За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 101

• 24 929
  • 769
  •   1
Отговори
# 195
Мами, дъщеря ми днес доста често се събужда с неистов истеричен рев, става червена цялата и е като вкочанена като я вдигна от кошарата Хапва, но по-малко от млякото. Според мен са колики, давам й чайче, биогая и лефакс, а и пръцка много. А Вие как се справяте?

# 196
  • Пловдив
Мами, дъщеря ми днес доста често се събужда с неистов истеричен рев, става червена цялата и е като вкочанена като я вдигна от кошарата Хапва, но по-малко от млякото. Според мен са колики, давам й чайче, биогая и лефакс, а и пръцка много. А Вие как се справяте?
Така описано, за всеки случай бих отишла на лекар.

# 197
Това вкочаняване мен би ме притеснило. Прекалено много неща давате. Чай е излишен, пълни корема, затова не яде млякото, няма място. Другите 2 не бих давала, ако не сте склонна да ги спрете, поне едно нещо давайте. Обадете се на личния да коментирате това вкочаняване и зачервяване.

# 198
Коларгол черните капки задължително са с рецепта,според възрастта и състоянието,за бебче нз дали стават мисля че са доста силни,при нас действаха беше на година и 4.

# 199
Коларгол черните капки задължително са с рецепта,според възрастта и състоянието,за бебче нз дали стават мисля че са доста силни,при нас действаха беше на година и 4.
Капките са ни изписани.
Малкия е на 1 г. и 4 м.

# 200
Тихомира, според мен само чая махни. Иначе лефакс запича, следи я как се изхожда, може и от това да я боли корем. Биогая нас също ни запичаше. Аз давах Абоколикен.
Имахме такъв случай една вечер с ужасен рев, почервеня и се вкочени, целия се стегна просто и аз си изкарах акъла. Тръгнахме към спешното, но мъжа ми го гушна, даде мляко и го успа, много пръцкаше после. Явно го е болял много корема и затова се вцепени така. Но все пак ако се повтори отидете на лекар.

# 201
Относно коликите, нищо не давайте, или се спрете само на един медикамент. С толкова много неща стопирате естественото съзряване на храносмилателната с-ма.Казвам го от опит като мама на бебе със силни колики до 7 месец.

# 202
Наскоро ми се случи това, не бих го описала точно като вкоченяване, по-скоро стягане за 2-3 секунди. Но моята дъщеря е на 2 години вече, беше ми ясно, че я боли корема през нощта. Взех я при нас на леглото и легна върху мен да се гушне и тогава започна това стягане. Прави го 4-5 пъти, после пръцне, после пак така. След последното мощно изпускане на газове се успокои и заспа.

# 203
Здравейте, видях се в чудо тази нощ с бебо, той е на 2 месеца и сигурно минава 5 кила. Отскоро му даваме 180 мл. Някой път пие само 150. Но от снощи не може да му смогнем, все е зверски гладен, в креватчето се бие с въздуха, ръмжи, пъшка. Стомахчето му се изду много и накрая го залъгах малко от глада като се гушнахме на спалнята. Какво да го правя, винаги си е бил лаком, но това е прекалено.

# 204
  • Пловдив
За бебе на 2 месеца 180 мл.не е ли много? Да не би да си пренатоварва стомахчето и затова да е така неспокоен? По схема на 2 месеца изяждат по 120мл.

# 205
На кърма или АМ, защото ако е на кърма, не се гледат никакви схеми.

Иначе - да не е скок в растежа? Това с глада и неспокойството е типичен симптом.

Потърсете в гугъл и ще ви излезе калкулатор, да сметнете, кога се пада точно при вашето детенце. Simple Smile)

# 206
Ще се мери на 10 март, но видимо минава 5 кила. Много бързо расте и показва когато не му стига, но не всеки път яде 180 мл., само като е още гладен. На кутията пише че 5-6 килограма са за 180 мл., не че искам да се натоварва с толкова храна, но... Яде някъде през 4 часа, нощем издържа вече и 6 часа, не като досега 2 пъти на нощ да се храни. Е, с изключение на тази нощ, беше ужасна. Кърмата ми си е чиста водица, сега вече съвсем я няма, давам му да суче повече за успокоение, но тя никога не го е засищала.

# 207
  • Пловдив
За мен е много това количество и вероятно му става тежко. Но и аз съм на мнение, че не всяко мрън е глад. Колко изяжда общо за 24 часа? Според мен е по-добре да се храни на 3 часа с по-малки количества, вместо на 4 с по-големи.

# 208
  • София
Моето бебе е на 3 м на 4 март започна 4, на АМ Новалак 1 е, пие по 150мл на 3 часа понякога на 4
Вчера например яде последно в18:30 мислех да го будя за да яде (по думите на педито на 3 часа за да над даде, но на толкова  е изпива всичкото мляко) оставих го да спи и се събуди в 5 часа сутринта, значи 11 часа сън... Незнам дали направих добре, утре сме на преглед

# 209
Хранене на 4 часа и 2 големи нощни паузи на тази възраст значи по-малко на брой хранения на денонощие, което води до прегладняване. Намалете интервала на 2,5-3 часа с една нощна пауза от макс 4 часа и вероятно ще се наместят нещата. Килограмите за възрастта не мисля, че са много, важно е рожденето тегло колко е било. Моите деца бяха по 5 кг и малко на 1 месец.

Общи условия

Активация на акаунт