.. казаха ми че сега на 25 март слагали. Вие знает ли нещо такова. В случая не ми се бърза хич. Сега мина ваксина морбили.. предстои още една. Вие какво мислите по въпроса?

# 92
  • Пловдив
Не съм майка на момиче, но ми се струва излишно да се слага на толкова ранна възраст. Да стане по-голямо, да поиска само. Отделно, че, ако се сложат в почти бебешка възраст, рискът от инциденти е по-голям - там се закачило, друго дете го дръпнало...мерси...

# 93
  • София
Здравейте мами.. имам едно въпросче към мамите на момичета. Кога сложихте обички?
На 2г и нещо беше моята. Постоянно питаха дали е момче. Не че като сложихме обици не питаха пак.
Много обици загуби в ясла и градина.
Щом не си се бърза - изчакайте.

# 94
Точно на 8м беше. Щях и по-рано, но беше първият пик на пандемията и не работеха.
На мен лично ми е странно момиче, а без обеци, но всеки сам си решава. Дъщеря ми е на 2.4г и много им се кефи. Сменяме ги от време на време с различни. Последните сама си ги избра и бързаше да ги покаже на бабите.

# 95
Майка ми много е искала да ми сложи обеци, било е на около годинка и от тогава започнаха моите мъки с ушите. Направила съм алергична реакция и възпаление към всички видове материали за обеци, които съществуват на света. Майка ми се отказа пак като бях на 7 години, тогава за 109889788 път ми пробиха ушите и пак направих възпаление.
До ден днешен като видя как някой си слага  обеца изпадам в ужас.

# 96
Не питат момче ли е 😃 имаме коса връзваме я , или слагаме лента. Не знам как ще реагира малко ме е страх. Да не ги дърпа , да не стане нещо. Не знам 😬 питат ни за обеци , кога ще слагаме , нвма ли да слагаме още 😅

# 97
На 9 месеца пробихме ушите на дъщеря ми. Не е имало проблем с никакви обици досега. Не им обръщаше внимание като бебе. Вероятно си е до дете.

# 98
Аз съм против да се пробиват ушите на такава крехка възраст.
Те като са малки много ви разбират какво са обеци .
Всяка майка си знае но трябва да порасне малко детето и тогава да и се слагат обеци..
За мен са келишлик .

# 99
  • Пловдив
Не питат момче ли е 😃 имаме коса връзваме я , или слагаме лента. Не знам как ще реагира малко ме е страх. Да не ги дърпа , да не стане нещо. Не знам 😬 питат ни за обеци , кога ще слагаме , нвма ли да слагаме още 😅
Е, за чуждите хора ли ще ги слагате...Те все има за какво да питат, какво да коментират...

# 100
Изобщо не ми е странно,на  две г е и няма обеци😉 ще изчакам още малко може би да стане на 3,4 като види другите да поиска сама да е
 по-осъзната, да не ги пипа и т.н.
Всеки си решава!

# 101
  • Пловдив
Ще и сложа на 3-4 години, сега е на година и половина. Тя трудно свиква с новите неща, според мен няма да е енстусиазирана за обеците.
Освен това се притеснявам да не ги дърпа, да не се закачат някъде... Нека е по- осъзната на 3-4 годинки и ще ги продупчим и ще сложим обеци по неин избор.

# 102
Моите момичета са на 2г и 1м и сега вече сериозно съм се навила да им слагам. До сега изчаквах, защото много се заглеждат една в друга и ме беше страх, че ще си ги дърпат. Има поверие, че на 25 март, Благовещение, раните зарастват по-бързо и по-малко ги боли при продупчването. За мен са пълни глупости като цяло, но баща им не знам какво го прищрака и реши, че иска да ги слагаме тогава, та ще се съобразя с него.

# 103
Аз ще им сложа когато/ако те поискат. Моя приятелка си проби ушите преди няколко години, понеже не са ги пробили като е била малка. Нямаше никакви проблеми с половата идентичност😀

# 104
  • до най-прекрасния мъж
Бебето ми е на почти 3 месеца, наскоро си говорихме с ММ, че като порасне, ще си сложи обици, ако реши. Това не е нещо, което може да се възстанови, може да не иска да носи обици и да са й пробити ушите. Моите ги пробиха на 7 годинки, вече бях осъзната и исках.
Около мен почти всички бебета момичета са с пробити уши от невръстни. Всеки сам си решава кое е най-добре за неговото дете. Мен все с панталони са ме обличали, ами не съм се сбъркала, така че за мен това са несъстоятелни страхове. Обличам дъщеря си с каквото намеря за добре. Има сини, зелени, жълти, розови, бели, червени дрешки. Харесам ли нещо, взимам, не се чудя, ако е синьо, а тя е момиче. Виж, по-странно би ми било момче в рокля, но не и с розова блузка, за речем. За момиче биха отивали всички цветове при добра комбинация. Единственото, което не бих сложила на бебе, е черен цвят.

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 16:11 от blue.angel

Общи условия

Активация на акаунт